• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 21 °C

Air Canada 80’ci yılında 45 milyon yolcu taşıdı

Air Canada 80’ci yılında 45 milyon yolcu taşıdı
Air Canada’nın Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs Genel Müdürü Nedime Konuksever: 45 milyon yolcu taşıyarak 20 havayolu arasına girdik.

İSTANBUL- Kuzey Amerika’nın önde gelen havayolu şirketlerinden ve 80. Yılını kutlayan Air Canada’nın Türkiye Yunanistan, Kıbrıs Genel Müdürü Nedime Konuksever, “Air Canada, geçen yıl 45 milyon yolcu taşıyarak günümüzün 20 büyük havayolu arasına girdi. 1 Eylül 1937’de Vancouver-Seattle arasında gerçekleştirdiğimiz ilk uçuş yılında 2,086 yolcuya hizmet veren Air Canada 80 yılı geride bıraktı” dedi.

nedime-konuksever-ar-canada.jpgUÇUŞLARDA SIGARA YASAĞıNı ILK UYGULAYAN HAVAYOLU
Nedime Konuksever, Air Canada’nın havacılıkta bir çok yeniliğe imza attığını belirterek güvenlik için en önemli konulardan olan “İlk buzlanma önleyici sistemi”ni kuran, Kuzey Amerika - Avrupa arasındaki uçuşlarda genel yasak öncesinde sigara içilmesini engelleyen ve bilgisayarlı rezervasyon sistemini ilk uygulayan havayolu olduğunu söyledi.

air-canada-001.jpgFİLO YENİLENİYOR
Paris Uluslararası Havacılık Fuarı’nda, son 8 yılda üst üste 6. defa Kuzey Amerika’nın En İyisi olarak Skytrax Dünya Havayolları Ödülü’nü aldıklarını belirten Nedime Konuksever şunları anlattı:
“Filo yenileme programımız Air Canada’yı gökyüzünün en modern ve geniş ticari jet filosu sahibi konumuna getirdi. Boeing 787 Dreamliner’lara ek olarak dar gövdeli Boeing 737 MAX ve Kanada üretimi Bombardier C Serisi uçakları da içeren filomuzu yenileme çalışmaları hızla devam ediyor. İleri düzey eğitimlere ve yeni Maple Leaf Lounge’ları hizmete almak üzere yatırımlarına öncelik veriyoruz. Ayrıca mobil ve on-line hizmetlerimize yatırım yaparak müşteri deneyimini kolaylaştırmak ve yapay zeka, yeni teknoloji ürün geliştirme gibi sıra dışı alanlara da yatırım yaparak geleceğin yolculuk deneyimini müşterilerimize en iyi şekilde yaşatmak üzere çalışıyoruz.”

nedime-konuksever-ar-canada-001.jpgAMERIKA’NıN EN IYI UZAK ROTA HAVAYOLU
Kanada’nın 150. yılı kutlamaları kapsamında yeni bir logo ve üniforma kullanmaya başladıklarını belirten Konuksever, AirlineRatings.com tarafından da 2018 yılı için Amerika’nın en iyi uzak rota havayolu ve üst üste 5. keredir Kanada’nın en iyi 100 İşvereninden biri olarak seçildiklerini bildirdi.
Konuksever şöyle devam etti: “Şirketin bugünlere gelişinde en büyük katkıyı Air Canada’nın 30 bin çalışanı yaptı. 80 yıldır koşulsuz müşteri mutluluğu, konforu, güvenlik, inovasyon konusunda girişimler Air Canada’yı bugünlere getirdi.”

air-canada-002.jpgAIR CANADA HAKKıNDA:

Kanada'nın en büyük iç hat ve dış hat uçuş yapan havayolu şirketi Air Canada, 6 kıtada 200'den fazla havalanında hizmet veriyor. Kanada bayrağı taşıyan şirket dünyanın en büyük 20 havayolu arasında olup, 2016 yılında yaklaşık 45 milyon yolcu taşıdı. Air Canada’nın Kanada’da 64, ABD’de 57, Avrupa’da 98 noktaya ve Ortadoğu, Afrika, Asya, Avustralya, Karayipler, Meksika, Orta Amerika ile Güney Amerika’ya tarifeli seferleri bulunuyor. Air Canada 191 ülkede 1.300 havaalanına hizmet veren dünyanın önde gelen havacılık ağı Star Alliance’in kurucu üyeleri arasında yer alıyor. Air Canada, İngiltere merkezli araştırma kuruluşu Skytrax tarafından “Dört Yıldız”la onurlandırılan tek Kuzey Amerikalı uluslararası havayolu şirketi olup, aynı zamanda 2017 yılında En İyi Kuzey Amerika Havayolu seçildi.

Bu haber toplam 5596 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.