• BIST 9883.53
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 27 °C

Airbus ve ortakları daha enerji verimli uçuşları hedefliyor

Airbus ve ortakları daha enerji verimli uçuşları hedefliyor
Airbus Zirvesi gününde Paris'ten Toulouse Blagnac'a yaptıkları açılış gösteri uçuşunun ardından “en enerji verimli uçuşların” geliştirilmesi için çalışmaya başladı.

TOULOUSE – Airbus , Air France ve Fransız Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcısı (ANSP) DSNA , Airbus Zirvesi gününde Paris'ten Toulouse Blagnac'a yaptıkları açılış gösteri uçuşunun ardından “en enerji verimli uçuşların” geliştirilmesi için çalışmaya başladı. Etkinlik. Uçak optimize edilmiş bir yörüngede uçtu ve Tek Avrupa Gökyüzü ATM Araştırma Ortak Girişimi (SESAR JU) “ ALBATROSS ” projesi çerçevesinde 2021 ve 2022 yıllarında planlanan bir dizi denemenin ilki oldu .

Şubat 2021'de başlatılan ALBATROSS, Airbus liderliğindeki büyük Avrupa havacılık paydaş gruplarının büyük ölçekli bir girişimidir. Avrupa çapında bir dizi kapıdan kapıya canlı gösteri uçuşları aracılığıyla, çeşitli Ar-Ge teknik ve operasyonel yeniliklerini birleştirerek kısa vadede en enerji verimli uçuşların uygulanmasının fizibilitesini göstermeyi amaçlıyor.

airbus-.jpg“ALBATROSS”, tüm ilgili paydaş gruplarını (havayolları, ANSP'ler, ağ yöneticileri, havalimanları ve endüstri gibi) doğrudan dahil ederek ve havacılığın ve Hava Trafik Yönetiminin (ATM) hem operasyonel hem de teknolojik yönlerini ele alarak tüm uçuş aşamalarını kapsayan bütünsel bir yaklaşım izlemektedir. Uçuş gösterileri sırasında yeni hassas yaklaşma prosedürlerinden sürekli tırmanma ve inişe, gerekli hava sahası kısıtlamalarının daha dinamik bir yönetimine, sürdürülebilir taksilemeye ve sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) kullanımına kadar birçok çözüm hayata geçirilecek.

Dört boyutlu yörünge verilerinin iletilmesi sayesinde ATM, bir uçağın yörüngesini optimize edip daha iyi tahmin edebilecek, böylece bir uçuşun çevresel ayak izini anında ve somut olarak azaltabilecek.

Eylül 2021'den itibaren, bu canlı denemeler, potansiyel yakıt ve CO2 emisyonu tasarrufu sağlayan olgun operasyonel çözümleri sergileyen yaklaşık 1.000 gösteri uçuşunu içerecek. İlk sonuçların 2022'de alınması bekleniyor.

airbus--001.jpg

Airbus, ABD tarafından tamamlanan Sürdürülebilir Havacılık Yakıtlı ticari uçakları

teslim edecek Ayrıca Airbus, bu yıl içinde Alabama, Mobile'daki ABD Üretim Tesisindeki tüm uçakları Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) ile teslim etmeye başlayacak. Girişim, Airbus'ın havacılık sektöründe karbonsuz büyüme taahhüdünü yerine getirme yolunda atılmış bir adımdır.

Airbus, Mobil tesisine SAF tedarik etmek için Signature Flight Support ile bir anlaşmaya vardı. En geç Kasım 2021'e kadar, müşterilere teslim edilen tüm uçaklar, SAF ve geleneksel jet yakıtının bir karışımıyla güçlendirilecek. Signature Flight Support, Airbus'a ABD kaynaklı SAF sağlamak için World Energy ile ortak çalışıyor.

Airbus Americas, Inc.'in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Jeff Knittel , “Mobil olarak üretilen uçağımızı SAF ile teslim etmek, karbon sorununu çözmeye yönelik önemli, yinelemeli bir adımdır” dedi . yakıt yaşam döngüsü boyunca CO2'de %80 azalma. Sürdürülebilir yakıtları giderek daha geniş bir ölçekte kullanarak günlük bir gerçeklik haline getirmeye kararlıyız ve bu duyuru bunun bir başka kanıtıdır.”

Airbus, Mobile, Alabama'daki ABD Üretim Tesisinden ABD merkezli müşterilere hem A220 hem de A320 Ailesi uçakları teslim ediyor. 2016'dan bu yana şirket, Mobile'dan 260'tan fazla Airbus uçağı teslim etti - 54'ü yalnızca 2021'de havayollarına devredildi.

Bu haber toplam 1174 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.