• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 15 °C

Air Astana, üç adet Boeing 787-9 Dreamliner kiralıyor

Air Astana, üç adet Boeing 787-9 Dreamliner kiralıyor
Air Astana, üç yeni geniş gövdeli Boeing 787-9 Dreamliner'ın uzun vadeli kiralanması için bir anlaşma imzaladı.

ALMATİ / KAZAKİSTAN - Air Astana, Air Lease Corporation ile üç yeni geniş gövdeli Boeing 787-9 Dreamliner'ın uzun vadeli kiralanması için bir anlaşma imzaladı. Kiralanan uçakların 2025'in ilk yarısından itibaren teslim edilmesi planlanıyor.
Air Astana Başkanı ve CEO’su Peter Foster şunları söyledi: "Rotalarımızı genişletip yolcu deneyimine odaklandığımız için Boeing 787-9, Air Astana'nın filo modernizasyonu için önemli bir uçak. Dreamliner, büyüyen filo operasyonlarımıza büyük ölçüde katkıda bulunacak yakıt verimliliği ve menzil esnekliği sunuyor."

air-astana-boeing-787-9-dreamliner.jpgAir Lease Corporation İcra Kurulu Başkanı Steven Udvar-Házy şunları ekledi: "Bugün Air Astana ile üç yeni Boeing 787-9 uçağı için yapılan kira anlaşmasını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu uçaklar, Air Astana'nın uzun menzilli ağ kapasitesini ve yolcu konforunu büyük ölçüde artıracak ve bu sayede havayolu Kazakistan'dan uluslararası rotalarını genişletecek."

air-astana-boeing-787-9-dreamliner-001.jpgair-astana-boeing-787-9-dreamliner-001.jpg

Air Astana Grup, filosunu yenilemeye başarıyla devam ediyor. Grubun filosu, yaş ortalaması 5,2 olan 40 uçaktan oluşmaktadır. Yılın başından bu yana Air Astana, filosuna iki yeni A321LR ekledi ve bir tanesinin de önümüzdeki aylarda teslim edilmesi bekleniyor. Air Astana'nın LCC iştiraki FlyArystan da filosuna iki Airbus uçağı ekledi ve yıl sonuna kadar iki tane daha eklenmesi bekleniyor.

Air Lease Corporation Hakkında

Air Lease Corporation, merkezi Los Angeles, California'da bulunan ve dünya çapında havayolu müşterileri olan, lider bir küresel uçak kiralama şirketidir. Şirket, temel olarak yeni ticari uçak satın almak ve bunları uçak kiralama ve finansman çözümleri aracılığıyla, dünya çapındaki havayolu müşterilerine kiralamak ile ilgilenmektedir.

Bu haber toplam 1749 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.