• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

AB ülkelerinden kültür turlarına ilgi yüzde 80 azaldı

AB ülkelerinden kültür turlarına ilgi yüzde 80 azaldı
Kangal Tour sahibi Mehmet Elbudak, ''Ülkede siyasi iradenin son 5 yıldır 2006 yılında olduğu gibi AB söylemi gür bir sesle söylemedi. AB değerlerinden her alanda uzaklaşma oldu. '' dedi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
SİDE/MANAVGAT/ANTALYA- Antalya'nın Manavgat ilçesinde Kangal Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi ve kültür turizmi uzmanı Mehmet Elbudak son 5 yıl içinde Antalya bölgesinde tarih, kültür ve arkeolojik varlıkları turlarına Avrupa ve İskandinav ülke turistlerinin ülkenin AB'YE girmeyi sürekli gündemde tutma ve çok sayıda AB egtegrasyon projelerinin olmasından dolayı Avrupa ülkelerinden kültür turlarına başta Almanya, Belçika, Fransa'dan ve İngiltere'den yoğun talep vardı. AB girme süreçleri gündemden düşünce AB ülkelerinin kültür turlarina ilgisi yüzde 80 oranında azaldığını söyledi.

kangal-tour.jpgElbudak, ''Avrupa ülkelerinin kültür , tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizmini temelini AB ve evrensel insani değerlerle uyuşma oluşturur. Çünkü turlara katılanların kültür ve bilgi düzeyi çok yüksek. Her şeyi sorgular. Mesela öğrenci turlarında mülki amir ziyareti vardı:, Alman, Hollanda ve Belçikalı öğrenciler seçimle gelmediği için o ilçenin kaymakamının davetini kabul etmedi. Belediye başkanın davetini ise kabul etti' dedi.

kangal-tour-001.jpgÜlkenin 2006-2010 yılları arası Avrupa Birliği(AB) girmede uyum yasalarının yakından takip edilmesine bağlı Antalya'da bulunan 36 tarihi ören yeri ve antik kenttin bulunduğunu başta Alman, İngilizlerin, Fransız ve Belçikalıların ilgi gösterdiğinin altını çizen, Elbudak, ''Ülkede siyasi iradenin son 5 yıldır 2006 yılında olduğu gibi AB söylemi gür bir sesle söylemedi. AB değerlerinden her alanda uzaklaşma oldu. '' dedi.

kangal-tour-002.jpg2006-2010 yılları arası başta Alman, İngiliz ve Kuzey Avrupa ülkesi entelektüel turistler Side Antik Kent'te kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarına yoğun ilgi gösteriyordu. 2019 yılında çok az Avrupalı turisti kültür turuna çıkardık. 5 yıl içinde Avrupalı turistlerin Antalya'da kültür turuna çıkmada yüzde 80 azaldı.Covid 19 korunma tedbirleri kapsaminda 2020'de bu rakamın yüzde 100'e çıkacağına inanıyorum.''
kangal-tour-003.jpg

Bu haber toplam 1458 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.