• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 23 °C

Ali Onaran: “Sadece Türkiye’yi ön plana çıkarak yol alamayız”

Ali Onaran: “Sadece Türkiye’yi ön plana çıkarak yol alamayız”
Pronto Tour Başkanı Ali Onaran: Türkiye’den ziyade Bodrum’u İstanbul’u, Antalya ve Alanya’yı bile ayrı ayrı pazarlamalıyız. Her destinasyonun kendine has özellikleri, güzellikleri var. Sadece Türkiye’yi ön plana çıkararak yol alamayız.

ANTALYA- Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran "Yurtdışından da turist gelecek, ülkeye döviz getirecek ama kendi vatandaşlarımıza da ihtiyacımız var. Biz seyahat acenteleri olarak yurtiçinde daha fazla hareketlilik sağlamalıyız.Türkiye’den ziyade Bodrum’u İstanbul’u, Antalya ve Alanya’yı bile ayrı ayrı pazarlamalıyız. Her destinasyonun kendine has özellikleri, güzellikleri var. Sadece Türkiye’yi ön plana çıkararak yol alamayız” dedi.

Antalya Turizm Fuarı’nda Volkan Şimşek’in moderatörlüğünü yaptığı “Destinasyon Yönetimi” başlıklı panelinde Rixos Mısır Otelleri CEO’su Erkan Yıldırım, Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar ve Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran konuştu

Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, turizmciler olarak Türk turisti ihmal ettiklerini belirterek, “Diğer gelişmiş destinasyonlarda otellerdeki geceleme sayılarının yüzde 25-40’ları kendi vatandaşları tarafından yapılıyor. Sürdürülebilir turizm istiyorsak kendi pazarımıza daha çok önem vermeliyiz. Özellikle de yerel yönetimler. Edirne’den Kars’a kadar büyün yerel yönetimler turizmin daha fazla içerisinde olmalı. 400 milyon geceleme sayısının yüzde 30’unun kendi vatandaşlarımız tarafından yapılması gerektiğini düşünüyorum. Tabii ki, yurtdışından da turist gelecek, ülkeye döviz getirecek ama kendi vatandaşlarımıza da ihtiyacımız var. Biz seyahat acenteleri olarak yurtiçinde daha fazla hareketlilik sağlamalıyız” dedi.

Türkiye’nin yurt dışındaki pazarlama ve tanıtım stratejilerine de değinen Onaran, “Pazarlama ve tanıtım noktasında ise daha mikro düzeyde ilerlemeliyiz. Türkiye’den ziyade Bodrum’u İstanbul’u, Antalya ve Alanya’yı bile ayrı ayrı pazarlamalıyız. Her destinasyonun kendine has özellikleri, güzellikleri var. Sadece Türkiye’yi ön plana çıkararak yol alamayız. Yurt dışındaki diğer destinasyonlar tanıtımlarını bu şekilde yapıyor ve destinasyonlarını daha iyi yönetiyorlar. İspanya’nın bu konuda çok iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü İspanya, öyle mikro düzeyde kendini pazarlıyor ki Baelar Adaları’na gidenler sonradan buranın İspanya’da yer aldığını fark ediyor. Bunun benzerlerini Yunanistan’da da görüyoruz. Bölgesel pazarlamaya onlar da daha çok önem veriyor. Ben ilerleyen zamanlarda bu noktada çok iyi çalışmalar yapılacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 502 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.