• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Alanya'ya Turizm Yüksekokulu

Alanya'ya Turizm Yüksekokulu
ALTSO tarafından yaptırılacak olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu'nun protokolü imzalandı.

ALANYA- ALTSO'nun oda bütçesine dokunmadan imece usulüyle yaptıracağı ALKÜ ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu'nun protokolü imzalandı. Törende konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, "ALTSO büyük işler başarıyor" dedi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından yaptırılacak olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu'nun protokolü imzalandı. ALTSO Hizmet Binası'ndaki protokol törenine; Alanyalı eski Dışişleri Başkanı ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Kaymakam Vekili Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili Mehmet Ali Dim ile ALTSO yönetimi katıldı. Tören öncesi konuşan Çavuşoğlu, "Üniversite olarak ortak hayallerimiz var. İnşallah Alanya olarak birlik beraberlik içerisinde bu hayalleri hayata geçiririz" dedi.

NİTELİKLİ ARA ELEMAN SIKINTISI
ALTSO'nun, üyelerin çıkarlarını korumaktaki büyük başarısını ortaya koyduğu vizyon ile taçlandırdığını söyleyen Çavuşoğlu, "Şu anda Türkiye'de en çok ihtiyacımız olan nitelikli ara eleman. Tıpta, sağlıkta, turizmde, sanayide böyle ama son hamlelerimizle açığımızı giderek kapatıyoruz" diye konuştu. Alanya'nın saygın bir üniversiteye kavuşması için birlik ve beraberlik içerisinde çalışacaklarını vurgulayan Çavuşoğlu, Alanya Tıp Fakültesi için çeşitli görüşmeler içerisinde olduklarını dile getirerek, üniversite ile devlet hastanesi entegrasyonu için Sağlık Bakanlığı'nda yeni bir yönetmeliğin düzenlendiğini kaydetti. Yönetmelik bittikten sonra Alanya'da yapım aşamasında olan 300 yataklı Bölge Hastanesi'nin de 600 yatağa çıkarılmasını sağlayacaklarını kaydeden Çavuşoğlu, "Eğitim ve araştırma hastanesine dönüşüm için Sağlık Bakanlığı ile düğmeye bastık. Gücümüzü birleştirdik. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz" ifadesini kullandı.

'ÇAVUŞOĞLU'NUN PAYI BÜYÜK'
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ise turizmdeki kalifiye eleman sıkıntısını gidermek için bu projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti. Yapılan konuşmaların ardından ALKÜ ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu'nun protokol metni imza altına alındı. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, yapılan tüm hizmetlerde olduğu gibi Alanya’ya bir devlet bir de özel üniversite kurulmasında Mevlüt Çavuşoğlu’nun en büyük pay sahibi olduğuna dikkati çekerek, bu projede de kendisinden büyük destek gördüklerini dile getirdi. Bu projeyi sadece ALTSO bütçesine güvenerek yapmadıklarına da işaret eden Şahin, birçok kurum ve işadamından da maddi destek sözü aldıklarına işaret etti.
İŞADAMLARI DESTEK VERECEK
Şahin, projenin ücretsiz olarak İç Mimar Cüneyt Darı tarafından çizildiğini, kumunun işadamı Ahmet Çavuşoğlu tarafından verildiğini, hafriyatının Alanya Belediyesi tarafından yapıldığını ve yapı denetiminin de yine ücretsiz olarak Aycan Fenercioğlu tarafından yapılacağını ifade ederken, çok sayıda işadamının da projeye katkı yapmak için sırada beklediğini dile getirdi. Eğitim alanında lider kurumlar arasına girdiklerini de belirten Şahin, “Gökçen Nazifoğlu'nu ALTSO Akademi’nin başına getirdik. Meclis Üyesi Mustafa Irmak ve Fatma Taşpınar fikirleri ile sürekli katkı sağlıyorlar. Bu arkadaşlarımızı ve çalışanlarımızı da tebrik ediyorum” dedi.

'GEREKİRSE DEVREYE GİRECEĞİZ'
Şahin ayrıca ALTSO Turizm MYO’nun 2016 öğretim yılına yetişmesi için gerekirse yönetim olarak kendilerinin de katkı yapacağını sözlerine ekledi. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ise göreve geleli kısa bir süre olmasına karşın Alanya halkının eğitime gösterdiği ilginin kendisini çok etkilediğini belirterek, bu projeyle yükseköğrenime büyük katkı yapan ALTSO Başkanı Şahin ve yönetimini tebrik etti. Alanya Kaymakam Vekili Hasan Tanrıseven ile AGC Başkanı Mehmet Ali Dim de yaptıkları konuşmalarda, projeden ötürü ALTSO'yu tebrik ettiler.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.