• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 21 °C

Airbnb, tecavüzden sonra turiste 7 milyon dolar ödedi

Airbnb, tecavüzden sonra turiste 7 milyon dolar ödedi
Airbnb, New York'ta bir kiralık mülkte bıçak zoruyla tecavüze uğradığı iddia edildikten sonra bir turiste 7 milyon dolar (5 milyon sterlin) ödedi.

NEW YORK  - Basında çıkan haberlere göre, Airbnb, New York'ta bir kiralık mülkte bıçak zoruyla tecavüze uğradığı iddia edildikten sonra bir turiste 7 milyon dolar (5 milyon sterlin) ödedi.

Bloomberg News , Avustralyalı bir gezginin 2015 yılında Yılbaşı Gecesi'ne yapılan bir saldırıdan sonra ödemeyi aldığını bildirdi .

Kurban ve arkadaşları, o akşam yakındaki bir dükkandan mülkün anahtarlarını aldıklarını söylüyor.

Raporda, şüphelinin saldırıdan önce girdiği dairenin anahtarlarının bir kopyasını çıkarmış olduğu ileri sürüldü.

Bloomberg'in bildirdiğine göre, gezgin 24 yaşındaki Junior Lee'nin banyoda saklandığını iddia ettiği için gece yarısından kısa bir süre sonra geri döndü. Bay Lee, yırtıcı cinsel saldırı ile suçlandı. Suçsuz olduğunu iddia etti, ancak gözaltında tutuluyor. Bay Lee'yi temsil eden Adli Yardım Derneği, BBC News ile iletişime geçtiğinde yorum yapmayı reddetti.

İddia edilen saldırıdan sonra, bir Airbnb güvenlik ekibi yardım sunmak için yerel polis departmanıyla temasa geçti ve kurbanı bir otele yerleştirdi.

Ayrıca danışmanlık gibi masrafları ödemeyi teklif etti ve annesini Avustralya'dan yurtdışına uçtu.

Bloomberg, 7 milyon dolarlık anlaşmanın bir parçası olarak mağdurun Airbnb'yi veya olayın gerçekleştiği apartman sahibini suçlayamayacağını veya dava açamayacağını söyledi. İddiaya göre saldırıdan iki yıl sonra ulaşıldığını söylüyor.

Ancak Airbnb sözcüsü Ben Breit New York Post'a şunları söyledi: "Cinsel saldırı davalarında, ulaştığımız yerleşimlerde, hayatta kalanlar deneyimleri hakkında özgürce konuşabilirler. Buna NYC davası da dahildir."

Airbnb'nin, şirketin geçen Aralık ayında faaliyete geçmesinden önce yayınlanan prospektüsü, ABD'de yerleşik ev sahipleri ve misafirler için sabıka kayıtları ve kamu kayıtları dahil olmak üzere "çevrimiçi geçmiş kontrolleri" yaptığını belirtiyor.

"Bazı durumlarda, bu kontrolleri daha sonra periyodik olarak yeniden çalıştırıyoruz" dedi.

"İlk işlemden önce Hindistan'da ev sahibi geçmiş kontrolleri de yapıyoruz. Tüm tarafların güvenliğini artırmak için tüm ev sahiplerimizi ve misafirlerimizi belirli düzenleyici, terörist ve yaptırım izleme listelerine karşı kontrol ediyoruz."

'Kötü oyuncular'

Bu ayın başlarında şirket, evlerini Airbnb gibi platformlarda listelemek için hükümetten veya devredilmiş bir otoriteden bir kayıt numarası alması gereken kısa vadeli kiralama operatörleri için ülke çapında bir kayıt sistemi çağrılarına öncülük etti.

Airbnb, hareketin "yerel makamları, kendi bölgelerindeki listelemelerle ilgili sorunlar hakkında platformları bilgilendirmeleri için yetkilendireceğini" ve ayrıca platformların, kişilerin listelerini başka bir rezervasyon sitesine geçirerek kuralları aşmasını engelleyerek "kötü aktörleri ortadan kaldırmasını" sağlayacağını söyledi.

En son haberler, kiralama platformundaki güvenlik standartlarına ilişkin daha geniş bir Bloomberg soruşturmasının parçası.

Saldırıdan bu yana şirket, anahtarlar ve ana bilgisayarların onları nerede bırakabileceği konusundaki kurallarını elden geçirmedi.

Platformdaki ana bilgisayarların, rezervasyonlar arasında tuş takımı kilitlerini kullanması veya tuş takımı kodlarını değiştirmesi gerekmez. Airbnb'ye bir mülkün anahtarının başka kimde olduğunu da söylemek zorunda değiller.

Ancak akıllı kilitler ve gürültü dedektörleri gibi eşyaları satın almak isteyen ev sahipleri için bir takım indirimler getirdi.

Bu haber toplam 1490 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.