• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

AB heyeti Menderes'i kurtarıyor

AB heyeti Menderes'i kurtarıyor
Hollanda, İngiltere ve Slovakya'dan gelen Avrupa Birliği (AB) heyeti, Büyük Menderes nehrini kurtarmak için inceleme gezisi yapıyor.

AYDIN-Hollanda, İngiltere ve Slovakya'dan gelen Avrupa Birliği (AB) heyeti, Büyük Menderes nehrini kurtarmak için inceleme gezisi yapıyor. Geziye nehrin Ege Denizi'ne döküldüğü yer olan, Aydın'ın Söke ilçesindeki Büyük Menderes deltası ve Bafa gölünden başlayan heyet üyeleri, Söktaş ve Söke Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi'ni beğendi.

AB Eşleştirme Projesi Yerleşik Eşleştirme Danışmanı Hollandalı Henk Sterk, yine Hollanda'dan Nila Taminiau, Jopp Harmsen ve Gabriel Zwart, Slovakya'dan Jarmila Mokoviska ve İngiltere'den Sean Mckay'ın yanısıra Aydın İl Çevre ve Orman Müdürü Veli Yorgalı, Devlet Su İşleri (DSİ) Aydın 21. Bölge Müdürlüğü ve DSİ Genel Müdürlüğü uzmanlarının da katıldığı inceleme gezisinde, Söke Belediyesi'nce 2002 yılında hizmete sokulan, günlük 20 bin metreküp kapasiteli atık su arıtma tesisi görüldü. Tesisin sorumlusu çevre mühendisi Lütfiye Öner'den bilgi alan AB heyeti, Büyük Menderes havzasındaki diğer yerleşim merkezlerinde de incelemelerine devam edecek. Danışman Sterk, Söke'de atık su arıtmasının faal olmasını çevre adına olumlu bulduğunu belirterek, "Çevre ve Orman Bakanlığı'nın, çevrenin korunması yönünde yürürlükte olan bir planı olduğunu biliyoruz. Büyük Menderes kıyısındaki yerleşim birimlerinin ve şehirlerin buna uyması halinde nehirde kirlilik yaşanmaz." dedi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Yorgalı ise bakanlığın yerel yönetimlere arıtma tesisi kazandırmak için son dönemlerde verdiği desteğin Aydın'daki belediyeleri hareketlendirdiğini kaydetti. Yorgalı, "Büyük Menderes nehrinin önemi herkesçe bilinmekte. Nehri kirlilikten kurtarmak için sadece belediyelerimizin girişimleri yetmez. Atık suları buraya karışan sanayi kuruluşları, fabrikalar ve zeytinyağı işletmecilerinin de bu konuda duyarlı davranıp ellerini taşın altına koyması gerekmektedir." şeklinde konuştu

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.