• BIST 8872.85
  • Altın 3007.928
  • Dolar 34.2845
  • Euro 37.163
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 4 °C
  • Antalya 16 °C

Air France'ı Covid vurdu: 7 bin 500 kişiyi işten çıkarıyor

Air France'ı Covid vurdu: 7 bin 500 kişiyi işten çıkarıyor
Air France-KLM, şirketin Fransa kolunda 7 bin 500'den fazla çalışanını işten çıkartacağını duyurdu.

PARİS- Air France-KLM, şirketin Fransa kolunda 7 bin 500'den fazla çalışanını işten çıkartacağını duyurdu. Avrupa'nın ikinci en büyük havayolu şirketi, Air France'tan 6 bin 560, bölgesel hava yolu Hop!'tan da 1020 kişinin çıkartılacağını açıkladı.

air-france-hop.jpg

HOP!AIR FRANCE
Air France’ın Paris Orly havaalanından olan iç hat uçuşlarının yanı sıra Hop! adlı bölgesel yan kuruluşunu da (Regionair, Britair ve Airlinair’le beraber) aynı çatı altında toplayan Hop! Air France adlı yeni markasıyla 50 euronun altında yapacağı iç hat uçuşlarında, charter uçuşlar ve demiryolu ulaşımıyla rekabet etmeyi planlıyordu.
Bu yeni yapı üç parçadan oluşuyor. 
Basic bölüm 49 euro’ya yalnızca gidişi kapsarken, koltukların en az yüzde 10’u bu fiyattan satılacak. Bu kategori için biletleri iade etmek ya da değiştirmek söz konusu olmayacak. 
Smart adlı orta kategoride ise yolcular uçağın içine bir adet valiz alma hakkına sahip olurken, bu tarifede 50 euro karşılığı bileti değiştirmek mümkün. 
En üst kategori Flex ise daha çok iş amaçlı seyahat edenleri kapsıyor, bu kategoride biletler iade edilebiliyor ve değiştirilebiliyor. 
Air France yetkilileri sektörde rekabetin yalnızca charter uçuşlardan kaynaklanmadığına dikkat çekiyor. Ucuz havayolları pazardan yüzde 6 oranında pay alırken, trenin payı yüzde 43,  arabayla ulaşımın ise yüzde 17. oranında bulunuyor.

hop,-air-france.jpg

İşten çıkarmaların önümüzdeki üç yıl için planlandığını belirten şirket, Covid-19 salgınındaki belirsizlikler nedeniyle "toparlanma çok yavaş olacak gibi görünüyor" denildi.VSalgının zirve yaptığı dönemde, şirketin gelirleri yüzde 95 azalmış ve Air France'ın günlük zararı 15 milyon euroya ulaşmıştı.

air-france-002.png
air-france-001.pngAIR FRANCE’IN, COVID-19 KRİZİNE UYUM ÖNLEMLERİ
Air France ve HOP! bugün personeline stratejik yönelimleri ve Grubu zorlayan COVID-19 krizinin ardından işgücünü uyarlama beklentileri sundu.

Üç ay boyunca, Air France'ın faaliyeti ve geliri% 95 düştü. Krizin zirvesinde havayolu günde 15 milyon avro kaybediyordu. Sağlık durumu, seyahat kısıtlamalarının kaldırılması ve değişen ticari talep ile ilgili belirsizlikler nedeniyle iyileşme çok yavaş görünüyor. Bu şekilde, iddialı iyileşme varsayımlarına dayanarak bile, Air France, 2024'ten önce 2019'da olduğu gibi aynı aktivite seviyesini görmeyeceğini tahmin ediyor.

Fransız Devletinin 7 milyar avro tutarında garantili krediler biçimindeki desteği, Grubun kısa vadede krize dayanmasını sağlayacak ve sürdürülebilirliğini sağlamak için güçlü taahhütler eşlik edecek. Air France, rekabet gücünü yeniden kazanmak ve sürdürülebilir geçiş konusunda lider konumunu güçlendirmek için dönüşümünü hızlandırmalıdır.

Faaliyette böyle kalıcı bir düşüş olması durumunda, Air France Grubu açıklık ve sorumluluk ile hareket etmelidir. Dönüşümü temel olarak yerli iş modelini değiştirmeye, destek işlevlerini yeniden düzenlemeye ve dış ve iç maliyetlerini azaltmaya devam etmeye dayanıyor.

Air France için, personel gereksinimlerine ilişkin tahminler, 2022'nin sonuna kadar mevcut toplam 41.000'den 6.560 iş azaldığını göstermektedir. Bu dönemde beklenen birçok doğal kalkış (3.500'den fazla), uygun yaş piramidi sayesinde bu iş indirimlerinin yarısından fazlasını telafi etmeyi mümkün kılacaktır.

HOP için! faaliyetin yeniden boyutlandırılması ve özellikle filonun basitleştirilmesi ile bağlantılı olarak şirketin yeniden yapılandırılması, mevcut 2.420'den sonraki üç yıl içinde 1.020 işin azalmasına yol açacaktır. Tahmini doğal kalkış sayısı dikkate alındığında, abartılı rakam 2022'nin sonunda 820 civarında kalıyor.

Air France ve HOP! gönüllü ayrılmalara, erken emeklilik düzenlemelerine, mesleki ve coğrafi hareketliliğe öncelik veren planları uygulamak için sendikalarla birlikte çalışıyoruz. Air France Grubu içindeki dayanışma, pozisyonu artık olmayacak ve kalkış planına dahil olmak istemeyen tüm çalışanlara iç iş teklifleri için önerilerle uygulanacaktır.

Air France ve HOP! bu süreçleri bir diyalog ruhu içinde ve Air France Grubunu yeniden inşa etmenin zorlukları etrafında sorumluluk ve şeffaflıkla yürütecektir.

Bu yeniden yapılandırma planı, Air France-KLM Grubu'nun planıyla birlikte Temmuz ayı sonunda sunulacak.

air-france.jpeg

GÜVENLİ TAŞIMA
Öte yandan Air France Koronavirus salgını döneminde ekibiyle birliktesağlık sektörüne yardımcı olarak, gerçekleştirdiği "Güvenli taşıma" hakkında video destekli bilgiler verdi. 

Kaynak: Air France Press
Bu haber toplam 1663 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.