• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Ali Sabancı THY'nı eleştirdi

Ali Sabancı THY'nı eleştirdi
Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, THY'nin düşük maliyetli uçuş için yeni bir havayolu kurma çalışmalarını eleştirdi.

Özkan Altıntaş-Türkiye Turizm


İSTANBUL- Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, THY'nin düşük maliyetli uçuş için yeni bir havayolu kurma çalışmalarını "Uçağa fazladan koltuk eklemekle düşük maliyetli olunmaz" şeklinde eleştirdi,


KAZANIN FATURASI ÖZEL HAVAYOLLARINA ÇIKARILDI
Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı Isparta'da düşen uçak sonrası faturanın özel havayollarına çıkmasından duyduğu rahatsızlığı belirterek, "Özel havayollarına karşı yanlış bir anlayış doğdu. Ancak yolcu sayısında düşüş olmadı. Sadece sezonluk düşüş yaşıyoruz" şeklinde konuştu.



SUNEXPRESS GEÇ KALDI
 Sun Express'in Sabiha Gökçen'den Anadolu'ya uçuşlara başlamasını "Hayırlı olsun" diye değerlendiren Ali Sabancı, "Sun Express'in Sabiha Gökçen kararı güzel fakat gecikmiş bir karardır. Sun Express'in gelmesi Pegasus için de iyi olacaktır" dedi.


Türk Havayolları THY'nin düşük maliyetli bir havayolu kurma çalışmalarını da değerlendiren Ali Sabancı, THY'nin üçüncü girişimi olduğuna hatırlatarak şöyle konuştu: "Dünyada bayrak taşıyıcı havayolları içinde low-cost'ta başarılı olan örnek yoktur. İşi nasıl yaptığı ve düşük maliyeti yakalaması, personel politikası ve  operasyon maliyetlerinin düşürülmesi çok önemlidir. Koltuk aralığını daraltarak koltuk sayısını arttırmakla düşük maliyetli olunmuyor."

 

YENİ UÇAK 'HANIM' GELİYOR
Haftanın üç günü Sabiha Gökçen'den Londra'ya uçuş yaptıklarını, talebin çokluğu karşısında uçak bulmakta zorlandıklarını söyleyen Sabancı yeni Boeing uçağının Ocak ayı içerisinde teslim alacaklarını söyledi. İlk Boeing 737-800 uçağına annesinin adı olan "Hayırlı" ismini veren Sabancı yeni alacakları uçağın ismininin "Hanım" olacağını söyledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.