• BIST 9889.67
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • Antalya 28 °C

Alman Prof.Dr. Ottmann: 2021 için Side yeniden markalaşmalı

Alman Prof.Dr. Ottmann: 2021 için Side yeniden markalaşmalı
Alman Prof.Dr. Ottmann: Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde Antalya denilince ilk akla gelen Side geliyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA - Alman eko turizmi uzmanı emekli Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann, dünyaca ünlü turizm destinasyonu olan Side’nin 2021 turizm sezonuna yeniden markalaşarak arkeolojik değerlerinin tanıtımı ile hazırlanması gerektiğini söyledi. Yaklaşık 15 yıldır Side’de yerleşik olarak yaşayan Prof. Dr. Böhmert Ottmann, Side’nin tarihi, kültürel, arkeolojik zenginliğiyle Türkiye ve dünya turizminin marka değeri yüksek destinasyonu olduğunu belirterek “Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde Antalya denilince ilk akla gelen Side geliyor. Bunda en önemli faktör Side’nin sahipi olduğu antik kent ve Helenistik, Roma, bizans, Osmanlı dönemi eserlerinin harmanlandığı bir ören yeri olmasıdır. Side’nin arkeolojik zenginliği ile temiz denizi 2021 yılında fırsata dönüştürülmelidir” dedi.

prof.-dr.-horst-bohmert-ottmann,.jpg

40 YıLLıK MARKASıNıN TANıTıMA IHTIYACı VAR

Bir ülkede turizm destinasyonu oluşturmanın kolay olmadığını belirten Alman Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann, Side'nin 40 yıl içinde oluşan önemli bir marka değerinin olduğunu söyledi. Bu nedenle Side'ye her yıl 5 milyon turistin geldiğini bunun yüzde 35'i Almanların oluşturduğuna dikkat çeken Ottmann, şunları anlattı: “2021 yılı için dünyanın bir çok turizm bölgesi farklı tanıtım senaryoları hazırlıyor.

prof.-dr.-horst-bohmert-ottmann,-002.jpg

Bu nedenle Side’nin yeni turizm sezonu için 40 yıllık markasının geniş çaplı tanıtımına ihtiyaç bulunuyor. Side’nin antik tiyatrosu, Roma Hamamı ve Anıtsal Çeşme’si gibi arkeolojik zenginliği yanında Avrupalı turistler için önemli bir tatil yeri olduğu anlatılmalıdır. Side'de yrleşik olarak yaklaşık 5 bin Alman yaşıyor. Dünyada marka değeri yüksek, kaliteli 5 yıldızli otellere sahip, temiz denizi bulunan ve arkeolojk değerlerinin harmanlandığı başka bir Side yok. Osmanlı döneminde kurulan Selimiye köyündeki Osmanlı sivil mimarisini gösteren Cumbalı evleri bile marka değerine farklılıklar katıyor.

prof.-dr.-horst-bohmert-ottmann,-001.jpg

'YENI BIR MARKA DEĞERI' OLUŞTURULMALI

Artık Side 2021'den itibaren deniz, kum ve güneş turizminden önce tarihi ve kültürel zenginliği ön plana çıkarılarak, 'yeni bir marka değeri' oluşturulmalı. Yeni bir marka değeri oluşturulmazsa Side dünya turizminde sıradanlaşır. Marka değeri yükseltilirse Antalya'ya ekonomik katkı sunacak turistler gelecektir. Her şey tatil sistemi nedeniyle Alman bir fabrika sahibi ''patronla'' işçisi aynı otelde tatil yaptı. Bu konsept yanlış. Alman fabrikatör; fabrikasında çalıştırdığı mühendisi ve işçisinin aynı otelde patronunu görerek sıkılarak tatil yapma sıkıntısından ötürü otellerini değiştirmek zorunda kaldığı bilinmektedir. Marka değeri yüksek olunca pazarlamada fiyat değeri yüksek olur.”

prof.-dr.-horst-bohmert-ottmann,-003.jpg
prof.-dr.-horst-bohmert-ottmann,-004.jpg
prof.-dr.-horst-bohmert-ottmann,-005.jpg

Bu haber toplam 4394 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.