• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

ACE of M.I.C.E’de kongre buluşması

ACE of M.I.C.E’de kongre buluşması
Türkiye’nin tek kongre, etkinlik ve toplantı fuarı olana ACE of M.I.C.E. Exhibition İstanbul Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türkiye’nin tek kongre, etkinlik ve toplantı fuarı olana ACE of M.I.C.E. Exhibition İstanbul Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Tüm dünyada hızlı bir yükseliş grafiği izleyen kongre, toplantı ve etkinlik (MICE) İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen sektörünün en büyük uluslararası buluşmalarından biri olan ACE of M.I.C.E. Exhibition fuarına  25 ülkeden 800'e yakın yerli ve yabancı  hoster buyer ile 262 firma katılıyor. 

volkan-ataman.jpg

Toplantının açılışında konuşan TMG Genel Müdürü Volkan Ataman fuarın yüzde 41 büyüdüğünü ve 13 milyon ziyaretçi beklendiğini söyledi. 
 
selcuk-boynuegri.jpg

TÜRSAB MİCE Komitesi Başkanı Selçuk Boynueğri, 2023’te Mice Sektöründen 15 milyar dolar hedeflediklerini belirterek "Dünya çapında bakıldığında hizmet sektörü içerisinde M.I.C.E. sektörünün itibarı teslim edilmiş; ülkemizde de son 10 yılda ciddi gelişmeler, yatırımlar ve profesyonel iş birlikleri gözlemlenmiştir. Dünya ülkeleri kongre sıralamasına bakıldığında 2013 verilerine göre Amerika Birleşik Devletleri yıl bazında 829 kongre ile birinci sırada yer alırken, Türkiye 221 kongre ile dünyada en çok kongre gerçekleştirilen 18’inci ülke oldu" dedi. 

Selçuk Boynueğri şöyle devam etti:
"M.I.C.E. sektör büyüklüğü, ülke açısından önemi ve ekonomik çıktıları dikkate alındığında, bu alanın sadece turizmin bir alt kolu değil, başlı başına bir sektör olduğu da vurgulanması gereken önemli bir gerçektir. Dünya üzerinde olduğu gibi, ülkemizde de bu algıyı oluşturmak ve yönetmek için zaman kaybetmeden tüm paydaşların harekete geçmesi gereklidir.
Bu algıyı yönetirken, M.I.C.E. endüstrisinin turizm sektörüne kazandırdığı mali verilere dikkat çekmeliyiz. Türkiye, dünya sıralamasında önemli bir yer tutan bir turizm ülkesi olmasına ve son derece stratejik bir konumda bulunmasına rağmen, turizm denince akla ilk gelen deniz, güneş, kum tatilidir. Oysa turizm gelirleri ile dünya sıralamasında yer almamızı sağlayan en büyük etkenlerden biri de M.I.C.E. endüstrisidir. Rakamsal olarak tatil amaçlı olarak ülkemize gelen turist sayısı kongre ve toplantı için gelen turist sayısından kat kat fazla olmasına karşın kongre ve toplantı turizmi için gelen katılımcıların harcamaları, tatil amacıyla ülkemize gelen ve her şey dahil bir tesiste geçiren bir turiste oranla ortalama 3-4 kat daha fazladır

Kıyı turizminde kişi başına harcama 600-700 dolar düzeyinde iken bu rakamın kongre turizminde 2 bin - 2 bin 500 dolar seviyesinde olması ülkeler için bu turizm alanının ne kadar cazip olduğunu ortaya koyuyor.

Kongre ve toplantı için gelen katılımcıların sosyo-ekonomik durumu ve kültür seviyeleri kongre turizmini bu anlamda farklılaştıran en önemli etkendir. Ayrıca bu kişilerin her birinin kendi ülkelerinde kanaat önderi oldukları da unutulmamalıdır.

Türkiye'nin 2023 hedefinin 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir elde etmek olduğunu ve dünya genelinde turizm gelirlerinin yüzde 30’a yakını M.I.C.E. endüstrisinden hedeflendiğini düşünürsek, 10 yıl sonra bu rakamın en az 15 milyar dolar olacağını öngörebiliriz. "

basaran-ulusoy.jpg

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy konşmasında İstanbul kongre turizminin gelişmelerini ve geldiği noktayı anlattı

ace-mice2.20150226111424.jpg

ÖDÜL TÖRENİ HALİÇ’TE

Türkiye MICE sektörünün dünyaya tanıtılması, bilinirliliğinin ve ticari hacminin artırılması amacıyla düzenlenen fuarda MICE endüstrisinin en büyük ödül töreni olan ACE of M.I.C.E. Ödülleri Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek görkemli bir törenle sahiplerini bulacak.

KATILIM
İstanbul Kongre Merkezi'nde başlayan fuar, Turizm Medya Grubunun ev sahipliği Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) katkılarıyla yapılıyor.
ACE of M.I.C.E. Exhibition’a İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, THY Genel müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Genel Sekreter cetin Güncün, yönetim Kurulu Üyesi Davut Günaydın ile TÜRSAB MİCE Komitesi Başkanı Selçuk Boynueğri ve TMG Genel Müdürü Volkan Ataman'ın katılımlarıyla basın toplantısı ile tanıtıldı.
Toplantıda, Turizm Medya Grubu tarafından gerçekleştirilen, Türkiye MICE sektörüyle ilgili önemli istatistiki bilgileri gün ışığına çıkaran ve ilk olma özelliğini taşıyan 'Kongre, Toplantı ve Etkinlik Sektörü Pazar Araştırma Anketi' sonuçları açıkladı.

ACE of M.I.C.E. Ödülleri şu kategorilerde sahiplerini bulacak

EN İYI ETKINLIK MEKANı

Marmara Bölgesi En İyi Toplantı Oteli
Akdeniz Bölgesi En İyi Toplantı Oteli
Anadolu Karadeniz Bölgesi En İyi Toplantı Oteli
Ege Bölgesi En İyi Toplantı Oteli
En İyi Butik Toplantı Hizmeti Veren Tesis

ETKINLIKLER

En İyi Etkinlik
En İyi Lansman Etkinliği
En İyi Spor Etkinliği
En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi Etkinliği
En İyi Gerilla Etkinliği
En İyi Davet Organizasyonu
Festivaller

EN İYI ÖZEL FESTIVAL

En İyi Üniversite Festivali

TOPLANTı YÖNETIM FIRMALARı

En İyi Etkinlik Yönetimi Firması
En İyi Incentive Firması
En İyi Çıkış Yapan Toplantı Yönetimi Firması

TOPLANTı DESTEK FIRMALARı

En İyi Sahne-Dekor Tasarım ve Uygulama Firması
En İyi Dönemsel İnsan Kaynağı Hizmetleri Firması
En İyi Turizm Taşımacılığı Firması
En İyi VİP Taşıma Firması
En iyi Deniz Taşıma Firması
ACE of M.I.C.E. Exhibition En İyi Stant Ödülü
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.