• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 15 °C

Aeroflot yöneticisi, İngiliz casusu olduğu iddiasıyla tutuklandı

Aeroflot yöneticisi, İngiliz casusu olduğu iddiasıyla tutuklandı
Moskova Lefortovo Bölge Mahkemesi, Havayolu Şirketi Aeroflot'un İngiltere Sorumlusu Dmitry Fedotkin'i “Vatana ihanet” suçuyla tutuklandı.

MOSKOVA -  İngiltere için casusluk yaptığı iddiasıyla Aeroflot yöneticisi Londra merkezli çalışan Dmitry Fedotkin tutuklandı. TASS ve RIA haber ajanslarının aktardığı isimsiz bir kaynağa göre, Londra merkezli çalışan Dmitry Fedotkin, Rusya'nın sosyal ve siyasi durumuyla ilgili sırları İngiltere'nin MI6 yabancı istihbarat servisine iletmekle suçlanıyor. Ancak Fedotkin’in, havacılık endüstrisiyle bağlantılı devlet sırlarına erişemediği bildirildi.

dmitry-fedotkini-.pngMoskova Lefortovo Bölge Mahkemesi, Havayolu Şirketi Aeroflot'un İngiltere Sorumlusu Dmitry Fedotkin'i “Vatana ihanet” suçuyla tutuklandı. Edinilen bilgilere Fedotkin'in, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından takip edildiği ve takip sonucu, İngiltere'ye Rusya hakkında bilgiler sızdırdığına yönelik bazı delillere rastlandığı öğrenildi.
Fedotkin'in, Moskova'da bulunduğu sırada gözaltına alındığı ve genelde “Vatana ihanet” davalarının görüldüğü Moskova Lefortovo Bölge Mahkemesi'ne sevk edildiği mahkeme tarafından ise 10 Ocak 2021'e kadar tutuklama kararı çıkarıldığı belirtildi. Fedotkin'in 10 Ocak'ta duruşmasının görüleceği ve 12 ila 20 yıl arasında hapis cezası ve 500 bin rubleye kadar para cezası ile yargılanacağı duyuruldu.
Rus basınına bilgi veren Aeroflot havayolu şirketinin bir yöneticisi Fedotkin'in, Rusya hakkında İngiltere'ye sosyo-politik durumlar ile ilgili bilgiler sızdırdığı iddiasıyla tutuklandığını fakat Fedotkin'in ise suçunu kabul etmediğini söyledi.
Aeroflot'un son beş yıldır İngiltere'deki istasyon yöneticisi olduğunu ve bundan önce neredeyse üç yıl boyunca havayolunun İngiltere ülke müdürü olarak görev yaptıği belirtildi. Aeroflot, davayla ilgili herhangi bir bilgisi olmadığını söylerken, Moskova'daki İngiliz büyükelçiliği soruları Rus yetkililere yönlendirdi.
Rus ajanlarını MI6'ya ihanet eden eski bir Rus casusu Sergei Skripal'in 2018 yılında zehirlenmesinin ardından Londra ve Moskova arasındaki ilişkiler tüm zamanların en düşük seviyesine ulaşmıştı.

Bu haber toplam 1283 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.