• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Alman bisikletçi Dana Ottmann ölümünün ikinci yılında anıldı

Alman bisikletçi Dana Ottmann ölümünün ikinci yılında anıldı
Alman baba emekli akademisyen Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann kızı Dana adına Side'de bir restoranda düzenlediği anma etkinliğine Türk ve Alman dostları katıldı.

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Alman bisiklet sporcusu ve klinik psikolog Dana Ottmann(32) ölümünün ikinci yıldönümünde i Side'de anıldı. 20 yıldır yerleşik yaşayan emekli akademisyen Alman baba Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann kızı Dana adına  Side'de bir restoranda düzenlediği anma etkinliğine  Türk ve Alman dostları katıldı.
Anma toplantısında baba Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann ile  INGE loeschner- Molls  Dana Otmann'ı anlattı. Acılı baba Prof. Horst Böhmert Ottmann,2 yıl önce kaybettiğim bisiklet sporcusu kızı Danayı kaybetmenin acısı hala yaşadığını söyledi. 
dana-ottmann-002.jpgdana-ottmann-003.jpgdana-ottmann-004.jpg
Horst Böhmert Ottmann, ''32 yaşında pandemi döneminde kızım Dana Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Herford şehrinde çalıştığı klinikte Covid 19 için yapılan Astrazeneca aşısı sonrası kanda pıhtılaşma sonrası kalbi durarak hayatını kaybetti.İki yıldır onun açını hep yüreğimde taşıyorum. Kızım çok başarılı bir bisiklet sporcusuydu. Kızım Dana Manavgat'ta ve Antalya'da bisiklet sporunun öncüsü oldu. Gönüllü Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Yarışında gönüllü olarak çalıştı. Almanya'daki bisiklet takımlarının İspanya Mayorka Adası yerine Manavgat'a gelmesi için çalışmalar yaptı. '' dedi.

alman-bisikletci,-dana-ottmann.jpgdana-ottmann-005.jpg

Alman İnge Loeschner-Molls'ta çok sevdiği kızını Dana'yı kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduğunu kaydetti. 32 yaşında hayatının baharında hayatını kaybeden Dana'nın babasına çok düşkün olan bisiklet sporcusu kızları olduğunu vurgulayan Molls, Manavgat'ta kızlarının ismini yaşatmak için var güçleri ile çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. 

 alman-bisikletci,-dana-ottmann-001.jpgDANA'NIN İSMİ MANAVGAT'TA BİR PARKA İSMİ VERİLEREK YAŞATILMALI!

Alman bisiklet sporcusu Dana'nın Türk arkadaşı ve yakın dostu olan Raziye Baştuğ,'da yaptığı konuşmada çok sevdiği arkadaşı ve dostunu kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduğunu kaydetti. Klinik psikolog  ve bisiklet sporcusu Dana Ottmann In Türkiye ve Antalya sevdalısı Alman olduğunun altını çizen Raziye Baştuğ,'' Dana Manavgat'ta bisiklet sporuna katkısı çok büyük oldu. Ayrıca Dana Manavgat ile Almanya'nın Herford şehri ile kardeş olmasına öncü oldu. Manavgat'ta bir caddeye, çocuk parkına yada yol ve dağ bisikleti parkuruna ismi verilerek isminin ölümsüzleştirilmisini istiyor. Dana'nın Manavgat'ta ismi verilerek yaşatılmasını istiyoruz. Dana bunun çok hak eden bir kardeşimizdi.'' .
alman-bisikletci,-dana-ottmann-002.jpg

 

Bu haber toplam 1238 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.