• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 15 °C

ABD'nin iki büyük havayolu şirketi zarar açıkladı

ABD'nin iki büyük havayolu şirketi zarar açıkladı
ABD'nin iki büyük havayolu şirketi American Airlines ile Southwest Airlines, (Kovid-19) salgınının hava yolculuğuna olan talebi olumsuz etkilemesi nedeniyle bu yılın ikinci çeyreğinde zarar etti.

NEW YORK- ABD'nin iki büyük havayolu şirketi American Airlines ile Southwest Airlines, (Kovid-19) salgınının hava yolculuğuna olan talebi olumsuz etkilemesi nedeniyle bu yılın ikinci çeyreğinde zarar etti. COVID-19 salgını havayollarının 2020 yılında finansal sonuçlarını azalttı. ABD'de rezervasyonlar ve yolcu trafiği, salgın yayılımı nedeniyle Mart ayında başlayarak hızla düştü. Mayıs ve Haziran aylarında talepteki ılımlı bir toparlanmaya rağmen, her iki ölçüm de 2019 seviyelerinin önemli ölçüde altında kalmaktadır.

American Airlines ( NASDAQ: AAL ) bu büyük düşüşün en büyük kayıplarından biri oldu. Perşembe sabahı, havayolu devi ikinci çeyrek için son derece zayıf sonuçlar verdiğini ve yatırımcılara gelecek hakkında iyimser olmaları için fazla sebep vermediğini bildirdi.

american-airlines.jpgBüyük bir kayıp ve önemli miktarda nakit yanması

American Airlines, ikinci çeyrekte en iyi rakipleri kadar kapasite azaltmadı, kısmen çeyrek geç saatlerde talep ceplerini yakalama fırsatı gördü. İkinci çeyrekte, taşıyıcı kapasitesi yıllık% 76.4 azaldı. Karşılaştırma için, Delta Air Lines ( NYSE: DAL ) kapasitesi% 85.2 oranında azaldı ve United Airlines ( NASDAQ: UAL ), geçen çeyrekte% 87.8 gibi dikkat çekici bir kapasiteye sahipti.

Amerikan yönetimi, bu (nispeten) agresif kapasite planının doğru hamle olduğunu iddia ediyor. Finansal sonuçlarına bir bakış, bunun aksini gösteriyor.

Birincisi, American Airlines'ın geliri ikinci çeyrekte yıllık% 86.4 düştü: United'ın% 87.1 gelir düşüşünden veya Delta'nın düzeltilmiş gelirdeki% 90.6 düşüşünden daha iyi değil . Sonuç olarak, Amerikan, 2. çeyrek için 3,4 milyar dolarlık düzeltilmiş net zarar açıkladı: Delta Air Lines ve United Airlines tarafından bildirilen 2,8 milyar dolar ve 2,6 milyar dolarlık düzeltilmiş net zarardan önemli ölçüde daha yüksek.

GÖRÜNTÜ KAYNAĞI: AMERİCAN AİRLİNES.

İkincisi, American Airlines'ın günlük nakit yakması geçen çeyrekte ortalama 55 milyon dolardı. Bu, yönetimin ilk projeksiyonundan daha iyi olsa da, her büyük ABD havayolunun geçen çeyrek nakit yanık tahminlerinden daha iyi performans gösterdiği görülüyor. Delta'nın günlük ortalama nakit yakımı 43 milyon dolardı ve United'ın sadece 40 milyon doları vardı. Perspektif açısından, bu taşıyıcıların her birinin, benzer büyüklükte olmasına rağmen, American Airlines'a göre 1 milyar dolardan fazla tasarruf sağladığı anlamına geliyor.

Acı bu yaz devam edecek

Çoğu havayolu şirketi üçüncü çeyrek için sağlam tahminler yapmakta tereddüt ediyor, çünkü yerdeki gerçekler hızla değişiyor. Bununla birlikte, mevcut bilgilere dayanarak, Amerikalıların bu çeyrekte bir kez daha rakiplerine göre daha düşük performans göstermeye hazır olduğu görülüyor.

American Airlines'ın kazanç çağrısı sırasında yönetim, şirketin üçüncü çeyreği yaklaşık 13 milyar dolar likidite ile sona erdireceğini tahmin etti. Bir Wall Street analistinin belirttiği gibi, bu günlük en az 35 milyon dolarlık ve muhtemelen 40 milyon dolarlık ortalama nakit yanması anlamına geliyor. Bu, şirketin yükselen COVID-19 vakaları ve ABD'nin birçok bölgesinde yeni kısıtlamalar ile ilgili rezervasyonlarda son zamanlarda görülen yavaşlamayı yansıtan, şirketin Haziran ayında ortalama günlük 30 milyon dolar nakit yanmasından daha kötü olurdu.

Buna karşılık, United Airlines haftanın başında, bu çeyrekte günde yaklaşık 25 milyon dolar yakacağını söyledi. Delta belirli bir tahmin sunmadı, ancak Temmuz ayı nakit trendlerinin Haziran ayının ortalama günlük 27 milyon dolarlık nakit yanmasına paralel olacağını söyledi.

Zayıf bilanço zayıflar

Bu yılki kısa vadeli kazanç performansının yanı sıra, American Airlines 2020'ye en büyük ABD havayolları arasında en kötü bilanço ile girdi. COVID-19 krizi kötü bir durumu daha da kötüleştiriyor.

İkinci çeyreğin sonunda, American Airlines'ın 6 milyar dolarlık net emeklilik ve emeklilik sonrası faydalarından bahsetmemekle birlikte 40 milyar dolarlık borç ve kira borcu vardı. Ayrıca, üçüncü çeyrek sonunda likiditeyi 13 milyar dolara çıkarmak için American Airlines geçtiğimiz günlerde Goldman Sachs'tan yeni 1,2 milyar dolarlık güvenli bir borçlanma ayarladı ve bu çeyrekte Hazine Departmanından 4,75 milyar dolar tutarında güvenli kredi sağlamayı bekliyor.

Sonuçta, American Airlines 2020'yi 50 milyar dolardan fazla borç, kira ve emeklilik borcu ile bitirmek üzere. Ve taşıyıcı, gelecek yıl pozitif nakit akışına geri dönmeyi umuyor, böylece bu yükümlülüklerin bazılarını geri ödemeye başlayabilse de, bunu yapmak, gerçekleşebilecek veya gerçekleşmeyecek olan talepte anlamlı bir iyileşmeye bağlı olacaktır. Sonuç olarak, bir havayolu endüstrisi geri dönüşünde bahis yapmak için bir dava varken , yatırımcılar American Airlines'dan uzak durmaya devam etmelidir.

Bu haber toplam 1881 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.