• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

Alman öğrencilerin Side eğitimi

Alman öğrencilerin Side eğitimi
Alman öğrenciler, sanat tarihi dersinde gördükleri Roma dönemi eserleri konusunu Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesinde uygulamalı işledi.

Abdurrahman Büyükkeskin/Cihan


ANTALYA -Alman öğrenciler, sanat tarihi dersinde gördükleri Roma dönemi eserlerinin günümüze yansımaları konusunu Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesinde uygulamalı işledi.

Bir haftalık tatil için Manavgat'a gelen Almanya'nın Wittenberge şehri Marie Curie Gymnasium öğrencileri, Side Antik Kent'i gezerek Roma ve Bizans dönemi tarihi eserlerini inceledi. 50 yıldır Side'de yaşayan heykeltraş Dietmar Frieze, Alman öğrencileri; Roma, Bizans dönemi serleri ilgili bilgilendirdi.

 



Alman heykeltraş Dietmar Frieze ve sanat tarihi öğretmenleri ders anlatırken, öğrenciler Roma ve Bizans dönemi eserlerini, kamera ve fotoğraf çekerek kayıt altına aldı. Türkiye'ye ilk defa gelen Alman öğrenci ve öğretmenler Side'nin tarihi ve doğal güzelliğine hayran kaldı. Okullarında 13. sınıfta okuyan 100 öğrenci ile hem tatil yapmak hem de Roma ve Bizans dönemi tarihi eserlerini görmek için Side'ye geldiklerini ifade eden sanat tarihi öğretmeni Danse Mano, teorik bilgilerin yerinde görerek uygulamalı anlatılınca öğrencilerin belleğinde daha kalıcı hale geldiğini belirtti.

 



Danse Mano, "Side Antik Kent gerçekten de büyüleci şehir. Sanat tarihinde öğrencilerime anlattığım Roma dönemi eserlerini görünce ben de heyecanlandım. Türkler böyle büyüleyici ve tarih kokan bir şehirde yaşadığı için çok şanslı. Bazı tarihi eserlere dokununca hayalen kendimi 2 bin yıl öncesine götürdüm. O dönemin çarşısında pazarında dolaştım. Side tek kelime ile mükemmel tarih şehri. Öğrencilerimin çektiği fotoğrafları hepsini okulumuzda dergileyeceğz" diye konuştu.

 

Alman öğrenciler, Roma ve Bizans dönemi eserlerini inceledikten sonra Side Antik Tiyatro, Apollon ve Men Tapınağı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.