• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Akitanya'da kültür buluşması

Akitanya'da kültür buluşması
Yılda 14 milyon turist çeken ve 95 milyon gecelik konaklamaya ev sahipliği yapan Akitanya Bölgesi büyüleyici mekanları ile ilgi çekiyor.

İSTANBUL- Akitanya Bölgesi Turizm Kurulu Direktörü Brigitte Bloch, Bordeaux Turizm Bürosu Direktörü Nicolas Martin ve Atout France Orta Doğu-Türkiye Bölge Müdürü Karim Mekachera’nın katılımıyla Fransa’nın Bordeaux şehri ve Akitanya Bölgesi’nin güzelliklerinin tanıtılması için bir basın toplantısı düzenlendi. Yılda 14 milyon turist çeken ve 95 milyon gecelik konaklamaya ev sahipliği yapan Akitanya Bölgesi büyüleyici mekanları ile ilgi çekiyor.

Fransa’nın Akitanya Bölgesi’ni ve bölgenin başkenti Bordeaux şehrini tanıtmak için Akitanya Bölgesi Turizm Kurulu Direktörü Brigitte Bloch, Bordeaux Turizm Bürosu Direktörü Nicolas Martin ve Atout France Orta Doğu-Türkiye Bölge Müdürü Karim Mekachera’nın katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, Türk Hava Yolları’nın yeni başlayan İstanbul-Bordeaux arası uçuşlarıyla Türkiye’ye daha da yakınlaşan Bordeaux ve Akitanya Bölgesi’nin büyüleyici mekanları tanıtıldı. Yılda 14 milyon turist çeken, 95 milyon gece konaklamaya ev sahipliği yapan ve turizm için ortalama 48,500 kişilik istihdam yaratan Akitanya Bölgesi, Fransız kültürü ve hayat tarzının deneyimlenebileceği canlı bir bölge.

Akitanya Bölgesi’nin başkenti ve Fransa’nın 5. Büyük şehri olan Bordeaux, 2007 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine girdi. Fransız mutfağının en güzel örneklerinin sunulduğu şehir gurme ve kültür turizmi kapsamında her yıl pek çok ziyaretçiyi ağırlıyor. Şarap üreticiliği konusunda dünyaca ünlü olan ve ismini şehirden alan şaraplarıyla ünlenen Bordeaux, Fransa’nın en şık ve zarif lokasyonları arasında yer alıyor.

Mutlaka deneyimleyin!

 Tarihi ve kültürel mirası, lezzetli mutfağı, ünlü şarapları ve güzellikleriyle ziyaretçilerine keyifli bir deneyim vaat eden Akitanya Bölgesi’nde kaçırmamanız gerekenler:Dünyanın en ünlü üzüm bağlarının bulunduğu Bordeaux’da bağları gezebilir, üzüm hasatlarına katılabilir ve şarap tadabilirsiniz.

 Bordeaux’nun UNESCO listesinde yer alan tarihi alanları ziyaret ederek tarihe tanıklık edebilirsiniz. Vézère Vadisi, büyüleyici orta çağ kasabası Saint-Émilion, Cro-Magnons’daki prehistorik mağaralar ve Vauban surları gibi unutulmaz mekanlarda tarihin derinliklerinde kaybolabilirsiniz. Lascaux’daki 15000 yıllık resimleri görebilir, “Bastide” adı verilen yerleşimleri gezerek orta çağa tanıklık edebilirsiniz.

  Fransız mutfağının en güzel örneklerini tadabileceğiniz Akitanya Bölgesi’ne özel lezzetleri denemeyi unutmayın. Archachon’un havyar ve istridyesi, Landes ve Dordogne’un kaz ciğeri, Pireneler’den gelen koyun sütüyle yapılan enfes peynirler, Agen’in kırmızı eriği ve Bordeaux’nun canelé tatlısı… Tadı damağınızda kalacak lezzetleri öğrenmek için Michelin yıldızlı şeflerden yemek dersi almanız da mümkün.

 Golf, sörf, bisiklet, kano, at binme ve doğa yürüyüşleri gibi birçok aktiviteyle gününüzü renklendirebilirsiniz. Yüksek dağlar ve vadilerle süslenen Pireneler’in eşsiz doğasında kaybolabilir, Pilat Kum Tepesi, Arcachon Körfezi ve birbirine bir boğaz ile bağlı olan Blaye ve Bourg kasabalarını gezebilirsiniz.

 Bölgeye özgü festivaller ve oyunlarla bölgenin kültürünü daha yakından tanıyabilirsiniz. İki yılda bir gerçekleştirilen Bordeaux Şarap Festivali’nde Bordeaux ve Aquitaine bölgelerinin şarapların üzüm bağları ve şatoları ziyaret ederek tadabilir, şarabın tarihçesini öğrenebilirsiniz.

 Arcachon, Lacanau, Hossegor-Capbreton, Biarritz ve Saint-Jean-de-Luz gibi ünlü sahil kasabalarını gezerek, plajların ve denizin tadını çıkarabilirsiniz

BORDEAUX UNESCO DÜNYA MIRASı LISTESINDE
Her zaman dinamik ve kozmopolit bir şehir olan Bordeaux, kişiliğinin heyecan verici yönlerini ortaya koymaktan çekinmez.

Bordeaux’nun UNESCO Dünya Mirası listesine 2007 yılında giriş yapması ve cesur modernizm anlayışı, Fransız kültürü, hayat tarzı ve elbette ki şaraplarıyla ilgilenen herkes için şehri önemli bir cazibe merkezi haline getiriyor.

Şarap üreticiliği konusunda dünyaca ünlü olan bölgenin merkezinde yer alan bu hareketli ve sofistike şehir, gurme ve kültür turizmi ile her yıl pek çok ziyaretçiyi ağırlıyor. İsmini şehirden alan şaraplarıyla ünlenen Bordeaux, Fransa’nın en şık ve zarif lokasyonları arasında yer alıyor.

“UYUYAN GÜZEL” BU ŞEHRIN HAZINELERINI FARK EDIYOR
Garonne nehrinin kıyısında kurulan Bordeaux, yüzyıllar boyunca önemli bir liman kenti oldu. Avrupa’nın en büyük çam ormanlarının eteğinde, lezzetli deniz ürünleri ve istiridyesiyle ünlü Arcachon Körfezinden ve mükemmel plajlardan yalnızca 45 km uzaklıkta yer alan Bordeaux şehri, Médoc, St Emilion ve Bordeaux bağlarını ve şatolarını keşfetmek için ideal bir lokasyon. Bask Bölgesi ve İspanya yalnızca 2 saat, Pirene Dağları’nın etekleriyse 3 saat uzaklıkta sizi bekliyor.

Bordeaux, her köşe başında görebileceğiniz gibi göz alıcı bir tarihe ve kültürel mirasa sahip. Geçmiş, bu şehrin her yerinde yaşıyor. Dikkatle bakan ve zaman ayıran herkes “uyuyan güzel” bu şehrin hazinelerini fark ediyor.


BORDEAUX’DA KAÇıRıLMAMASı GEREKEN LOKASYONLAR

SU AYNASı : Place de la Bourse boyunca uzanan, peyzaj sanatçısı Michel Corajoud tarafından tasarlanan 2 cm’lik havuz, ayna ve yapay buhar etkisini bir araya getirerek olağanüstü bir atmosfer yaratıyor. Çocukların oyun oynadığı ve aşıkların buluştuğu olağanüstü meydanın ziyaretçileri, yaz sıcaklarında ayaklarını serinletmenin tadını çıkarıyor.


BORDEAUX ŞARAP ÜLKESI: Bordeaux’da üzüm bağlarının 112 bin hektarlık geniş bir alanda yer alması nedeniye, 6 ayrı şarap rotası bulunuyor. Médoc şehrin kuzey doğusunda yer alırken, Graves (Bordeaux şarabının ana vatanı) ve Sauternes bölgeleri güney doğuda konumlanıyor. Büyüleyici Orta Çağ kasabası Saint-Emilion, Bordeaux’nun kuzey doğusunda, birbirine bir boğaz ile bağlı olan Blaye ve Bourg kasabaları ise daha batıda yer alıyor.


OPERA BINASı: oldukça şık bir yapı olan Grand Théâtre isimli opera binası, Bordeaux’nun şehir merkezinde bulunuyor. Yaklaşık iki yüzyıldan beri ziyaretçileri büyüleyen opera binası Bordeaux’nun cazibesini ortaya koyuyor. Versay ve Turin operalarıyla birlikte Grand-Théâtre, dünyanın en güzel 18. yüzyıl konser salonlarından biri…

CAPC, Çağdaş sanat müzesi: Bordeaux, Fransa’nın en zengin çağdaş sanat koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapıyor. Koloni öncesi dönemden kalan bir antrepoda kurulan CAPC’de, Robert Combas, Annette Messager, Mario Merz ve Richard Long gibi 190 sanatçının 1300 civarında sanat eseri bulunuyor. CAPC yarım yüzyıllık kültüre derinlemesine bir bakış sağlıyor ve çağdaş sanatın örneklerine ev sahipliği yapıyor.

"Saint Pierre" mahallesi: Bordeaux’ya gelen turistler genelde iskele boyunca sıralanmış güzel binalardan büyülenir ve diğer güzellikleri gözden kaçırır. Bu turistlerin pek azı Bordeaux’nun tarihi merkezinin 18. yüzyıldan kalan Place de la Bourse’un arkasında yer aldığından haberdardır. Roma İmparatorluğu şehri Burdigala’nın yok olmasından sonra Bordeaux’nun doğum yeri olan Saint Pierre’de yaşayanlarla birlikte bugün yeni şehir merkezi Saint Pierre mahallesinde bulunuyor.


BORDEAUX CITYPASS :

Bordeaux CityPass, pek çok yeri gezip görmek isteyenler için en önemli lokasyonlara erişim olanağı sağlıyor. 1,2 ya da 3 günlük seçeneklere sahip CityPass şehir kartıyla faydalanabileceğiniz olanaklar:

• Toplu taşıma ve otobüs ağına erişim

• 20’den fazla müzeye ve UNESCO listesinde yer alan binalara giriş

• Rehberli turlar

• “Visiotour” isimli iki katlı otobüslerle şehir turu

• “Bordeaux Heritage Tour” kılavuzu ve haritası

Şehir kartıyla indirimli olarak yaralanabilecekleriniz:

• Garonne Nehri’nde tur

• Bağlarda yarım ya da tam gün süreli şarap gezileri

• Alışveriş

Şehir kartının 1 günlüğü 21 Euro, 2 günlüğü 27 Euro ve 3 günlüğü 33 Euro olarak ücretlendiriliyor.


BU TARIHI NOT EDIN!

10. Bordeaux Şarap Festivalini kaçırmayın (23-26 Haziran 2016)

İki yılda bir gerçekleştirilen Bordeaux Şarap Festivali, Akitanya Bölgesi’nde yer alan Bordeaux’da halka açık olarak düzenlenen keyifli bir etkinliktir.

Bordeaux rıhtımında, şehrin tam da merkezinde gerçekleşen festivalde, şarap, yemek ve kültür tutkunları, Bordeaux’nun mimari güzelliklerini, civardaki üzüm bağlarını ve birbirinden lezzetli bölgesel ürünlerini keşfedebilir.

Rıhtım boyunca bölgeye özgü dünyaca ünlü şarapları keşfedebileceğiniz festivalde, seçili üzüm bağlarında turlara katılarak en şık şatoları ziyaret edebilir, sanat sergilerine, konserlere ve havai fişek gösterilerine dahil olabilirsiniz. Şarap festivali aynı zamanda Hong-Kong, Quebec ve Brüksel’de gerçekleştiriliyor.

www.bordeaux-wine-festival.com

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.