• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Almanya'da kısıtlama 18 Nisan'a ertelendi otelciler üzüldü

Almanya'da kısıtlama 18 Nisan'a ertelendi otelciler üzüldü
Almanya'da Covid 19 korunma tedbirleri kapsamında pandemide üçüncü dalgayı yaşayınca Merkel, kısıtlamaların 18 Nisan'a ötelenmesi en fazla Alman turist bekleyen Manavgat-Side destinasyonunda turizmcileri üzdü.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA ,
Antalya'da Paskalya Bayramı tatili ile Alman turistlerle turizm sezonunu açmayı hedefleyen oteller, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in açıklaması ile hayal kırıklığına uğradı.

Almanya'da Covid 19 korunma tedbirleri kapsamında pandemide üçüncü dalgayı yaşaması sonrası Angela Merkel,''Alman halkından özür diliyorum. Kısıtlamalardan çok bunaldınız. Paskalya Bayramında tatile çıkmada kısıtlamaları azaltacaktır. Fakat olmadı. Çok çok özür dilerim'.' sözleri ve kısıtlamaların 18 Nisan'a ötelenmesi en fazla Alman turist ağırlayan Manavgat-Side destinasyonunda turizmcileri üzdü.

alman-turist-022.jpgAlman turist uzmanı Hasan Duman, Almanya'da pandemi tedbirleri kapsamında kısıtlamaların 18 Marttan 18 Nisana ötelenmesinin sonrası 1 Nisan'da otelleri açmayı hedefleyen oteller, rezervasyon iptali ile karşı karşıya kaldı. Almanların pandemi tedbirleri ve aşılama noktasında ''çok hassaslar'' olduğunu vurgulayan Hasan Duman, ''Manavgat turizminin can damarı Alman turistler. 2020 yılında pandemi tedbirleri kapsamında Alman turistlerin yüzde 88 oranında gelmemesi Antalya'da 7'den 70'e herkesi etkiledi. Turizm sektörü 52 kalem iş kolunu beslediği için ekonominin çarkları durdu. 10 aydır turizm çalışanlarının yüzde 95'i işsiz. Yüzde 60'ı kısa dönem işsizlik ödeneğinden yararlanamıyor. Alanlarında kısa dönem işsizlik ödenek hakları 31 Mart'ta sona erecek. 2021'de de Alman turistlerde gelmezse Antalya turizmi kendini 10 yıl toparlayamaz. '' dedi.

alman-turist-023.jpgAlman turistleri ağırlama da en önemli sorunun '' Avrupa Birliği (AB) aşı pasaportu '' ile Covid 19 vakalarında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine bağlı ''şeffaflık'' ve '' güvenilirlik'' olduğunun altını çizen Duman şunları kaydetti:'' Orta Avrupa ülkelerinde ekonomik gelir düzeyi olarak en yüksek ülke Almanya, Antalya'da ortalama tatil süreleri 11 gün. Kişi başı tatil harcamaları 850 Avro. Alman turizmini can damarını Alman, Belçika, Avusturya, Çekya, Hollanda, Lüksemburg ve İskandinavyalılar. Bu ülkelerin turizmde lokomotifi ise Almanya.''

alman-turist-024.jpg

alman-turist-025.jpg

Bu haber toplam 2162 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.