• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Alaçatı Türkiye'ye model olmalıdır

Alaçatı Türkiye'ye model olmalıdır
Alaçatı Club Baba’da Alaçatı Turizm Derneği ‘nin panelinde Alaçatı'nın korunması gerektiği ve Türkiye'de bir çok bölgeye model olması istendi.

Özkan Altıntaş-Türkiye Turizm


ALAÇATI- Alaçatı Club Baba’da Alaçatı Turizm Derneği ‘nin düzenlediği “Alaçatı’nın turizm modelinin örnek olması ve gelecekte neler yapılmalı?” konulu panelde, Alaçatı’nın günümüzdeki haliyle korunarak kollanarak ‘dünya markası’ olması konusunda özen gösterilmesi gerektiği belirtildi.



Alaçatı’da bulunan 39 otel ve 700 yatak kapasitesi bulunan Alaçatı'nın Turizm Derneği Başkanı ve Taş Otel’in sahibi Zeynep Öziş ile Avrupi Turkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner’in birlikte düzenledikleri panele Çeşme Kaymakamı Nazmi Günlü, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç katıldı.



Panele katılan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Kahya, TürkiyeTurizm.com sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni  Özkan Altıntaş,  Hürriyet Gazetesi Akdeniz temsilcisi Dursun Gündoğdu, Hürriyet yazarı Bülent Ecevit, Akşam Gazetesi temsilcisi Nedim Atilla, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı veYeni Alanya Gazetesi sahibi Mehmet Ali Dim, Boyut Yayıncılık’tan Eda Özsoy, TurizmHaberleri.com’dan Nilgün Atar, eğitim uzmanı Fortune Danışmanlık’tan Ayşegül Denizci, Küçük Oteller Kitabı’nın yazarı Sevan Nişanyan,  POYD-Pdofesyonel Otel Yöneticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Meral, TUI Türkiye Ürün Müdürü Melih Yetiş, Vasco Turizm’den Gülgün Yurdaer, Sun Express Yurtiçi Satışlar Müdürü Emre Bahtoğlu, Tuyed  Başkanı Kerem Köfteoğlu  konuşmacı olarak panele katıldılar. Panele Antalya Gazetesi’nden Ekrem Şen ile Milliyet Temsilcisi Reşat Kutucular katıldı.
Hüseyin Baraner’in konukları tanıtan açış konuşmasından sonra  Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’a söz verildi.



MUHİTTİN DALGIÇ: ALAÇATI MARKALAŞMADA İYİ YERDEDİR

 Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Alaçatı’nın kendini bir marka haline getirmek için hedef belirlediğini ve bunu başardığını söyledi.  Ulusal yaşam ve turizm sektöründen işletme, doğa halkı ve korunmuş yapılarıyla birlikte Alaçatı’yı  üçe ayırdıklarını belirten Dalgıç, “Alaçatı surf ile dünyadaki ilk üç alana girdi. Alaçatı ayrıca golf ve termal turizminin gelişmesi açısından önemli bir bölgedir. Bölgenin bütün coğrafi yapısına bakılırsı korunmuş mimarisi ile çok fazla bozulmuş bir noktaya gelmedik. Ama markalaşma da iyi yerde olduğumuz düşünüyorum.”


Hüseyin Baraner

HÜSEYİN BARANER: ALAÇATI’NIN DÜNYADA ŞANSI VAR

Turkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner konuşmasında dünyada küreselleşen turizmde tatların ve renklerin yok olduğunu belirterek şunları anlattı:
“Dünyadaki seslerin tatların renklerin şahidi oldum. Tüm dünyada bunlar azalıyor. Çöplüğe veya gürültüye dönüşüyor. Baş döndürücü bir hız var. İnsanlarda gelecek için küresel korku var. Herkes ailesinin geleceği konusunda endişe duyuyor. Herkes kendi çapında beze çalışmalar yapıyor.

Ancak dünya yeni bir kulvara giriyor diyorum. Dünyanın ilerideki tatlarını renklerini koruyacak beldelerde bu yüzyılın ortalarına doğru dünyanın en saygın bölgeleri olacaklar. Dünyada bir saygınlık listesi de var. Bu reklamla veya bir çalışma ile değil gerçek çalışmalarla notlandırılan çalışmalarıdır. Burada Alaçatı’nın çok şansı ve ve Türkiye’yi temsil hakkı vardır.

Herkesin gelecek korkusunu analiz ettiğimizde insanların her şeyleri olmasına rağmen ciddi bir hızla mutluluk oranlarının azaldığını görüyoruz. Bu da dünyada varolan beldelerin turistik destinasyon olarak sunulmasına imkan veriyor. Bu da Alaçatı olarak ileriye dönük büyük bir şanstır.”

Dünyada yeni yaşam merkezleri oluşmaya başladığını belirten Hüseyin Baraner, tatil merkezleri nin kimliğini yitirmek durumda olduğunu ve yeni  yaşam merkezlerinde bulunmak isteyenlerin hayatta doymuş yapıya sahip olmalarının yeni arayışlar getirdiğini belirterek şunları s öyledi:
“İnsanlar bu küçük otellere kendi doymuş dünyalarını getiriyorlar ve yeni heyecan verecek şartları koyarsanız Alaçatı’nın değiştiğini göreceksiniz. Artık güneş deniz sat yemek ye şeklinde kavram bitiyor.  Dünyada iyi ve pozitif düşünen insanlara bir davet var. Alaçatı’da bütün bu vasıfların toplandığını görüyoruz.  Arkadan hissetmediğimiz bir küresel güç geliyor. Dünyada keşfedilmeyen nokta kalmadı.  Sonra bu keşfedilen noktalar kayboldu.  Bu renkler, tatları yeniden keşfetmek süreci olarak ortaya çıktı. Gerçek turist bardağın içinde ne olduğunu ve son damlada ne olduğuna bakıyor. Detayı görüyorlar. Herşeyin en iyisini, en azını ve en özünü isteyen müşteri kesimi oluşuyor. Alaçatı bu anlamda önemlidir. “


Ayşegül Denizci


AYŞEGÜL DENİZCİ: ŞEHİRLERİ BETONLAŞMAYLA KAYBETTİK
Eğitim uzmanı Fortune Danışmanlık’tan Ayşegül Denizci,  ‘Rural luxury’ küçük kasabada özgün tatil konulu konuştu. Almanya’dan geldikten sonra Türkiye’deki çalışmalarını özetledi.
Şehirlerdeki betonlaşmayı insan eliyle koy ettiğimiz konuların anlattı. Alaçatı’nın tutku ile cennete dönüşebileceğini söyledi. Şehide yaşaşan çaresiz insanlara Alaçatı’nın varlığını anlatacağını söyledi


Zeynep Öziş

ZEYNEP ÖZİŞ: ALAÇATI MARKADIR

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı ve Taş Otel sahibi Zeynep Öziş “Korumacı turizm ile yaratılan Alaçatı mucizesi” başlıklı konuşmasında  Alaçatı'nın tarihini anlattı. Alaçatı'nın tarihi dokunun ve sosyal dokunun korunarak turizmle tanışması olduğunu belirten Zeynep Öziş "Alaçatı benzerlerinin dışındadır. Biz Alaçatı'nın özünü koruyarak turizm yapıyoruz" diyerek şöyle konuştu:
"Dünya turizmi çevre eğitim ve hoşça vakit geçirmeye doğru gidiyor. Deniz, güneş, kumdan oluşan 3S bitiyor yerine 3E geldi. Bu da  environment, education, entertainment’tir. Hoş vakit geçirme ille de bar ve kafe değil güzel restoranlar ve oteller ile yöreye özgür yerlerde hoşca vakit geçirmektir. Bu ise Alaçatı'yı tanımlamaktadır.
Alaçatı’da bulunan  8500 nüfusun çoğu Balkan  göçmenidir. Uyumlu bir yaşam var. Alaçatı’nın kentsel SİT ilan edilmesi koruma gücümüzü artırdı. Yapılarda binanın içini ve dışını aynen korumak zorundayız. Yeni yapılanların ise Alaçatı'nın özelliklerini taşıyan belirli imaja sahip olmaları gerekiyor.  Restore edilmiş veya dokuya uyumlu binalardan oluşan 39 otel 700 yatak bulunuyor. Tüm tesislerde oda kahvaltı veriliyor ve tümünde işyeri sahibi işinin başındadır. Alaçatı'daki başarının sırrı budur. Alaçatı'nın tarım ürünleri bulunmaktadır. Bunlardan lavanta Alaçatı’nın en gözde ürünlerinden biri haline geldi. Şimdi ise sakız ve bilinçli zeytin üretimine ihtiyaç vardır.
Alaçatı’da turizm için ihtiyacın tespiti ve doğru ürün sunumu planı yürütülüyor. Bugüne kadar giderek tırmanan ve istenilen seviyeye gelen turizmin başarısı buradan geliyor. Bizim müşteri hedef kitlemiz, şehirli ve yorgun plaza insanıdır. Ürünümüz ise doğal yaşayan kasabalı ile ninemizden kalan ev düzenidir. Bu amaçla Alaçatı’da topyekün turizm hareketi başlatıldı. Yerli turist yanında yurtdışından gelişlerde oluyor. Özellikle İtalyanlar arasında yaptığımız anketlerde plajlar ve hizmet kalitesi yüzünden geldikleri ortaya çıktı. Ayrıca turistler arasında yaptığımız ankette yüzde 98’i hizmet seviyesini çok iyi bulduklarını bildirdiler."


Destina Akgün, Zeynep Öziş konuklara kurabiye dağıttılar


PAZARLAMA FAKTÖRLERİ
Zeyrep Öziş Alaçatı'nın pazarlama faktörlerini korunmuş Alaçatı, mekan isimlerinin Tür
kçe oluşu, fiyatın yüksek tutularak kalite mesajı verildiğini belirterek şöyle devam etti:
" 220 YTL iki kişi oda kahvaltı veriliyor. Bu yaz 300 liraya kadar satıldı. Kültürlü ve varlıklı şehir insanını getirmek istiyoruz. Ancak haksız para kazananlarda gelebilir endişesi yaşanıyor. Tanıtım yapmıyoruz. Tanıtımı kendi kendilerine müşteriler oluşturuyorlar. İnternet üzerinden yüzde 70-80 rezervasyon alıyoruz. Yaptığımz reklamlar daha çok Alaçatı'nın korunmuşluğu üzerinedir. Ancak
 Alaçatı’nın daha  fazla büyümemeye ihtiyacı vardır. Küçük ve butik otellerin yer aldığı rehber kitaplar, internet siteleri ve dekorasyon dergileri bizlere müşteri getiren kaynaklar oldu.
Hedef kitlemiz, Alaçatı’ya özellikle korunmuş doğa sahilleri, surf, korunmuş mimari, gürürtülü müzik istemediği. özgün yemek, korunmuş sosyal doku, temizlik, hizmet kalitesi, yöreye özgü alışveriş imkanları nedeniyle geliyor.

ALAÇATI'YI BEKLEYEN TEHLİKELER
Bu arada
Alaçatıyı tehdit eden unsurlar arasında en önemlisi gözde bölgeleri tehdit eden rant başta gelmektedir.  Diğeri ise büyük otellerin gelmesi ve yazlık sitelerdir. Alaçatı'da artan işletme sayısı için ciddi şehir planlamasına ihtiyaç vardır. Çok cazip olduğu sanılan Alaçatı'daki tesislerde yıllık ortalama doluluk yüzde 20’dir. Birde el değiştiren işletmeler, birbirini taklit eden işletmeler tehlike olarak görülüyor. Ayrıca ithal markaların gelmesi de tehlikelidir. Alaçatı bir markadır ve  başka bir markanın altında ezilmesine izin vermemeliyiz."


Nazmi Günlü

NAZMİ GÜNLÜ: SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZMDEN YANAYIZ

Çeşme Kaymakamı Nazmi Günlü daha önce Kemer’de görev yaptığını belirterek bölgenin turizm potansiyelinden hak ettiği payı almadığını düşünduğunu belirterek “Geri dönüşü olmayan hataları yapmadan sürdürülebilir turizmden yararlanmalıyız” dedi.


Sevan Nişanyan

SEVAN NİŞANYAN:  ALAÇATI EŞSİZ OLANI VERMEYİ SÜRDÜRMELİDİR

Küçük Oteller kitabının yazarı Sevan Nişanyan “ Önemli olan müşteriye tek olan, eşsiz olan ve unutamayacağı bir şey vermek  önemlidir” dedi.
Sevan Nişanyan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Seyahatte bazı şeylerin farkına varıyorsunuz.  Gezmenin esas zevki bilmediğini tanımadığınız farklı yerlere gitmek, orayı yaşamaktır. Yaşadığınız yerin farklı özellikleri kaldığınız otelin şartlarının önüne geçebilir.  Seyahati renkli kılan dönüldüğünde insanların anlatacak bir şeyleri olmasıdır.
Yazarlık dışında, İzmir Şirince’de küçük bir otel işletiyoruz.  Büyük olup kişilikli olmak mümkün değildir diye. Küçük otel adını seçtik. Yapılacak otelin unutulmaz olması önemlidir. Konfor unutulmaz değildir.
Kitabımdaki  hikayeleri okuyup bari gidemedik, okuyup gitmiş gibi olalım diyen okurlar kazandım.
Alaçatı’da koruma değil yeniden yaratma yapılıyor. Eski Alaçatı mezbelilikti. Alaçatı bunun için önemli bir örnektir.”


Selçuk Meral


SELÇUK MERAL: ALAÇATI’YI KOLLAMAK GEREKİYOR
POYD Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Meral 16 yıldır otellerde çalıştığını belirterek Alaçatı'daki tesisleri hangi otelin odalarına benzediğini düşündüğünü belirterek şöyle konuştu:
"Buraya büyük oteller gelmeli mi? Kapitalist dünyanın baskısı sizin sevginizi ve korumacı düşüncenizi aşacak mı? Bütün bunların hesabını şimdiden iyi yaparak önlemler almanız gerekmektedir. Buraya mas turizmde gelecek. Korkmak değil kollamak gerekiyor. Tabelalarda Alaçatı adı yazılmalı. Şehir çıkışı değil, Alaçatı çıkışı olmalıdır."


Melih Yetiş, Hüseyin Baraner, Gülgün Yurdaer

MELİH YETİŞ: İNSANLAR ALAÇATI ÖRNEĞİNİ ÖZLÜYOR

TUI’nin Türkiye Ürün Direktörü Melih Yetiş ile  Vasco'dan
Gülgün Yurdaer, Hüseyin Baraner'in moderatörlüğünde şöyle konuştular:
Melih Yetiş, görevinın dünya devi kuruluş olan TUI’nin Türkiye’deki ürün portföyünü oluşturmak marketing araştırmalarını yapmak olduğunu söyledi. Yetiş sözlerini şöyle sürdürdü:
"Turing’te Çelik Gülersoy’la işletmelerin satış bölümünde çalıştım.
İnsanlar Alaçatı örneğini özlüyor. Gittiği yerlerde küçük hikayelerinin olmasını özlüyor.  Antalya’da benzeri bölgeler vardı. Ancak plansız hızlı büyüme oldu. Sorunların içinde kaldı. Alaçatı için ise 3E ile 3S’i harmanlamak gerekir.  Alaçatı’nın doğal kimliğini ve özünü koruyarak geleceğinin parlak olacağını düşünüyorum. Dünya kataloglarına girebilmeleri gerekir."

Vasco’dan Gülgün Yurdaer ise ulaşım imkanlarının sağlanması ve Alaçatı’ya gelenlerin daha uzun süre kalabilmelerinin sağlanması veya farklı hizmetlerle bunun başarılabileceğini söyledi.


Emre Bahtoğlu

EMRE BAHTOĞLU: BİZ TAŞIRIZ, YENİ ÜRÜNLER GELİŞTİRİN
Sun Express Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü, Emre Bahtoğlu “Biz müşteriyi taşırız siz farklı ürünleri geliştirin” diyerek şöyle devam etti:
“Sun Express’in 1989’da Antalya’da kurulduğunu belirten Emre Bahtoğlu yaptığı uçuşlarla acentelerin iş hacmini üç katına çıkardığını görüyoruz. Müşteri profilimizde farklı yerler görmek isteyen yolcuların arttığını gördük. Uçtuğumuz yerlere destek olduğumuz da gördük.  İzmir’den haftada 11 dış hat , 12 iç hat destinasyonuna  uçuyoruz. Önümüzdeki günlerde İzmir’i desteklemek için İzmir’e gelmek isteyen sadece turizmcilere  çok özel fiyat sunacağız. Yeni bir turizm destinasyonu olsun istiyoruz. İzmir’in havayolu var. Kendi dergimize Alaçatı’yı yazabiliriz. Ancak bir günlük eğlence sonrası ertesi gün ne yapılacağını belirlemek gerekir. Golf ve termal turizmi ile her gelir düzeyinden gelenler artacaktır. Biz İzmir EXPO’ya destek vererek otellerle işbirliği yaparak destek veriyoruz. Kışın Antalya’ya yüzde 40 SunEpress taşıyor ve büyük bölümü yabancıdır. Biz taşırız ancak otel dışında farklı ürünler geliştirmek gerekiyor.
Yurtiçinde toplam 13 destinasyona uçuyoruz. Hiçbir acente gelip yeni bir ürün yaratalım demedi. Bir turisti İzmir’den alıp çapraz uçuşlarla birçok ili gezdirebiliz. Ancak acentesiz çalışmak mümkün değildir. Biz onlara destek olacağız.”


Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Kahya


Dursun Gündoğdu


DURSUN GÜNDOĞDU: ALAÇATI’YA YATIRIMCILAR GELECEKTİR
Erdoğan Kahya’nın moderatörlüğünde başlayan basın panelinde ilk sözü Hürriyet Gazetesi Akdeniz Bölge Temsilcisi Dursun Gündoğdu alarak “Son ana kadar Alaçatı’nın durumundan ümitliydim. Ancak acentelerle görüşme konusu gündeme gelince ümitlerim kırıldı"şeklinde başladığı konuşmasına Antalya’dan örnekler vererek devam etti:
“Acentelerle masaya oturmak çok zordur. Onlar kendi isteklerini dikte ettirirler. Alaçatı’nın geleceğinin Belek’teki gibi olmasını istemiyorum. Antalya’nın eski haliyle Alaçatı arasında benzerlik görüyorum. Göç olgusu Antalya’yı değiştirdi. Buranın değeri arttıkça aynı düşüncede olan insanlar buraya gelecektir. Türkiye’nin turizm alanları daraldı. Alaçatı’da böyle olacaktır. Turist istediğini mi alacak, yoksa sizler mi istediğiniz ona vereceksiniz. Bunu belirlemeniz lazım. Siz kuralları baştan koyuyorsunuz bu bir anlamda güzel.”


Nedim Atilla

NEDİM ATİLLA:SAKIZ ADASINDAKİ AGRO TURİZM ÖRNEK ALINMALI

Akşam Gazetesi’nden Nedim Atilla Alaçatı hakkında yazdığı kitaba değindi. Nedim Atilla kitabında Victor Hugo’nun İzmir'den bahsettiğini anlattı. Nedim Atilla, 
 Alaçatı’nın korunması üzerine kitapların yazıldığını ve Sakız Adası’ndami Agro Turizmih örnek alınarak Alaçatı'da tarıma yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.


Mehmet Ali Dim


MEHMET ALİ DİM: ALANYA TURİZM İÇİN İBRETTİR
Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Yeni Antalya Gazetesi sahibi Mehmet Ali Dim eskiden marka olmak için yarışan ancak günümüzde kimsenin gitmek istemediği bir Alanya yaratıldığını ve turizm için bir ibret örneği olduğunu söyledi. Alanya’nın halkın ve devletin turizmi bilmediği dönemde başlayan turizmde sağlıksız ortamda büyüdüğünü belirterek şunları anlattı.
“Alanya’nın geldiği nokta Özal dönemin de çok çabuk çok yatak dönemi ile büyüdü. İnşaatlar geceleri projektörlerle aydınlatarak 6 ayda bitirildi ve müşteri oteller bitmeden alındı. 140 bin yatak var. 40 bin belediye belgeli otel var. Yüzde doksanı HD’dir. Şehir merkezi HD'ye direndi.  Aslında Alanya 45 ilden daha büyük bir şehirdir.
Türk turizmi Alaçatı modelini örnek alarak Türkiye’nin her yerine taşımalıdır. Alaçatı Türkiye’nin Davos’u olabilir. Kongre merkezi olabilir. Alaçatı’nın peyzaj planı olmalıdır. Motorlu taşıtların arındırılması lazımdır.”


Nilgün Atar


NİLGÜN ATAR: EKO TURİZM ŞARTLARI DÜŞÜNÜLMELİDİR

Turizm Haberleri Editörü Nilgün Atar, köy turizmi hakkında görüşlerini anlattı. Alaçatı’da gönüllü çabayı görmekten memnun olduklarını belirten Nilgün Atar, TEMA’nın Artvin’in köylerinde yaptığı çalışmalardan örnekler verdi.  Arıcılık üzerine yapılan eko turizm uygulamalarını anlattı.
Muğla’da iki köyün birleşerek yaptığı akıllı projeden bahsederek, iki köyün turizm hareketini anlattı. Evlerin düzenleyerek ev pansiyonculuğuna geçişleri, turizm bilincinin artırılması ve yurtdışı fuarlara gitmeleri sonucu 15 bin turistin geldiğini söyledi.


Eda Özsoy


EDA ÖZSOY: HALKIN KATILIMIYLA HER BÖLGE BAŞARILI OLUR

Boyut Yayıncılık’tan Eda Özsoy, Riva örneğini verdi. Daha sonra ise Beypazarı örneğini anlattı. Bütün bölgelerin halkın katılımıyla başarılı olabileceğini belirtti.


Bülent Ecevit


BÜLENT ECEVİT: ALAÇATI’NIN FİYATLARINA DENGE LAZIM

Hürriyet’te 'Ecevit Yollarda' röportajlarının yazarı Bülent Ecevit, gazeteci olarak hataları yazdık bize kızdılar. Bir insan kazıklandığını hissederse bir daha oraya gitmez. Alaçatı’nın fiyatlarını dengede tutmak lazım. Fiyatlar insanların gelişini nereye kadar engelleyebilir. Bunun çaresi yoktur. Alaçatı’yı herkes görmek isteyecektir. Yeri geldiğinde bu otellerde satılır. Benim düşüncem tarımla turizmin birlikte yürümesidir.”

REŞAT KUTUCULAR: ALAÇATI’NIN ELE GEÇİRİLMESİ KAÇINILMAZDIR
Milliyet Temsilcisi Reşat Kutucular, küçük bir Alaçatı’nın böyle bir toplantı düzenlemesi bana ümit verdi. Kapitalizm heryere sirayet ediyor, buraya da geleecktir. Ancak Alaçatı ruhunu ne kadar koruyabilirse başarılı olur. Dokunun kentten gelenler tarafından ele geçirildiğini görüyorum. Bu kaçınılmazdır.

YUNUS ERDOĞAN: KORUMA NASIL OLMALIDIR
Antalya’dan gazeteci Yunus Erdoğan, korumanın nasıl yapılacağını ve kimler tarafından yapılacağının belirlenmesi gerektiğini söyledi. Koruma adı altında Türkiye’nin kaybettiği sayısız değerler var. Günümüze kadar gelen politikalar sonucu tarihi alanlarımızın sahipsiz kaldığını görüyoruz. Ayrıca halkın katılımı ölçüsüne dikkat etmek gerekiyor.


Özkan Altıntaş, Erdoğan Kahya



ÖZKAN ALTINTAŞ: TURİZM HABERLERİNDE DİKKATLİ OLMALIYIZ
TurkiyeTurizm.com haber sitesi sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Özkan Altıntaş, Türkiye'de turizm gazeteciliğinin gelişmesini anlattı. Gazetecilerin turizm haberlerinde daha dikkatli olmaları gerektiğini belirten Altıntaş, her türlü olaydan etkilenen turizmin medya gücü olmadan tanıtımının yapılamayacağını belirterek, gazeteciye doğru haber verilmesi gerektiğini belirtti. Gazetecinin bilgilendirilmesi sonucu doğru haberin zarar vermeyeceğini anlattı. Alaçatı'nın tanıtımı  için ise medya gücünün olmazsa olmaz olduğunu belirtti.
Daha sonra söz alan Kerem Köfteoğlu, konuşmacıların sözlerini birer cümle ile özetledi ve panel sona erdi.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.