• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Alanya yeni sezona hazırlanıyor

Alanya yeni sezona hazırlanıyor
Alanya'de hizmet veren esnaflar yeni turizm sezonuna kendilerini yenileyerek hazırlanıyor. Yan yana olan dükkanların vitrinlerinde aynı ürün bulundurulmayacak.

ANTALYA -Antalya'nın Alanya ilçesinde hizmet veren esnaflar yeni turizm sezonuna kendilerini yenileyerek hazırlanıyor. Önceki yıllara göre bu sezon işyerlerinde değişik uygulama yapan esnaflar, bu sezon vitrinlerini Avrupai tarz ve İranlı turistlerin talep gösterdiği değişik ürünlerle donatacak. Yan yana olan dükkanların vitrinlerinde aynı ürün bulundurulmayacak. Değişik ürünlerin sergilenmesine ağırlık verilerek müşterinin beğenisi kazanılacak.

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, esnafların iş yapabilmeleri için değişiklik ve yenilikler yapmasından yana. Önceki yıllarda yan yana olan her işyerinin aynı ürünü sattığını ve yenilik yapmadığını kaydeden Sipahioğlu, para kazanarak ayakta kalmak isteyen esnafın yeniliklere açık olması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından ilçeye gelen binlerce turistin çeşitlilik arayışı içerisinde olduğunu anlatan Sipahioğlu, "Örneğin çarşı içersinde bir dükkana giren turist, buradan çıktıktan sonra aynı malı yandaki dükkanda da görüyor. Hal böyle olunca turist alışveriş yapmıyor. Turist her yerde olmayan değişik ürün almak istiyor. Esnaflarımız değişik ürünleri Alanya`ya getirmelidir. Böyle olduğu takdirde turist daha çok alışveriş yapacaktır." dedi.

 



Yeni turizm sezonu hazırlıklarına başlayan esnaflardan Süleyman Bıçkıcı, Belediye Başkanı Sipahioğlu'nun 'Kendinizi yenileyin, ürünleriniz yandaki esnaf ile aynı olmasın' sözleri üzerine sezona yeniliklerle hazırlandıklarını söyledi. Alanya esnafı olarak 2008 turizm sezonundan beklentilerinin çok fazla olduğunu anlatan Bıçkıcı, aynı işi yapan ve yan yana olan dükkanların bu yıldan itibaren farklı ürünler satacağına söyledi. 2008 sezonuna yeni imajla gireceklerini kaydeden Bıçkıcı, "Bu sezon müşterilerimize değişik alternatifler sunacağız. Özellikle Avrupai tarz ve İranlı turistler için tesettür modelleri satacağız. Belediye Başkanımız Hasan Sipahioğlu her açıklamasında esnafın ürünlerini yenilemesi için uyarılarda bulunuyordu. Bizler başkanımızın her zaman arkasında olan esnaflarız." diye konuştu.

 

Alanya'da konfeksiyon işleten Hüseyin Kara ise kabus gibi geçen 2007 yaz sezonundan sonra bu yıl yenilik yapmaya karar verdiklerini söyledi. Çok kötü geçen 2007 yılında birçok esnafın elektrik, su ve kiralarını ödeyemediğinden iflas bayraklarını çektiğini hatırlatan Kara, önceki yıllarda yapmış oldukları hataları bu yıl yapmayacaklarını kaydetti. "Önceki yıllarda imajımızı değiştirmemiz bize büyük ders oldu." diyen Kara, önceki yıldan kalan borçları ödemek için bu yıl sezona erken başlamak istediklerini anlattı. Sezon hazırlıkların büyük hızla devam ettiğini anlatan Kara, şöyle devam etti: "Her yıl ürün aldığımız firmalara siparişlerimizi vermeye başladık. Bu sezon getireceğimiz çok değişik ürünlerle her ülkenin turistlerine hitap edeceğiz. Alanya için bu sene yapılan tanıtımların bizlere uğur getirmesini diliyoruz. Çok hareketli geçen bir sezon olmasını istiyoruz."

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.