• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

AK Partilileri kızdıran Turizm Ajansı'nın Genel Müdürü istifa etti

AK Partilileri kızdıran Turizm Ajansı'nın Genel Müdürü istifa etti
Turizm Ajansı'nın Genel Müdürlüğü görevine getirilen Nalan Apa, eski tweet'lerinin ortaya çıkması sonrası gelen tepkilerin ardından istifa etti.

ANKARA- Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın Genel Müdürlüğü görevine getirilen Nalan Apa, eski tweet'lerinin ortaya çıkması sonrası gelen tepkilerin ardından bir açıklama yaparak görevinden istifa ettiğini bildirdi.

nalan-apa-001.jpgBakanlığın, eski tweetlerinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na hakaret ettiği belirtilen Nalan Apa’dan istifasını istediği ve Apa’nın da istifa dilekçesini Ajans yönetimine ilettiği açıklandı. Apa, verdiği istifa dilekçesinde ‘’Tanıtım Ajansı’ndaki görevimden kişisel nedenlerden dolayı affımı istiyorum.’’ dedi. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'na kim atandı?
Nalan Apa'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu için, 2013 yılında, "Mevlüt Çavuşoğu'nun CNN INT'de dinlerken şiştim. Yalancı, yüzsüz, şerefsiz!" şeklindeki ifadeleri ve Apa'nın Gezi Direnişi'ne dair attığı destekleyici mesajları ile beraber LGBTİ paylaşımları, AKP'lileri ayağa kaldırmıştı.

Bakanlık, harekete geçerek, Nalan Apa'nın geçmişte attığı Tweetler'den dolayı istifasını aldı. Apa, istifa dilekçesinde, "...görevden kişisel nedenlerle affımı istediğimi Yönetim Kuruluna bildirmiş bulunuyorum" diye yazdı.

Konuyu sosyal medyada gündeme getiren isimlerden AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, ‘’Kültür ve Turizm Bakanı tarafından Tanıtma Fonu Genel Müdürlüğüne atanan kadının attığı tweetlere bakın ya! Bir yanda “Bize Ömer’ler lazım! “ diyen Reis, öbür yanda bu atamayı yapan Bakan! Çok yazık, çok!" dedi.

Apa’nın istifasının ardından bir twite daha atan Metiner, ‘’Asıl onu oraya getiren istifa etmeli’’ dedi.

Nalan Apa'nın istifa dilekçesi şu şekilde:

nalan-apa,-001.jpg

NALAN APA KİMDİR?
Ajansın genel müdürlüğüne atanan Nalan Apa, marka stratejisi, marka yönetimi ve yaratıcı pazarlama konularında 25 yıllık deneyime sahip bulunuyor. 
1987 yılında Üsküdar Amerikan Lisesi'nden, 1994 yılında ise Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olan Nalan Apa, Hillside Beach Club'da 1994-96 yılları arasında satış sorumlusu, 1996-98 yılları arasında pazarlama ve satış asistanı, 1998-2002 yılları arasında satış ve pazarlama müdürü ve 2002-2013 yılları arasında Hillside Hotels'in (Hillside Beach Club ve Su Hotel) İstanbul'daki merkezinde satış, pazarlama ve marka müdürü olarak görev yaptı.

2013-2016 yılları arasında Los Angeles merkezli 'I Mean It Creative Advertising Agency'de genel müdür olarak görev yapan Nalan Apa, Home of Turkey kampanyaları kapsamında 30 bilgilendirme videosu hazırladı.

Apa, 2016 yılından Tanıtım Ajansı'na genel müdür olarak atandığı tarihe kadar ise, pazarlama ve iletişim alanlarında danışmanlık hizmeti veriyordu.

Bu haber toplam 5082 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.