• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

ACE of MICE, ‘Sürdürülebilir Gelecek’ mottosuyla açıldı

ACE of MICE, ‘Sürdürülebilir Gelecek’ mottosuyla açıldı
Kongre turizminin önemli etkinliği ACE of MICE Exhibition By Turkish Airlines Harbiye İstanbul Kongre Merkezi’nde 9’uncu kez kapılarını açarak turizm profesyonellerini buluşturdu.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
ISTANBUL
-Kongre turizminin önemli etkinliği ACE of MICE Exhibition By Turkish Airlines ‘Sürdürülebilir Gelecek’ mottosuyla Harbiye İstanbul Kongre Merkezi’nde 9’uncu kez kapılarını açarak turizm profesyonellerini buluşturdu. 25-27 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşer fuara 210 ulusal ve uluslararası firma ve 15 binin üzerinde ziyaretçi beklendiği bildirildi.

ace-of-mice.jpgPandemi nedeniyle iki yıldır durgunluk yaşayan turizmin MICE (Meetings, Incentives, Confrences, Events – Toplantı, Teşvik Gezisi, Konferans, Etkinlik) sektörü heyecanla bir araya geldi.

ace-of-mice-001.jpg
Turizm Otel Yöneticileri Derneği, TUROYD ACE of MICE'ta buluştu

Türk Hava Yolları’nın isim sponsorluğunda, TÜRSAB’ın stratejik partnerliğinde ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı – TGA, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası, TUROFED, TUROB, Antalya Tanıtma Vakfı, AKTOB ve Nirvana Cosmopolitan Hotels destekleriyle açılan fuar, Türkiye’nin MICE sektörünün ticari hacminin artmasına katkıda bulunacak.

ace-of-mice-003.jpg
Bidroom Türkiye Temsilcisi Adnan Mordeniz, Granada Hotels MICE Müdürü Seda Gürgen ve Özkan Altıntaş

kaya-hotels-buket-bicer,-gizem-gulmen.jpg
Kaya İstanbul Fair & Convention Hotel Genel Müdürü ve Kaya Hotels'in Kurumsal İletişim Pazarlama Direktörü Buket Biçer ile Satış Sorumlusu Gizem Gülmek, ACE of MICE Exhibition By Turkish Airlines'a ev sahipliği yaptılar

ace-of-mice-004.jpg
Kaya Hotels kadrosu

volkan-ataman-001.jpgTurizm Medya Grubu’nun Başkanı Volkan Ataman, salgın nedeniyle durgunlaşan sektörün yeniden hareket kazanmasının Türkiye için önemli olduğunu belirterek “Turizm endüstrisi, 2022 yılında atağa geçmeyi hedefliyor. MICE bunun önemli bir parçası olabilir” dedi.

ace-of-mice-006.jpg
Corendon Hotels

Ataman, şöyle konuştu “ACE of MICE Exhibitions, MICE sektöründe kazandığı tecrübeyle artık rüştünü ispatlamış, gerek içeriği gerekse sunduğu iş fırsatlarıyla sektörün merakla beklediği bir organizasyondur. Türkiye MICE alanında değerlendirilmesi gereken büyük potansiyele sahiptir. Türkiye’nin turizm gelirinin yüzde 30’u MICE sektöründen sağlanıyor. Türkiye deniz tatilinden ibaret bir ülke değildir. Bu amaçla gelen turistleri ağırlamaktan çok daha öteye geçebilir. Turizm gelirini MICE ile çok daha fazla artırabilir. Bu anlamda ACE of MICE Exhibitions’ın sektörü hareketlendireceğine inanıyoruz.”

ace-of-mice-012.jpg
Otel Yönetim Danışmanı Hatice Coşkun, Pullman İstanbul Hotel Ziyafet Satış Müdürü Gülden Değer, İstanbul Royal Hotel Genel Müdürü Erdal Kurtuluş ve Özkan Altıntaş

ace-of-mice-007.jpg
All Seasons Genel Müdürü Mustafa Topaloğlu, Wish More Hotel Satış ve Pazarlama Müdürü Serhan Özcan

ace-of-mice-008.jpg
Radisson Hotels Group

DAHA AZ ENERJİ, DAHA ÇOK GELECEK

Bu yılki teması “Sürdürülebilir Gelecek” olarak belirlenen fuarın, A’dan Z’ye çevreye saygılı şekilde tasarlandığına dikkat çeken Ataman, şöyle devam etti:

“İklim değişikliklerinin dünyayı zor durumda bıraktığı dönemde doğaya destek olmak ve enerjiyi verimli kullanmak amacıyla gereğinden fazla teknolojik donanımın tercih etmedik. Fuar alanında katılımcılara doğayı daha çok hissettirecek sarı ve yeşil renkler tercih edildi.

ace-of-mice-009.jpg
F&F Ajans Halkla İlişkiler’den Feza Fırat ve  Başak Oral, sinema sanatçısı ve Lezzet.com yazarı Onur Gülmek, Kaya Hotels'den Gizem Gülmek

ace-of-mice-010.jpg
Divan Hotels Satış Direktörü Deniz Dikkaya, Divan İstanbul City Otel Müdürü Adem Amusen ile satış ekibi

‘Sürdürülebilir Gelecek’ teması, fuarın tasarımında değil, programında da önemli yer tutacak. “Sustainable Future Summit”te, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından gezegenimizi korumayı, tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamayı amaçlayan 17 amaç ele alınacak. İklim değişikliği, su ve enerji verimliliği gibi gezegenimizin geleceğini ilgilendiren konular masaya yatırılacak.

ace-of-mice-011.jpg
Turizm Yatırım Dergisi fuarın medya sponsoru oldu

UN-SDSN Türkiye ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Direktörü Dr. Tamer Atabarut’un moderatörlüğünde gerçekleşecek oturumda, katılımcılar önemli konuşmacıları dinleme fırsatı bulacak. Bu ana oturumun konuşmacıları; Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikalar Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, Sürdürülebilirlik Adımları Derneği Başkanı Emrah Kurum, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Mavi Bayrak Programı Ulusal Koordinatörü Almila Kindan Cebbari olacak. Türkiye’de sürdürülebilirlik temalı ilk uzun metraj animasyon filmini yapan animasyon yapımcısı ve karikatürist Varol Yaşaroğlu da bir sunum yapacak.

Oturumda ayrıca önde gelen markalar, kendilerine ayrılan 40’ar dakikalık oturumlarda sürdürülebilir kalkınma çerçevesinde gerçekleştirdikleri projeleri aktaracak.”

YENİ İŞBİRLİKLERİNİN TEMELLERİ ATILACAK

Ataman, ACE of MICE Exhibition aynı zamanda son iki yılı durgun geçiren turizm sektörü için yeni işbirliklerine ortam yaratacağını belirterek şöyle devam etti: Fuarda ‘Kaya Hotels Hosted Buyer Lounge’ B2B alanı iş buluşmalarının merkezi olarak hazırlandı. Alanda toplam 210 ulusal ve uluslararası satın alıcı firma B2B görüşme yapabiliyor. Ayrıca fuar, yepyeni perspektifler açan oturum programları, network aktiviteleri ve birbirinden renkli içerikleri ile Türkiye’nin MICE potansiyelinin değerlendirilmesini sağlıyor.

ace-of-mice-005.jpg

CVK PARK BOSPHORUS İSTANBUL TERRACE’DE PARTI
Üç gün boyunca iş birliği geliştirme olanağı bulan turizm profesyonelleri, 26 Mayıs’ta yılın en iddialı partisinde unutulmaz bir gece yaşayacak. Jolly M.I.C.E. isim sponsorluğu ile CVK Park Bosphorus İstanbul Terrace’de gerçekleşecek AMEzing Party by Jolly MICE, küresel ve yerel MICE endüstrisinden katılımcılara unutulmaz bir gece yaşatacak.

Bu haber toplam 2249 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.