• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 19 °C

Akfen Holding 100 milyon TL’lik tahvil ihracına çıkıyor

Akfen Holding 100 milyon TL’lik tahvil ihracına çıkıyor
Geçen dönem ilan ettiği seviyelerin üzerinde satış miktarı yapan Akfen Holding, tahvil ihracının merkezine nitelikli bireysel yatırımcıyı koydu

ANKARA- Türkiye’nin önde gelen yatırım gruplarından Akfen Holding, nitelikli yatırımcılara yönelik 600 milyon TL ihraç tavanı kapsamında 100 milyon TL tutarında 2 yıl vadeli tahvil ihracına çıkıyor. OYAK Yatırım aracılığıyla yapılacak tahvil ihracı 6 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. 2010 yılından bu yana 1,43 milyar TL’lik 9 tahvil ihracına imza atan Akfen Holding, bu ihraçları gelen yoğun taleple ilan ettiği seviyelerin üzerinde satış miktarı ile tamamladı.

akfen-holding-.jpgPlanlanan tahvil ihracı hakkında bilgi veren Akfen Holding Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CFO) Gülbin Uzuner Bekit, “Özellikle piyasalarda faiz oranlarının yatırımcılar için cazibesini kaybetmeye başladığı bugünlerde, bu tahvil ihracımızla kurumsal yatırımcıların yanısıra daha çok sayıda nitelikli bireysel yatırımcılara da ulaşmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

2010 yılından bu yana toplam değeri 1,43 milyar TL olan 9 tahvil ihracına imza atan, bu ihraçları gelen yoğun taleple ilan ettiği seviyelerin üzerinde satış miktarı ile tamamlayan Türkiye’nin önde gelen yatırım gruplarından Akfen Holding, yeni bir tahvil ihracına daha çıkıyor.

Akfen Holding, OYAK Yatırım aracılığıyla, 6 Şubat 2020 tarihinde 600 milyon TL tutarındaki ihraç tavanı kapsamında 100 milyon TL tutarında, 2 yıl vadeli, ilk kupon için %13,00 yıllık basit getiri, kalan diğer kuponlar için BİST TRLEF Endeks Değişimi + 200 bps ek getiri faiz/getiri oranında tahvilin yurtiçinde halka arz edilmeksizin, nitelikli yatırımcılara yönelik ihraç gerçekleştirecek.

Tahvil ihracı sonrasında elde edilecek kaynağın, Akfen Holding’in tamamı Türkiye’de hayata geçirmeyi planladığı gelecek yılların yatırımları için kullanılması planlanıyor.

akfen-holding--001.jpg“NİTELİKLİ BİREYSEL YATIRIMCILARA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ”

Planlanan tahvil ihracı hakkında bilgi veren Akfen Holding Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CFO) Gülbin Uzuner Bekit, “Özellikle piyasalarda faiz oranlarının yatırımcılar için cazibesini kaybetmeye başladığı bugünlerde, bu tahvil ihracımızla kurumsal yatırımcıların yanısıra daha çok sayıda nitelikli bireysel yatırımcılara da ulaşmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Akfen Holding, 10 yıllık süreçte 9 tahvil ihracı ile şimdiye kadar tüm tahvil ihraçlarından toplam 1,43 milyar TL’lik ihraca imza attı. Akfen, 2010 yılında 100 milyon TL, 2011’de 80 milyon TL, 2012’de 200 milyon TL, 2014’te 400 milyon TL, 2017’de 450 milyon TL ve 2019 yılındaki tahvil ihracı ile de 200 milyon TL’lik ihraç gerçekleştirdi.

Söz konusu tahvil ihracı itfalarının tamamını itfa tarihlerinde tam olarak yerine getiren Akfen Holding, bugün itibariyle toplam 1,14 milyar TL anapara ödemesi gerçekleştirdi.

akfen-holding--002.jpgOYAK YATIRIM ARACILIĞI İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Akfen Holding’in, OYAK Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (“OYAK Yatırım”) aracılığı ile yapılacak tahvil ihracına katılmak isteyen nitelikli yatırımcılar taleplerini OYAK Yatırım’a iletebilecekler. Yatırımcılar ihraç sonucunda alacakları tahviller ile olması durumunda bedel iadelerinin hesaplarının bulunduğu herhangi bir aracı kurum nezdindeki yatırım hesaplarına aktarılmasını talep edebilirken, Oyak Yatırım’ın tüm şubelerinden ve/veya aşağıdaki telefonlardan (Tel: 0212/319 12 77 Tuba Alsancak ve 0212/319 12 94 Güniz İrving) yardım isteyebilecekler. (Talepte bulunmak isteyen yatırımcıların OYAK Yatırım’da hesapları olması zorunda değildir, talebi OYAK Yatırım üzerinden iletmeleri yeterli olacak.)

Bu haber toplam 6721 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.