• BIST 9693.46
  • Altın 2508.539
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7872
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 18 °C

'Alanya'da turizm sektörü dibe vurdu'

'Alanya'da turizm sektörü dibe vurdu'
Yeni Alanya'ya özel açıklamalar yapan EOS Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Emine Şahin, sektör olarak dibe vurma noktasına geldiklerini söyledi.

ALANYA -Bir yılı aşkındır devam eden pandemi nedeniyle geçtiğimiz sezon açılamayan oteller bu sezon başında Rusya'nın Türkiye'ye uçuşları yasaklaması nedeniyle yine açılamadı. Otel ekipmanları ve malzemeleri tedarikçileri de iş yapamayınca zor duruma düştü
Turizm sektörünün önemli bir parçası olan otel ekipmanları ve malzemeleri tedarikçileri, 2021 yılına büyük umutlarla girdiler ancak son anda yaşanan şok gelişmeler nedeniyle zor durumda kaldılar. Yeni Alanya'ya özel açıklamalar yapan EOS Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Emine Şahin, sektör olarak dibe vurma noktasına geldiklerini söyledi.

emine-sahin.jpeg"BİR YILDIR İŞ YAPAMIYORUZ"

Pandemi nedeniyle turizm sektöründe yaşanan sıkıntıların kendilerini de büyük oranda etkilediğini ifade eden İş İnsanı Emine Şahin, "Geçtiğimiz sezonun başında patlayan koronavirüs salgını nedeniyle iş yaptığımız otellerin büyük bölümü hiç açılmadı. Oteller açılmayınca bizim sektör de iş yapamadı. Büyük umutlarla girdiğimiz 2020 yılında tüm malzemeler elimizde patladı. Çeklerimizi, senetlerimizi ödeyemedik. İcralık olan, iflas eden, iş yerini kapatmak zorunda kalan arkadaşlarımız oldu. Zor da olsa ayakta kalmayı başarabilenlerin umudu 2021 yılının iyi olmasına bağlıydı ancak bu yılda iyi olmayacak gibi görünüyor" dedi.

AÇILAN OTELLER KAPANIYOR

Rusya'nın Türkiye'ye uçuşları haziran ayına kadar yasaklama kararının tüm sektörü şoka soktuğunu ifade eden Emine Şahin, "Bu yıl oteller büyük umutlarla açılmaya başlanmıştı. Ancak Rusya'dan gelen kötü haber nedeniyle açılan oteller tekrar kapanmak zorunda kaldı. Bu durum bizleri de etkiledi. Otel yöneticileri önlerini göremedikleri için iş yapamıyoruz. Şu anda turizme bağlı tüm sektörler kilitlenmiş ve dibe vurmuş durumda. Ne yapacağımızı bizlerde bilemiyoruz, durum çok vahim" şeklinde konuştu. 

Kaynak: Yeni Alanya
Bu haber toplam 2835 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.