• BIST 9019.57
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 15 °C

ABD, kruvaziyerleri kurtarmayı halk anketiyle arıyor

ABD, kruvaziyerleri kurtarmayı halk anketiyle arıyor
ABD, Hastalık Kontrol Merkezleri bu amaçla halktan yardım almak için 21 Eylül’de sona erecek anket yapmaya başladı.

MIAMI / ABD - Pandemi krizi üzerine Mart ayında sefer durdurma emir verildiğinden bu yana bekleyen kruvaziyer şirketleri ABD’nin Hastalık Kontrol Merkezleri-CDC’nin gemilerin yeniden sefere çıkabilmesinin yolunu bulmasını istiyorlar. CDC'nin seferleri başlatmak için kruvaziyer şirketlerinden ve halktan yardım istediği belirtiliyor. Bu durumda herkes kruvaziyer sektörünün pandemi krizinin etkisinden nasıl çıkılacağını araştırmaya başladı.
ABD'nin Sağlık ve İnsan Hizmetleri Dairesi'nin, kamu sağlığı ve kamu güvenliğinin sağlanması konusunda çalışan bir birimi olarak CDC kruvaziyer söktürünü kurtarmak için halktan yardım alıyor. Bu amaçla 21 Eylül’de sona erecek anket yapmaya başladı. “Bu anketin sonuçlarına göre yapılacak değerlendirme ile Ekim ayında veya muhtemelen yıl sonundan önce safere çıkacak gemileri hayal etmek neredeyse güvenliği zorlamak olarak görülüyor” denildi.

abd,-kruvaziyerleri-.jpgCDC NE TÜR BILGI ARIYOR?

Bu hafta yayınlanan bir belgede CDC, halktan gelen geri bildirimleri değerlendirerek “gelecekteki halk sağlığı rehberliğinin yolcu gemileriyle ilgili önleyici tedbirleri uygulamak için kullanılacağını” söyledi.
Daha sonra, kruvaziyer seferledinde uygulanması gereken çok çeşitli konuları kapsayan 28 sorudan oluşan geniş bir liste oluşturarak anket yaptı.

abd,-kruvaziyerleri--001.jpgHALKA AÇILAN SORULAR
Ankete göre bir çok kruvaziyer şirketi şu sorulara yanıt arıyor

Gemi işletmecileri kıyı gezilerini sınırlamalı mıdır?

Gemiler, herhangi bir limanda kalabilecek yolcu sayısını sınırlamalı mıdır?
Mürettebat için tek kişilik oda sağlanmalımıdır?

Eğer bir kruvazörde hastalık yüzünden gemiye binilmesine izin verilmiyorsa, tam para iadesi veya başka teşvikler sağlanmalı mıdır?

Yolcuları ve mürettebatı korumak için alınan önlemlerin uygun şekilde yapıldığını gözlemlemek üzere yasal sorumluluğu kabul eden bir şirket yetkilisini tayin etmek için gerekli olmalı mı?

abd,-kruvaziyerleri--002.jpg
ANKET 21 EYLÜL’DE BİTECEK
Ankette bazı bölgelere yönelik kruvaziyer seferleri açılması konusu da soruldu.. Örneğin, master planının nasıl ele alınması gerektiği konusunda sorular var.

Bu, Royal Caribbean’ın büyük gemilerinin gruplara yönelik alacağı güvenlik önlemlerini içeren yeni bir planlama bile getiriyor.

.Ayrıca yolcuların yemek yemelerj, eğlence etkinliklerine katılmaları veya limanda iniş yaparken riskin nasıl engelleneceği soruluyor.

Ekim ayı başlarında gemilerde olmayı ümit eden kruvazör şirketlerinin kırmızı bayrak çekmeleri için ankete ilişkin yorumları CDC 21 Eylül'e kadar kabul edecek.

Bu bilgilerin işlenmesi, birleştirilmesi ve üzerinde işlem yapılması gerektiği göz önüne alındığında, Ekim ayında veya muhtemelen yıl sonundan önce safere çıkacak gemileri hayal etmek neredeyse güvenliği zorlamak olarak görülüyor.

Bu haber toplam 1508 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.