• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 23 °C

Airbus, A350 iddiaları üzerine Qatar Airways ile görüşüyor

Airbus, A350 iddiaları üzerine Qatar Airways ile görüşüyor
Qatar Airways, uçakların boya altındaki kompozit yüzeyinin bozulması nedeniyle 19 Airbus A350'yi yere indirdi. Airbus ile Qatar Airways’in tanrtışması başladı.

DOHA- Airbus, Qatar Airways’in A350 filosu arasında yüzey bozulmasının devam eden yanlış karakterizasyonu olarak adlandırdığı iddia ilgili havayolu ile olan anlaşmazlığını çözmek için “bağımsız bir yasal değerlendirme” arayacağını söyledi. Bir İngiliz bakanın Airbus ve Qatar Airways arasında uçak üreticisinin A350 yolcu jetlerinin yüzeyindeki maliyetli kusurlar üzerinde arabuluculuk yapmayı teklif etti bildirildi.

qatar-airways,.png

Qatar Airways, Katar Sivil Havacılık Otoritesi (QCAA) tarafından zorunlu kılındığı üzere, boyanın altındaki kompozit uçağın yüzeyini etkileyen “hızlandırılmış” bir durum olarak adlandırdığı 19 Airbus A350'sini kısa süre önce yere indirdi.

Sonuç olarak, ulusal havayolu şirketi, A350'lerin topraklanmasından kaynaklanan kapasite sıkıntısı olarak adlandırdığı 10 Airbus A380'inden beşini "isteksizce" geçici hizmete yeniden sokmayı planlıyor. Planlar, havayolunun süperjumboları 15 Aralık'ta Londra Heathrow ve Paris Charles de Gaulle havaalanları da dahil olmak üzere “önemli kış rotalarına” kurmasını gerektiriyor.

airbus,-a35.jpgAncak Airbus Perşembe günü, yüzey boyasıyla ilgili bulguları kapsamlı bir şekilde değerlendirdiğini ve Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansının, A350 filosu üzerinde uçuşa elverişlilik etkisi olmadığını doğruladığını vurguladı.

Airbus ve Qatar Airways arasındaki sürtüşme, havayolunun CEO'su Akbar Al Baker'ın, sorunun diğer taşıyıcılar için uçan A350'leri de etkilediğini ve Airbus'ın altta yatan nedeni henüz anlamadığını belirten son yorumlarıyla doruğa ulaştı.

Airbus, Qatar Airways'in adını doğrudan vermeden yaptığı açıklamada, "Bu müşterinin bu özel konuyu uçuşa elverişlilik sorunu olarak yanlış tanıtma girişimi, güvenlik konularında uluslararası protokoller için bir tehdit oluşturuyor" dedi.

OEM, durumun etkisini ve neden olabileceği rahatsızlıkları en aza indirmek için müşterilerle "aktif olarak çalıştığı" konusunda ısrar etti. "Bu çözümlerin tümü, yukarıda belirtilen müşteri tarafından meşru bir gerekçe olmaksızın reddedildi" diye ekledi.

Buna paralel olarak Airbus, müşterisiyle bu konuda yeniden yapıcı bir diyalog kurmak için çalışıyor ancak devam etmek için bu tür yanlış ifadeleri kabul etmeye istekli değil” dedi.

Ayrı bir gelişmede Airbus, EASA'nın bir üretim süreci sonucunda 13 A350'nin kanatlarında eksik genişletilmiş bakır folyo (ECF) alanlarının keşfedilmesiyle başlatılan düzeltici adımlar için son önerisinin yüzey bozulması sorunuyla ilgili olmadığını açıklığa kavuşturmak istediğini söyledi. . Sınırlı sayıda hava aracı EASA direktifine göre denetlenecek” dedi.

Kaynak: AIN
Bu haber toplam 1428 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.