• BIST 8705.49
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 25 °C

Air China-Şanghay Airlines

Air China-Şanghay Airlines
Çin'in havayollarından Air China ve Şanghay Airlines, dünyanın en büyük havayolu ittifakı Star Alliance'a katıldı.

PEKİN -Çin'in havayollarından Air China ve Şanghay Airlines, dünyanın en büyük havayolu ittifakı Star Alliance'a katıldı.

Başkent Pekin'de yeni yapılan ve Mart 2008'de açılacak 3. terminalde yapılan törene Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Star Alliance CEO'su Jaan Albrecht ile grubun üye havayolu şirketlerinin genel müdürleri katıldı. Türk hostesler de ittifaka üye havayollarının hostesleriyle birlikte törende yer aldı.

 



Havaalanındaki Star Alliance uçağının önünde ittifaka üye havayolu şirketlerin genel müdürleri birer hatıra fotoğrafı çektirdi. Star Alliance'a katılan Air China ve Şanghay Airlines'ın üzerinde Star Alliance yazılı uçaklar, aralarında THY'nin uçağının da bulunduğu ittifaka üye ülkelerin uçaklarıyla beraber basın mensuplarına gösterildi.

 

Törende bir konuşma yapan Air China'nın Başkanı Li Jiaxiang, ittifaka katılımlarıyla geniş destinasyonlarda yolcularına daha iyi hizmet götüreceklerini belirtti. Çin'in son 5 yıldır üst üste ekonomisinin yüzde 10'un üzerinde büyüdüğü ve yolcu taşımacılığında dünyada ikinci sırada bulunduğunu anlatan Li, 2006'da 32 milyon Çinlinin yurtdışına gittiğini, 125 milyon yabancı turistin de Çin'e geldiğini anlattı. 100 milyon Çinli turistin 2020'den önce yurtdışına gitmesinin tahmin edildiğini aktaran Li, gelecek 10 yıl içinde Çin'in havayolu sektörünün dünyada en çok büyüyen ve gelişen sektör olacağını söyledi. Çinli başkan, Çin havayolu pazarını da ittifakın üyelerine açacaklarını sözlerine ekledi. Çin'in havayolu sektörü yılık yüzde 12.1 oranında büyüyor.

 



Şanghay Airlines'ın Başkanı Zhou Chi ise ittifaka katılmalarıyla Şanghay'ın Pudong Havaalanı'nın daha iyi gelişeceğini ve ittifakın üyelerine bu havaalanında servis vereceklerini ifade etti. Jaan Albrecht ise Çinli havayollarının ittifaka katılımıyla bunun ittifakın 10. yıldönümünde en iyi hediye olduğunu söyledi. Sözkonusu yeni üyelerin katılımıyla sayının 19'a çıktığını anlatan Albrecht, böylelikle ittifakın global ağının daha güçlü olacağını belirtti.

 

Star Alliance 5 kıtada 160 ülke, 897 destinasyon, günlük 17 bin uçuş ve 740 havaalanında hizmet veriyor. Törenin sonunda yeni katılan iki havayolunun amblemleri dev dünya haritasında diğer üye ülkelerin amblemlerinin yanına koyuldu. Tören, ittifakın yeni uçak maketlerinin Çinli başkanlara verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

 

Öte yandan geçen yıl Star Alliance'a katılım için ilk imzayı atan THY'nin Mart 2008'te üye olması bekleniyor. THY, Star Alliance'ın 21'inci üye kuruluşu haline gelecek ve ittifakın yolcularına 162 ülkede 927 havalimanına günde 17 bin 500'den fazla uçuş imkanı sağlayacak.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.