• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Alman turist gelmeyince esnaf siftahsız tezgah kapatıyor

Alman turist gelmeyince esnaf siftahsız tezgah kapatıyor
Pandemi yüzünden Avrupalı turist gelmeyince Manavgat ve Side esnafı “Polonyalı, Rus, Belarus (Beyaz Rusya), Ukrayna turistleri Avrupalı turist gibi harcama yapmıyor” dediler.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA - Pandemi döneminde Alman ve Avrupalı turist gelmemesi Manavgat ve Side’de geçimini turizmden sağlayan turizmci esnafını zor durumda bıraktı. Unser Tours Turizm Seyahat Acentesi sahibi Aziz Günyeli, başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turist yokluğunun otelcileri ve esnafı zor durumda bıraktığını belirterek şunları anlattı: Genelde bu mevsimde haziran temmuz, ve ağustos aylarıında Antalya 'nın sıcak ve nemli havasını kaldıramayan Avrupalı yaşlı ve emekli turistler nispeten serin olan eylül ayında tatile geliyordu.

turizmci-esnafi.jpgALMAN TURISTIN ODA SAYıSı 5'I GEÇMIYOR
Pandemi nedeniyle bu sene çok az Alman turist geldi. Açık olan otellerin doluluk oranı yüzde 60’ı geçmedi. Bunun çoğunluğunu Polonyalı, Rus, Belarus (Beyaz Rusya), Ukrayna oluşturuyor. Açık 800 yataklı bir otelde Alman turistin konakladığı oda sayısı 5'i geçmiyor. Alman turist gelmeyince turizm çalışanları 'bahşiş'' alamadıkları için, pazarlarda turistik eşya satan pazarcı esnafı ise ürün satamamaktan muzdarip.''
turizmci-esnafi-001.jpgturizmci-esnafi-001.jpg

PAZARLARıN CANLıLıĞıNı EMEKLI ALMAN TURISTLER OLUŞURUYOR
Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, Almanya'nın tatil dönüşü Türkiye tatilinde dönen vatandaşlarından 14 gün karantina ve Covid 19 testi istemesinin tüm sektörü olumsuz etkilediğini söyledi.
Doğan, bu mevsimde turistik pazarların canlılığını emekli Alman turistlerin oluşturduğunu belirterek şöyle konuştu: “Pandemi nedeniyle bölgemiz son 40 yılın en düşük Alman turist azlığını yaşıyor. Pazarcı esnafı sergisini açıyor; siftah yapamadan kapatıyor. Ruslar genelde ülkelerine dönerken hediyelik olarak Türk lokumu Side-Manavgat hatırası fincan ve tabak, nargile takımı ve helva alıyorlar. Bu pazarcı esnafının yüzünü güldürmüyor. Alman ve Avrupalı turistlerin Ruslar ile Polonyalılara göre turistik pazarlarda alışveriş yapma potansiyeli çok yüksek.''
turizmci-esnafi-002.jpg

ESNAFıN YÜZÜNÜ ALMAN TURISTLER GÜLDÜRÜYOR
Manavgat Kapalı Çarşı Esnafları Koruma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Muzaffer Büyük, pandemiye bağlı turist gelmemesinden kapalı çarşı esnafının çok zor günler yaşadığını söyledi. Geçmiş yıllarda pazartesi günleri kurulan uluslararası turist pazarlar kurulduğunda kapalı çarşı iğne atsan düşmeyecek şekilde Alman ve Avrupalı turist yoğunluğu olduğunu söyleyen Büyük, “Pazar canlılığını Almanlar oluşturuyor. Alış veriş yaparak esnafın yüzünü Alman turistler güldürüyor” dedi.

turizmci-esnafi-003.jpg

turizmci-esnafi-004.jpg

turizmci-esnafi-005.jpg

turizmci-esnafi-006.jpg
 

Bu haber toplam 3273 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.