• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

80 hızlı tren için ihaleye çıkılacak

80 hızlı tren için ihaleye çıkılacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 80 yüksek hızlı tren setinin Türkiye'de üretimi için kısa bir süre sonra ihaleye çıkılacağını söyledi.

İSTANBUL- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, özel bir televizyon kanalında 80 yüksek hızlı tren setinin Türkiye'de üretimi için kısa bir süre sonra ihaleye çıkılacağını söyled
Bakan  Elvan, hızlı tren hatlarında büyük bir yoğunluk yaşandığını belirterek, "Çok yoğun, şu anda bizim tren setlerine ihtiyacımız var. 10 tren set alımı için ihaleye çıkmıştık, ancak orada bir itiraz söz konusu oldu, o itiraz süreci devam ediyor. Onun dışında, 80 adet yüksek hızlı tren setinin Türkiye'de imalatı yönünde çok kısa bir süre sonra ihaleye çıkacağız" bilgisini verdi.

bakan-lutfu-elvan.jpg

Yerli ortakların bulunacağını belirten Elvan, ihaleye çakmak için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek şöyle devam etti:
“80 yüksek hızlı tren setinde minimum yüzde 53 yerlilik şartı arıyoruz, Bununla da yetinmiyoruz yerlilik şartına ilave olarak Türkiye'de bu üretimin yapılmasını zorunlu kılıyoruz. Üçüncü temel şartımız ise mutlaka minimum yüzde 20 hisseye sahip olabilecek olan bir yerli ortakla bir işe girmeleri. Bunu niye istiyoruz? Çünkü işte bu yüksek hızlı tren setlerini imal ettikten sonra bu işin devamını sağlamak bakımından da mutlaka bir yerli ortağı zorunlu tutacağız... Endüstriyel ve mühendislik tasarımını gerçekleştirdikten sonra tamamıyla kendimize özgü, tamamıyla yerli, tüm tasarımları Türk mühendislerince dizayn edilmiş kendi yüksek milli hızlı treni 2019 yılında raylara indirmeyi planlıyoruz."

ÜÇÜNCÜ TÜNELLE İLGİLİ 27 ŞUBAT’TA AÇIKLAMA YAPACAĞIZ
Bakan Lütfi Elvan, İstanbul'a yapılması planlanan üçüncü tünelle ilgili olarak "Şubat'ın 27'sinde Başbakanla birlikte bununla ilgili kapsamlı bir açıklama yapacağız ve işte özellikleri nedir, dünyada buna benzer uygulamalar var mıdır, bu Türkiye'de ve dünyada ilk midir, değil midir, nereden nereye gidiyor, güzergahları nedir, ne kadar yolcu taşıyacak, İstanbul trafiğini ne ölçüde rahatlatacak? Bunların hepsini kapsamlı olarak ayın 27'sinde vatandaşlarımızla paylaşacağız. Ama bu projeye biz aşağı yukarı 8 aydan beri çalışıyoruz, çok detaylı analizler yapıldı" dedi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.