• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • Antalya 16 °C

ABD, ülke içi hava yolculuğunda Covid-19 testini tartışıyor

ABD, ülke içi hava yolculuğunda Covid-19 testini tartışıyor
ABD Devlet Başkanı Joe Biden başkanlığındaki yeni yönetim yurt içi yolculukta koronavirüs için testi için büyük havayolu yöneticileriyle bir toplantı düzenledi

WASHİNGTON – ABD Devlet Başkanı Joe Biden başkanlığındaki yeni yönetim sektördeki kargaşaya son vermek için yurt içi yolculukta koronavirüs için testi için büyük havayolu yöneticileriyle bir toplantı düzenledi. Bu görüşmede ABD, ülke içi hava yolculuğu için Covid-19 test gerekliliğini değerlendiriliyor.
Sanal ortamda yapılacak toplantının salgın nedeniyle mali açıdan büyük sıkıntı çeken havayollarının daha fazla zarara uğramaması için yeni yönetimin çözüm üretmek üzere yaptığı ilk toplantı oluyor.

abd-baskani-joe-biden-003.jpg

yolculukta-koronavirus-icin-testi.jpg

Son günlerde potansiyel kısıtlamalar konusundaki ileri sürülen iddiaların kafa karışıklığı yarattığı belirtilerek duruma açıklık getirilmesinin hedeflendiği bildirildi. Havayollarında yurtiçi seyahatler için düşünülen tedbirlerin yanı sıra seyahatler ve turizme bağlı olarak belirli ülkeleri nasıl etkileyebilecekleri hakkında söylentiler yayılıyordu.

delta-havayollariceo-ed-bastian.jpgDelta CEO'su Ed Bastian Biden'ın yurt içi yolcular için Covid testleri yapılmasını zorunlu kılma teklifini savundu

ulastirma-bakani-pete-buttigieg,-.jpg
ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg ​​​​​

HAZıRLıKSıZ YAKALANDı

Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, bir röportajda ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin yurt içi seyahat testi şartlarını uygulamayı düşündüğünü söylediğinde ortalık daha da karıştı. Havayolu endüstrisinin tepkisine neden olan durum üzerine, havacılık endüstrisinin hazırlıksız yakalandığı ileri sürüldü.. Havayolları ve çeşitli gruplar yeni uygulamalar hakkında bilgilendirilirken, pandemide alınacak yeni kısıtlamaların küçük seyahat gruplarınn talebini bitireceği bildirildi.

yolculukta-koronavirus-icin-testi-002.jpg

HAVAYOLLARINDAN "AYRıMCı VE HAKSıZ" UYARISI
Halkın tepkisine rağmen, tartışmalara aşina olan bir yönetim yetkilisi seyahatten önce Covid-19 testi yapılmasının yanı sıra belirli ABD destinasyonları için seyahat tavsiyeleri yayınlamanın hala tartışmalı seçeneklerden bazıları olduğunu söyledi
Seyahat sektörü grupları, Biden yönetimini yeni bir test gerekliliğinin "ayrımcı ve haksız" olacağı konusunda çoktan uyardı. İdare ve milletvekillerine endişelerini özetleyen ve American Airlines’e yönelik havayolları tarafından paylaşılan bir belgede, endüstri gruplarından oluşan bir koalisyon, böyle bir gerekliliğin "ölçeklenebilir, uygulanabilir veya etkili olmadığını" savundu.

ABD UÇAĞıNA BINMEDEN ÖNCE NEGATIF BIR KORONAVIRÜS TESTI ŞARTı
Bir kaynak, kapalı kapılar ardında bazı endüstri liderlerinin yönetime doğrudan başvuruda bulunduğunu söyledi. Ancak havayolları hala karanlıkta ve planın nerede durduğuna dair resmi bir açıklama yapmıyor. Geçen ay, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi- CDC’nin, uluslararası yolcuların ABD'ye giden bir uçuşa binmeden önce havayolu şirketlerine negatif bir koronavirüs testi göstermelerini istemeye başladı.

Bir Beyaz Saray sözcüsü verdiği demeçte, "Açık olmak gerekirse, yurt içi seyahat güvenliği için ek halk sağlığı önlemleri etrafında herhangi bir karar belirli bir karar söz konusu değil."

Bir kaynak Beyaz Saray yetkililerinin yeni seyahat protokolleri hakkında ayrı bir dahili toplantı yapmayı planladıklarını, ancak Biden yönetiminin hava yolculuğu yasağının masada olmadığını söyledi. Beyaz Saray yetkilileri yetkinin CDC'den geleceğini vurguladılar.

CDC yaptığı açıklamada, seyahatle ilgili herhangi bir karar verilmediğini ve dairenin öneriler üzerinde hükümet genelinde çalışmaya devam ettiğini söyledi. Açıklamada, "Pandemiyi ve özellikle ortaya çıkan varyantları yakından izlememizin bir parçası olarak, virüsün yayılmasını kontrol altına almak ve hafifletmek için halk sağlığı seçeneklerini gözden geçirmeye devam edeceğiz." =

marco-rubio,.png

MARCO RUBIO: EKONOMIK AÇıDAN ZARARLı
Ancak net bir mesaj olmadan, birçok yetkili en kötüsünü bekliyor. Florida'daki yetkililer, idarenin yüksek koronavirüs vaka sayılarına sahip belirli eyaletleri hedef alabileceğine dair bir raporun ardından alarm verdi. Florida Cumhuriyetçi Senatörü Marco Rubio, Başkan Joe Biden'a Florida'daki "seyahat kısıtlamalarının" "umursamaz ve ekonomik açıdan zararlı" olacağını söyleyen bir mektup yazdı. Rubio, "Bir seyahat yasağı veya eyaletler arasında herhangi bir hareket kısıtlaması koymak, hukuk veya bilimde hiçbir temeli olmayan çirkin, otoriter bir hareket olur" dedi.

Kaynak: CNN USA
Bu haber toplam 2039 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.