• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

Alanya'nın Gülüklü Çorbası coğrafi işaret logosu ile serviste

Alanya'nın Gülüklü Çorbası coğrafi işaret logosu ile serviste
Gülüklü Çorba için, geleneksel tarif denetimleri başladı. Müdür Çapa, geleneksel tarife sadık kalarak Gülüklü Çorba’yı sunan işletmelerin tanıtım noktasında destekleyeceğini belirtti.

Abdurrahman Büyükkeskin
Alanya/Antalya -
Antalya Alanya Belediyesi tarafından tescili alınan ve Alanya mutfağının tescilli lezzeti olarak gönüllü restoranların menüsünde yer bulan Gülüklü Çorba için, geleneksel tarif denetimleri başladı. Müdür Çapa, geleneksel tarife sadık kalarak Gülüklü Çorba’yı sunan işletmelerin tanıtım noktasında destekleyeceğini belirtti.

guluklu-corbasi.jpgAlanya’nın tescilli lezzeti Gülüklü Çorba’nın korunması ve tarife uygun olarak hazırlayıp sunan işletmelerin belirlenmesi amacıyla Alanya Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Alanya Lokantacılar ve Pansiyoncular Odası ve AHEP Üniversitesi’nden oluşan kontrol heyeti, bugün saha çalışması gerçekleştirdi. Denetimlere Coğrafi İşaret Denetim Komisyonu Tarım İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, AHEP öğretim görevlileri ve denetim personeli katıldı.

guluklu-corbasi-001.jpg

guluklu-corbasi-.jpgÇORBAYI SUNAN İŞLETMELER ‘’LEZZET NOKTALARI’’ OLARAK LOGOLARINI ALMAYA BAŞLADI

Geleneksel tarife sadık kalarak ‘’Gülüklü Çorba’’ hazırlayan işletmelerin belirlenmesi ve duyurulması amacıyla yapılan kontrollerde 15 lokanta ziyaret edildi ve “Gülüklü Çorba Üreten Tescilli Lezzet Noktası” olarak belirlendi. Yapılan kontrolleri değerlendiren Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa; “Alanya Mutfağının korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere doğru aktarılması amacıyla yaptığımız çalışmaların en önemlilerinden birisi, Gülüklü Çorba’nın tescillenmesidir.

guluklu-corbasi--001.jpg

guluklu-corbasi--002.jpg

Bu çalışmanın değerini artıracak en önemli unsur ise öncelikle Alanya’daki restoranların tarife sadık kalması ve misafirlere ‘Tescilli Lezzet’ sunmasıdır. Bu sebeple, bugün Tescilli Lezzet sunduğunu belgelemek isteyen işletmeci lerimizi ziyaret ettik ve bu işletmelerimizin ‘Tescilli Lezzet Noktası’ olarak çalıştığını belgelendirmek. Bir sonraki aşamada ise bu noktalarımızı farklı platformlarda tanıtarak ulaşılabilirliğini arttırmak ve ‘Tescilli Lezzet Noktası’ olarak tanıtmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 1794 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.