• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 18 °C

Almanlar, CMT Stutgart “Doğaya Kaçış” Fuarı’nda buluştu

Almanlar, CMT Stutgart “Doğaya Kaçış” Fuarı’nda buluştu
Deniz kum güneş yerine doğaya açılmayı tercih eden, karavanı ile “mobil ev’ yaşamını tercih eden yüksek gelir grubundaki Almanlar, CMT Stutgart Fuarı’nda buluştular

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
STUTTGART /ALMANYA- Deniz kum güneş yerine doğaya açılmayı tercih eden, hatta karavanı ile “mobil ev’ yaşamını tercih eden yüksek gelir grubundaki Almanlar, CMT Stutgart Fuarı’nda buluştular. Yaklaşık 100 ülkeden 360 bölge ve şihirden toplam 2100 katılımcının 75 bin metrekare alanda buluştuğu fuara doğaya kaçarak ‘şehir yaşamından bıkan, doğayla ve kültürle barışık rüya gibi tatil’ arayan yüksek gelir düzeyindeki Almanlar akın etti.

cmt-stutgart-fuari’.jpg

cmt-stutgart-fuari’-001.jpg
cmt-stuttgart-002.jpg

Türkiye’den milli katılımın olmadığı fuara Türkiye’nin yurtdışındaki en önemli temsilcisi Bentour’un onursal başkanı Kadir Uğur’un otellerle birlikte ortasında Galata Kulesi bulunan standla yer alması dikkat çekti. Türkiye’nin son yıllarda doğa, kültür turizmi ve gastronomi ile ön plana çıkmak üzere planlar yaptığı dönemde Almanların ‘Doğaya kaçış” fuarı olan CMT Stutgart Fuarı’nda “milli katılım” ile yer almayışı şaşırttı. Ancak Türk turizmcilerinin dünyanın her yerindeki fuara ellerinde çanta katılarak Türkiye’ye canla başla turist çekmeye çalışmalarının bir örneği de Türkiye’nin en büyük turizm pazarı olan Almanya CMT Stutgart Fuarı’nda görüldü. Türkiye’nin turizmcilerin CMT Stutgart Fuarı’nda bireysel güçleri ile yer alarak yine Türkiye’nin yüzünü ‘ak’ çıkardılar.
Stuttgart Başkonsolosu Erkan Öneş’inde fuarı gezerek katılımcı Türk firmaları ile bir araya gelip onlara ‘teşekkür’ ziyaretleri yapacağı bildirildi.

cmt-stutgart-fuari’-002.jpgKUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ FUARDA YER ALDI
Ayrıca Baden Würtenberg bölgesinin en güçlü Türkçe gazetesi “Kilim” tarafından düzenlenen ve Almanya turizminin Türkiye açısından değerlendirilmesi zirvesi için gelerek fuara stand açarak katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti –KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı Müdürü Salih Canseç, Ulusal Birlik Partisi Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda, Berlin Kuzey Kıbrıs Turizm Merkezi yöneticisi Emrah Günen’de fuarda yer aldı.

cmt-stutgart-fuari’-004.jpg

THY TANITIM YAPTI
Dünyanın bir çok ülkesinde Türkiye’yi gururya temsil eden Türk Hava Yollarının ekibi de fuarda yer aldı.Türk Hava Yolları Stutgart Müdürü Fatih Tunel ile Satış ve Pazarlama Sorumlusu Alper Şencan’da fuarda tanıtım yaptı.

cmt-stutgart-fuari’-003.jpgTÜRKİYE’DEN KATILIM
Dünyanın bir çok ülkesinde Türk markasıyla otelleri bulunan Rixos Hotels Premium Tekirova Satış Müdürü Mehmet Kutlay ile Antalya Satış Müdür Yardımcısı Tuğçe Keser ve Satış Görevlisi Hilal Altınay, Güral Premier Hotel Belek Antalya’dan Satış ve Pazarlama Temsilcisi Emre Herdem ile Müşteri İlişkileri Müdürü Zeynep Vural, IC Hotels Kundu’dan Avrupa ve MICE Satış Yöneticisi Ferda Levent, Kamelya Collection Antalya Satış Müdür Yardımcısı Asuman Karaağaç, Seaden Hotels Satış ve Pazarlama Müdür Yardımcısı Yusuf Deniz, Ville Side Hotels Satış Müdürü Özlem Öz Atik ile Halkla İlişkiler Sorumlusu Hanife Sökmen Gürol, Alibey Hotels Satış ve Pazarlama Müdürü Cenk Korkmaz, Müşteri İliyşkileri Şefi Özlem Güçle, Ön Büro Müdürü Kurtuluş İrgit ve Barut Antalya Hotels temsilcileri fuarda Türkiye’nin tanıtımını yaptılar.

cmt-stuttgart.jpg
cmt-stuttgart-001.jpg75 BİN METREKARE DE 2100 KATILIMCI FİRMA
Dünyanın en büyük turizm eğlence fuarı haline gelen ve “Rüya gibi tatil için herşey” denilen fuarda folklore, kültür, eğlence, gösteri, en iyi tatil yerleri ve karavan turizmi yer alıyor.
Almanya’nın turizm ve sayahat dünyasının en büyük fuarlarından biri olan CMT Stutgart Fuarı Stuttgart Ticaret Fuarı Merkezi'nde 75 bin metrekare alanda 100 ülkeden, 360 bölge veya şehirden 2.100 katılımcı firma ile “Daha çok eksiksiz tatil” sloganı ile açıldı. 11-19 Ocak tarihleri arasında devam eden fuara BTC görüşmeleri için özel ticari ziyaretçi programı düzenlenerek yaklaşık 36 bin profesyonel ziyaretçi çağrıldı.

cmt-stuttgart-004.jpg
cmt-stuttgart-005.jpg

KARADAĞ PARTNER ÜLKE
Montenegro’nun (Karadağ) partner ülke olduğu CMT Fuarı’nın Direktörü Alexander Ege, “50 yıldan bu yana düzenlenen fuar bu yıl hiç olmadığı kadar canlı ve Almanya sınırlarını aşan yenilikler bulunuyor. Fuar alanine bu yıl 5 bin metrekare daha büyüterek, ziyaretçilerimize 1000’den fazla aracın sergilendiği 5 salondan oluşan karavan bölümünü açtık. CMT'deki karavan bölümünü bir önceki yıla göre 5.000 metrekareden fazla büyüdü. Sonuç olarak CMT ziyaretçilerine daha fazla seçenek sunabilmek ve kamp ve karavan çeşitliliğini göstermek istedik” dedi

cmt-stuttgart-003.jpgKARAVAN TURİZMİ TÜM SALONLARA DAĞITILDI
Alexander Ege Karavan bölümü hakkında şu bilgileri verdi:
“1. Salonda çok çeşitli off-road araçları, katlanır çadır römorkları ve çatı çadırları birlikte sunulacak. Bu iki alan ilgili aksesuarlarla desteklenecektir. 2. Salonda, farklı markalar ve yenilikler sunulacak. 3.Salonda premium segment üreticileri ve diğer hacim üreticileri ürünlerini burada sunacaklar. 5.salonda yan üreticiler yer alacak.

fuar-cmt-004.jpg

KARAVAN İÇİN HERŞEY

Yaklaşık 10 bin metrekareden fazlasını kaplayan 7. Salon ilk kez karavan aksesuarlarına ayrıldı. Ziyaretçiler buzdolabından ve pratik manevra sistemlerinden en yeni güçlendirme elektroniğine kadar, mobil bir evde veya karavanda tatilleri daha da konforlu hale getiren her şeyi burada bulacaklar. 10.salonda ise, karavancılar için yenilikler bulunuyor. Ziyaretçiler burada, özellikle karavan ve minibüsler olmak üzere kompakt araçlar bulacaklar. Modüler kurulum sistemleri tedarikçiler tarafından sergilenecek. 8. Salonda tatil yerleriyle birlikte, çok çeşitli kamp alanları ve mobil ev park alanları tanıtılıyor.

fuar-cmt-002.jpg
fuar-cmt-003.jpg

BADEN-WÜRTTEMBERG SPA DERNEĞI TANITIMI

Oskar Lapp adlı 6. Salonun tamamiyle Baden-Württemberg bölgesindeki spa ve sağlık merkezlerine ev sahipliği yapıyor. Burada Baden-Württemberg Spa Derneği, doğada ve doğada iyileşme ve sağlık ile ilgili en son trendleri sunuyor. Mobil ev tutkunları da kaplıcalarda ve sağlık merkezlerinden faydalanarak dahasağlıklı yaşamın yerlerini öğreniyorlar. Sonuçta, doğa bu tür bir tatil sırasında ideal bir kurtuluş olarak görülüyor. Örneğin, Kara Orman'ın sağlıklı ikliminin tadını çıkarmak ve bu bölge doğal ortamda uyuyarak zinde kalkmak için ideal bir iklime sahip bulunuyor. Almanya’nın 1 numaralı spa bölgesi denilen Kara Orman'ın çok sayıda kaplıcaya sahip bulunduğu, spa ve sağlık merkezlerinde yaklaşık 50 mobil ev park alanı ve kamp alanı bulunduğu belirtiliyor.”

fuar-cmt.jpgfuar-cmt-001.jpgCMT KAMPING OTOPARK ZIRVESI YAPıLıYOR
CMT Fuarı’nda sergilenen 1000'den fazla karavanın Almanya yollarında giderek artan sayıyı gösterdiği bildirilldi. Özellikle yüksek sezonda mobil evler için kamping park alanlarının önem kazandığı belirtilerek düzenlenen “CMT Kamping Otopark Zirvesi” ile turizmin bu önemli segmentinin önünü açmak isteniyor. Bu amaçla CMT Fuarı’nda turizm profesyonelleri, destinasyon yöneticileri, kamp alanı işletmecileri ve belediye karar vericileri, mobil ev park yerlerinin oluşturulması için zirvede buluşuyor. Buluşmada “Kamping için park durumu nedir?” konusu masaya yatırılıyor. Ünlü uzmanlar, park yerlerinin optimum planlanması ve oluşturulması için ipuçları sunacak, belediye temsilcileri finansman fırsatları ve kamp alanı hakkında konuşacak ve mobil ev park alanı operatörleri değerli ampirik raporlar sunacak.

fuar-cmt-005.jpg
fuar-cmt-006.jpg

Bu haber toplam 2373 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.