İSTANBUL- Alaçatı’da rahmetli Hasan Süzer tarafından 2000 yılında yaptırılan 430 yataklı Süzer Sun Dreams Hotels & Spa'nın işletmeciliği Alkoçlar grubuna devredildi. Alkoçlar Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm Grup Başkanı Erol Turanlıoğlu,”Bu anlaşmayla Alaçatı’nın en güzel yerindeki otelin iyi şekilde işletmesi sağlanacaktır” dedi.
KEMAL SÜZER: OTEL GİZLİCE ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARA DEVREDİLMİŞ
Süzer Holding Başkanı Kemaül Süzer Alaçatı’da bulunan Süzer Sun Dreams Otel'inin kendilerinden habersiz üçüncü şahıslara devredildiği öğrenince işçilerin mağdur olmaması için yönetimi ele aldıklarını söyledi. Bu gizli el değiştirme üzerine hareket geçtiklerini belirten İşadamı Kemal Süzer, yaptığı açıklamada, mülk sahibi olarak, otelin işletmesini Levent Demirağ'a ait Demirez Otelcilik'e devrettiklerini ancak S.Ç. adlı bir kişinin, Demirağ'dan zorla şirketi devraldığını öğrendiklerini söyledi.
Bu gelişme üzerine ''otele sahip çıktıklarını'' ifade eden Süzer, şöyle konuştu:
''İşletmenin üçüncü şahıslara devredildiğini öğrenince, işçilerin mağdur olmaması için yönetimi ele aldık. Türk turizmini baltalamamak için oteli kapatmadık, isteseydik kapatırdık. Bu kişiler odaları peşin satmışlar, bunu planlı bir şekilde yaptıklarını düşünüyoruz. Burası 430 yatak kapasiteli bir tesis. Hukuki süreç devam edemiyor çünkü karşımızda muhatap yok. Mecburiyetten geldik buraya. Bu kadar zararın altına girmek zorunda değildik.''
Süzer, otelin kendi yönetimlerinde hizmet vermeye devam edeceğini, kimseyi mağdur etmeyeceklerini kaydetti.
ALKOÇLAR İŞLETMESİNİ ALDI
Süzer Sun Dreams Hotel'i One Hotels Resort tarafından işletilirken mahkeme kararıyla tekrar işletmesini alan Süzer Gbubu işletmeciliğini Alkoçlar'ın devretti..
Alkoçlar'ın Yinetim Kurulu Üyesi ve Turizm Grup Başkanı Erol Turanlıoğlu, Süzerlerin Türkiye'nin büyük yatırımcılarından olduğunu ve Süzer Sun Dreams Hotel'in önemli bir konumda bulunduğunu belirterek şunları söyledi:
"Alkoçlar grubu ile Süzer ailesi arasında yapılan bu anlaşmayla birlikte otelin marka imajıo korunacaktır. Halen açık olan otelin doluluk oranı yüzde 80 civarındadır. Otelin ekonomik bir sıkıntısı yoktur. Müşterileri iç pazardan, Almanlar ile Avusturyalı ve İngilizlerden oluşuyor.
MNG'ye ait Uludağ'daki oteli alarak otel sayısını 3'e çıkardık. İstanbul Taksim'de işletmeye başladığımızı "Alkoçlar Keban Oteli" ile şehir oteli yatırımlarını sürdürüyoruz. Türkiye'nin her bölgesinde yeni yatırım fırsatlarına açığız"
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.