• BIST 11341.9
  • Altın 5972.467
  • Dolar 42.7981
  • Euro 50.141
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara -5 °C
  • Antalya 5 °C

Ahlat'ta cami tabelasında yanlışlık

Ahlat'ta cami tabelasında yanlışlık
Bitlis'in Ahlat ilçesinde tarihi camilere konulan tanıtım tabelalarında, iki ayrı yapılış tarihinin yazması tepkilere yol açıyor.

BİTLİS - Bitlis'in Ahlat ilçesinde tarihi camilere konulan tanıtım tabelalarında, iki ayrı yapılış tarihinin yazması tepkilere yol açıyor.  Vakıflar Bölge Müdürlüğünün Ahlat'taki tarihi camilerin bitişiğine koyduğu tanıtım tabelalarında farklı yapılış tarihleri yazıyor.
İlçenin Kale Mahallesi'nde bulunan ve her gün onlarca yerli ve yabancı turistin akın ettiği tarihi İskender Paşa Camii ile tarihi Kadı Mahmud Camii'yi tanıtan ve yan yana dikilen iki tabelada iki farklı yapılış tarihinin belirtilmesine tepki gösteren Ahlat İlçesi Kültürel Değerlerini ve Tarihi Eserlerini Koruma Derneği Başkanı Muzaffer Pirhasanoğlu, bu durumun ilçenin tanıtımı açısından doğru olmadığını belirterek Vakıflar Bölge Müdürlüğünün ve yetkililerin sorunu çözeceklerine inandıkları söyledi.
Ahlat'ı Geliştirme Güzelleştirme ve Tanıtım Dernek Başkanı İsmail Yurttaş ise, "Tarih kitaplarından doğru bilgi edinilerek tek tarih yazılması lazım. Yani etrafına onarım levhaları dikmekle tarihi yapılara gerçek değer ve önem verilmiş sayılmaz. Sorunun çözüleceğine inanıyoruz" dedi.
İskender Paşa Camii'ndeki tabelalardan birinde yapılış tarihi 1564-1565 yazarken, diğer tabelada ise 992 H. (1584) yazıyor.
Kadı Mahmud Camii'ndeki tabelalardan birinde yapılış tarihi 1006 H. (1597) yazarken, diğerinde 1584 yazıyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.