• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Almanya turiste kapıyı açtı, test mecburiyeti ile kapattı

Almanya turiste kapıyı açtı, test mecburiyeti ile kapattı
Türkiye’den geri dönecek yolculardan covid test raporu istenmesi Türkiye’deki Almanya’daki Türk acenteleri isyan ettirdi.

İSTANBUL- Almanya’nın ‘tavşana kaç, tazıya tut” uygulaması yüzünden çaresiz kalan Türkiye Sivil Havacılık Kurumu’nun geri dönecek yolculardan covid test raporu istemesi Almanya’daki acenteleri isyan ettirdi. Özellikle en geç 48 saat önce denilmesi karşısında herkes ne yapacağını şaşırdı. 
Bu uygulamadan kimsenin haberinin olmadığını söyleyen Almanya’da yerleşik Türk seyahat acenteleri “Turizm batmış, Türk turizmi sıkıntı çekiyor. Kimsenin umurunda değil. Masa başı alınan böyle kararlarla turizm yapılamaz. Rezervasyon iptalleri başladı” dediler. İstanbul Havalimanı'nda kurulan test merkezinin bu kadar yoğunluğu kaldırabilecek güçte olmadığını belirten seyahat acenteleri "Havalimanında test sonuçlarını beklemek Türkiye hakkında iyi düşünmelerini engelleyecek. Ayrıca havalimanına 4 saat önce girebilme izni bu yolcuların test sonuçlarını bekleme mecburiyeti nedeniyle uçaklarını  kaçırmalarına neden olacaktır. Havalimanına yolcu daha önceden gidebilmelidir" dediler. 

turk-seyahat-acenteleri-.jpg

Almanya Türkiye’nin Akdeniz ve Ege Denizi kıyısına seyahat uyarısını kaldırdı
Almanya Türkiye’nin Akdeniz ve Ege Denizi kıyısındaki Aydın, Antalya, İzmir ve Muğla bölgelerine seyahat uyarısını  kaldırdı.Almanya korona salgını nedeniyle Türkiye dahil yaklaşık 130 ülkeye 31 Ağustos tarihine kadar seyahat uyarısı kararı almıştı. Alman Dışişleri Bakanlığı Türkiye hakkında dün seyahat bilgisini güncelledi. Seyahat bilgisinde koronavirüs nedeniyle “Türkiye’ye gerekli olmayan, turistik seyahatlere karşı uyarımız devam ediyor. Ancak Ege bölgesindeki Aydın, İzmir ve Muğla ile Akdeniz Bölgesi’ndeki Antalya illeri Türk hükümetinin aldığı geniş turizm ve hijyen taslağına sıkı sıkıya uyulması koşuluyla seyahat uyarısının dışındadır” denildi
Alman Dışişleri Bakanlığı’nın güncellediği seyahat bilgisinde Türkiye’de tatil yapan herkesin Almanya’ya dönmeden 48 saat önce korona testi yaptırması gerektiği vurgulandı. Akdeniz ve Ege bölgeleri için seyahat uyarısı kalkmış olmasına rağmen, Almanya Türkiye’den dönen tatilcilere test şartını kaldırmıyor. Berlin hükümeti mevcut uygulamada riskli bölge ve ülkelerden gelenlere test ya da 14 gün ev karantinası şartı koşuyor.


sivil-havacilik-genel-mudurlugu.jpgBAKAN ERSOY’A BAŞVURU YAPILDI
German Premium Travel Agencies- GPTA üyeleri bu uygulamanın yeniden gözden geçirilerek düzeltilmesi için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a yazıyla başvuruda bulundular. CİMER ve tweeüer üzerinden Cumburbaşkanı’na ulayamadıklarını belirten acenteler “Cumhurbaşkanının sosyal medya hesapları iletişime kapalı. Bakan Ersoy’a yapmaz zorunda kaldık” dediler.

sivil-havacilik-genel-mudurlugu-001.jpgBAKAN ERSOY’A GÖNDERİLEN YAZI
Saygıdeğer Kültür ve Turizm Bakan’ımız Mehmet Ersoy

Almanya’daki Seyahat Acentalarını bu genelge ile ilgili birçok konu meşgul etmektedir. Aşaĝıda belirteceĝimiz sorularımıza aydınlatıcı cevap verebilirseniz Almanya’daki turizm sektörüne aydınlatmış olur ve bizleri çok memnun etmiş olursunuz.

Soru kataloĝu:

1- Paket tur ile Türkiye’ye gelmiş olan turist positif test edilmesi taktirde konaklaması kimin tarafından üstlenilecek? Aile fertleri bu kapsama alınacak mı?

2- Testler otellerde ve turizm bölgelerinde yapılacak mı?

3- Yoĝunluktan dolayı 48 saat içerisinde sonuçlar alınabilinecek mi?

4- Çocuk ve bebekler için bu testler uygulanacak mı?

5- Pozitif durumunda tedavi ve hastane masrafları devlet tarafından üstlenilecek mi?

6- Paket tur ile Almanya’dan gelen misafirlerde istisna yapılabilinir mi? Orta yaş ve üstü Avrupalı turist positif bir durumda Türkiye’de tedavi olmaları gerektiĝinden, Türkiye’ye gelmeyerek bu riske girmek istemiyorlar.

7- Acil dönüşlerde, cenaze vs. gibi durumlarda daha hızlı bir test yöntemi olacak mı?

8- Bu süreci Avrupa’da reklam çalışmaları ile destekleyecek misiniz?

9- Pozitif durumda uçak şirketleri misafirlerin biletlerini ücretsiz olarak deĝiştirekcek mi?

10-Test Almanya’daki normlara göre yapılabilinir mi? Çocuklar ve yaşlılar testden korktuklarından, tatilden bile vazgeçmeye razılar.

GPTA - Germanys Premium Travel Agencies e.V.

Vorstand:

Commerzbank

DE-31224 Peine, Querstr. 12

1. Vorsitzender: Osman Benzer

IBAN: DE19 2704 0080 0267 6757 00

www.gpta-ev.de

2. Vorsitzender: Bünyamin Sereflioglu

BIC: COBADEXXX

e-Mail: info@gpta-ev.de

Kassenwart: Haluk Seyhanoglu

Vereinsregister-Nr.: 201191

Tel.: +49 0171- 313 9445

Steuer-Nr.: 3820400402

Sayın Bakan’ım en kısa zamanda bu konulara aydınlık getirseniz bizlere ülkemize Avrupa’lı Turist getirmemizde çok yardımcı olursunuz.

Şimdiden göstermiş olduĝunuz ilginizden dolayı teşekkür borç bilir işlerinde başarılar dilerim.

Dostça selamlar

Hüseyin Baraner- Dünya Kardeş Şehirler Federasyonu Genel Sekreteri

Osman Benzer – Germanys Premium Travel Agencies Başkanı

Hakan Tig – Almanya Türk Acentalar İnisiyatif Öncüsü

Önder Sancarbarlaz- Alman Turizm Federasyon Yurtdışı Komisyonu Başkan Yardımcısı

ALMANYA’DAN ACENTELERE GELEN HAVALIMANı PROSEDÜRÜ
Bu arada Almanya’nın acentelere gönderdiği havalimanı prosedürü ise bu işi daha zorlaştırdı. Acenteler, ülkelerini geri dönecek yaklaşık 3000 Alman turistin bundan haberleri olmadığını belirterek “Bu kadar insana, nerede, nasıl covid testi yapılacak kimse bilmiyor” dediler.

sivil-havacilik-genel-mudurlugu-002.jpg


SIVIL HAVACıLıK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN DUYURUSU

T.C.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Hava Ulaşım Daire Başkanlığı

Sayı : 68754916-724.99-E.11880

Konu : Almanya Hükümetinin Türkiye ile Seferleri Başlatma Kararı Hakkında

DAĞITIM YERLERİNE ÇOK İVEDİ 05.08.2020

Bilindiği üzere, Ülkemizce Almanya'dan uçuşlara ilişkin yasak 11 Haziran 2020 tarihinde kaldırılmış, Almanya tarafı ise 31 Ağustos 2020 tarihine kadar Türkiye için seyahat uyarısı kararını açıklamıştı. Halihazırda, Almanya Dışişleri Bakanlığı, 4 Ağustos 2020 tarihinden itibaren anılan uyarının İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya illerini kapsamayacağını duyurmuş bulunmaktadır.

Sözkonusu karara ilişkin detaylı bilgiye

https://www.auswaertiges-amt.de/de/aussenpolitik/laender/tuerkei-node/tuerkeisicherheit/201962

elektronik adresinden ulaşılabilir.

Bahsekonu haberin incelenmesinden anlaşılacağı üzere, Almanya Hükümetinin Türkiye'de seyahat uyarısı kapsamı dışında tuttuğu destinasyonlardan Almanya'ya dönüşlerde son 48 saat içinde yaptırılmış PCR testi sonucu isteyeceği, yolcuların sertifikalı bir laboratuarda 15 Avro veya havaalanında 30 Avroya eşdeğer maliyetle test yaptıracağı ve ücretlerinin kendilerince karşılanacağı, pozitif test sonucuna sahip yolcuların ise karantinaya alınması veya Türkiye'de tıbbi tedavi altına alınmaları gerektiği belirtilmektedir. Türkiye'den bu dört destinasyondan haricinde bir noktadan Almanya'ya gideceklerde de son 48 saat içinde yapılmış negatif PCR test raporunun aranacağı ve uçağa kabullerinin buna göre yapılması gerektiği kaydedilmektedir.

Bu çerçevede, havayollarının Türkiye'den Almanya'ya yapılacak seferlerde yolcu alımlarında yolculardan PCR test sonucu raporu istemesi ve bu raporu ibraz etmeyen yolcuların uçuşa kabul edilmemesi gerekmektedir.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

1/ 2

Bahri KESİCİ Genel Müdür

35 - 29395335 - 29395335 - 29395335 - 29395335 - 29

Dağıtım:

TÜRK HAVA YOLLARI ANONİM ORTAKLIĞI

TÖSHİD

TEMSİL GÖZETİM VE YÖNETİM ŞİRKETLERİ

turk-seyahat-acenteleri--001.jpg

HAVALİMANI SİTESİNDE BİLGİ YOK
Covid testinin ne kadar sürede yapıldığını ve sonuç alındığını bilmeyenler, “İstanbul Havalimanı’nda test yapılacağı bildirilmişti. Testin nasıl yapılacağı ve ne kadar sürede sonuçlanacağı konusunda havalimanı sitesinde bilgi bulunmuyor. Hastane mi gezeceğiz, yoksa uçağa mı yetişeceğiz. Havalimanında yapılacak denilen test için uçuştan ne kadar süre önce havalimanında olunması gerekiyor, bilen yok” dediler.
Almanya’dan Türkiye’ye turist gönderen Türk seyahat acenteleri ise “Rezervasyon iptalleri başladı. Bu nasıl Türkiye uçuşları açılışı” dediler. Almanya’nın isteği üzerine Türkiye Sivil Havacılık Kurumu, Türkiye’den Almanya’ya dönüş yapacaklara en çok 48 saat önceden yapılmış covid test raporu istemesi işi içinden çıkılmaz hale getirdi.

covid-19-test-merkezi.jpg
İSTANBUL HAVALIMANı'NDA COVID-19 TEST MERKEZI DOĞRU ÇALIŞIYOR MU?
İstanbul Havalimanı yönetimi daha önce şu açıklamayı yapmıştı, ancak test sonuçlarının söylenildiği sürede verilmeyişi tartışmalara yol açarken, uçak kaçıranlar sorun yaşamaya başladılar.
Almanya'nın kararı karşısında Türkiye'deki havalimanlarında bu duruma ilişkin önlemlerin alınmayışı, en çok turist getiren seyahat acentelerini mağdur etti. Bu arada Türkiye'ye gelen Alman vatandaşları yeterli hizmet alamadılar ve sorunlarına çözüm üretecek bir yetkili ararken "Türkiye'ye geldim. Hastaneleri mi dolaşacağız, yoksa takil mi yapacağız? Böyle 48 saat önceden şeklindeki uygulama kısa tatilimisin en önemli bölümünü elimizden alıyor. Bu hizmet havalimanında söylendiği gibi iki saatte verilmeli ve herkes uçağana biletinde yazdığı gibi binmelidir.  Gecikmeye havayolları karşılar, ek ücret almaz deniliyor. Bu işi doğru yaplayanların o işi de doğru yapmacaklarını düşünüyoruz. Almanya ile anlaşma yapan Türkiye Alman turist bekliyorsa  test işlemini havalimanında ve hızlı yaplasından başka çare yoktur" dediler.

İSTANBUL HAVALIMANı'NDA COVID-19 TEST MERKEZI ALIŞI HABERİ VERİLMİŞTİ
İstanbul Havalimanı yönetimi daha önce basına şu açıklamayı yapmıştı:
İstanbul Havalimanı'nda yurt dışından gelen ve giden yolculara Covid-19 test merkezi kuruldu. Yolculardan alınan numuneler terminaldeki laboratuvarlarda incelenerek, sonuçlar iki saat içinde yolcuya teslim edilecek.
Koronavirüs ile mücadelede alınan önlemler kapsamında İstanbul Havalimanı'nda koronavirüs test merkezi kuruldu.
Kullanıma hazır hale getirilen test merkezi dış hatlar terminalinde iki ayrı noktada toplam 5 bin metrekarelik alanda gelen ve giden yolcular PCR testi yaptırabilecek. İstanbul Havalimanı'nda kurulan merkezde aynı zamanda yolculardan boğaz ve burunda alınan sürüntüler, yine burada bulunan laboravutarda işlenerek sonuçlar hızlı bir şekilde yolcuya ulaştırılabilecek.Test sonuçları 2 saatte çıkacak ve ücreti 110 Lira olarak belirlendi. Türkçe ve İngilizce olarak mail üzerinden gönderilecek ya da çıktı olarak da verilebilecek. Hem yurt dışına çıkacak hem de yurt dışından Türkiye'ye giriş yapacaklar, bu test merkezinden yararlanabilecek. İGA Operasyon Kontrol Merkezi Direktörü Fatih Mere basın mensuplarına yaptığı açıklamada test merkezinini dış hatlarda iki ayrı noktada kurulan toplam 5 bin metrekarelik alanda, günlük 40 bin test yapılabilecek kapasiteye sahip olduğunu söyledi. Numuneler İstanbul Havalimanı'ndaki laboratuarda sonuçlandırılacak

covid-19-test-merkezi-001.jpgMere, test merkeziyle ilgili şu bilgileri paylaştı: "Sağlık Bakanlığı ile Kültür veTurizm Bakanlığı'nın talepleri doğrultusunda İstanbul Havalimanı'nda yurt dışından gelen veya yurt dışına çıkan yolculardan PCR testi yaptırmak isteyen yolcular için bu merkez kuruldu. 50 adet numune alma kabinimiz var. Saatlik kapasitesi 2 bin. 24 saatte 38-40 bin test yapılabilir. Türkiye'de hiçbir havalimanında kurulu bir laboratuvar yok. Sürüntü veren yolcuların test işlemleri için numuneler herhangi bir hastaneye gönderilmeyecek, burada kurulan laboratuvarlarda sonuçlandırılacak. Bu bize büyük bir zaman kazandıracak. Bulunduğumuz alan 4 bin metrekare. Ayrıca terminalin kara (bilet ve bagaj işlemlerinin yapıldığı alan) tarafında da bin metrekarelik bir alan kuruldu. Toplam 5 bin metrekarelik alanda bu hizmeti vereceğiz. Hem gelen yolcuya hem giden yolcuya test yapabilecek şekilde hazırlıklarımız tamamlandı."

covid-19-test-merkezi-002.jpgTest ücreti 110 lira
Fatih Mere, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği doğrultuda PCR testlerinin ücretinin 110 lira olacağını açıkladı. Mere, "Bizim buradan bir gelir beklentimiz yok. Tamamen yolcuların en kısa sürede testlerini yaptırıp stressiz bir şekilde uçuşlarına devam edebilmeleri için sunduğumuz bir hizmet. İlk etapta yolcular gelmeden önce 520 personelimize burada test yaptırdık. Tamamı negatif çıktı. O testlerde gördük ki yaklaşık 2 saatte bu testin sonuçları sisteme düşecek ve yolculara ulaştırılabilecek" dedi.

 

Bu haber toplam 5239 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.