• BIST 11447.62
  • Altın 5965.119
  • Dolar 42.6945
  • Euro 50.1757
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 6 °C
  • Antalya 15 °C

7. Ulubey Kanyon Turizm Festivali

7. Ulubey Kanyon Turizm Festivali
Ulubey Kanyonları'nın tanıtımı amacıyla düzenlenen Ulubey Kanyon Kültür ve Turizm Festivali ile bu yıl bölgede yaşanan çevre kirliliğine dikkat çekilecek.

ULUBEY- ABD'deki Büyük Kanyon'un ardından dünyanın en uzun ikinci kanyonu olan Ulubey Kanyonları'nın tanıtımı amacıyla düzenlenen Ulubey Kanyon Kültür ve Turizm Festivali ile bu yıl bölgede yaşanan çevre kirliliğine dikkat çekilecek.
ABD'deki Büyük Kanyon'un ardından dünyanın en uzun ikinci kanyonu olan Ulubey Kanyonları'nın tanıtımı amacıyla düzenlenen Ulubey Kanyon Kültür ve Turizm Festivali ile bu yıl bölgede yaşanan çevre kirliliğine dikkat çekilecek.
Ulubey Belediyesi tarafından bu yıl 1-3 Haziran tarihleri arasında yedincisi düzenlenecek olan Ulubey Kanyon Kültür ve Turizm Festivali programı, Belediye Başkanı Ali Rıza Ada tarafından tanıtıldı.
Ada, gazetecilere yaptığı açıklamada, üç gün sürecek olan festival için renkli bir program hazırladıklarını ifade ederek, Coşkun Sabah, Yusuf Güney ve Songül Karlı konserleri ile halk oyunları ve bayan cirit takımının gösterilerinin yer alacağı festival kapsamında yeni belediye hizmet binasının açılışının da festivalin ikinci günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla yapılmasını planladıklarını kaydetti.
Bu yıl ki festivalde Ulubey'in ve festivale adını veren kanyon bölgesinin turizme açılmasında en önemli sorun olan kirliliğe dikkat çekmeyi istediklerini ve bu nedenle festivalin temasını "çevre kirliliği" olarak belirlediklerini belirten Ada, şunları kaydetti:
"Ulubey Kanyonları, 76 kilometre uzunluğu ile dünyanın en uzun ikinci kanyonu. Bölgenin tanıtımı ve turizme kazandırılması için yıllardır çaba sarf ediyoruz. Ancak, dünyanın en uzun ikinci kanyonu 25 yıldır kirlilikle mücadele ediyor. Kanyonun zemininden akan Dokezsele Deresi'ndeki kirlilik bölgeye turizm yatırımı yapılmasının önünde büyük engel. Ulubey halkı olarak bu kirlilikten artık kurtulmak istiyoruz. Bu nedenle bu yılki festivalin ana temasını "çevre kirliliği" olarak belirledik. Festivalde kirliliğin önlenmesi için yardım çağrısı yapacağız."

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.