• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

''6 Eylül tarihi yaklaşınca yerli turistler ağırlayan oteller boşaldı''

''6 Eylül tarihi yaklaşınca yerli turistler ağırlayan oteller boşaldı''
Mehmet Çelikten, '' Okulların 6 Eylül'de açılarak 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılının başlayacak olması bölgedeki apart otellerde tatil yapan yerli turistlerin yüzde 95'ni  tatilini bitirerek memleketlerine döndü. '' dedi. 

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-MANAVGAT  /Antalya -
Okulların 6 Eylül'de açılacak olması tatil bölgelerinde tatil yapan '' yerli turistleri yüzde 95 oranında azalttı. Antalya Side Apart Otelleri Platformu Derneği Başkanı Mehmet Çelikten, '' Okulların 6 Eylül'de açılarak 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılının başlayacak olması bölgedeki apart otellerde tatil yapan yerli turistlerin yüzde 95'ni  tatilini bitirerek memleketlerine döndü. '' dedi. 

yerli-turistler-.jpg Yeni tip Korona Virüsü(Covid 19) Korunma tedbirleri kapsamında Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) pandemi ile ülkeler arası seyahatların yasaklanması ile Side beş, dört ve apart otellerinin 19 aydır sıkıntı içinde olduklarına dikkat çeken Mehmet Çelikten, ''Bu sezon yerli turistler düşük oranda da olsa yüzde 50 oranında yerli turist canlılığı oldu. Bölgemizde otellerde çalışan turizm çalışanlarının yüzde 90'nı yerli müşteri turistin tatil yapmasını istemiyor. Sebebi de bir Alman turist gibi tatil geleneği olmaması, odalarını temiz kullanmaması, plajda denize girdiği yerden temiz su ile duşunu almadan otel odasına gelerek odayı ve banyoyu ve tuvaleti deniz kumu ile doldurmaları nedeni ile kat görevlileri Türk müşteri ağırlayan otellerde çalışmak istemiyor. Ayrıca yerli müşteri her şeyi ayağına istemesi turizm çalışanlarını rahatsız ediyor. Yerli turistlerin turizm çalışanlarına  hiç 'bahşiş '' vermemeleri, yerli turist ve Rus, Ukraynalı ve Arap ülke  turistlerini  hiç istemiyor. Turizm çalışanları odaları çok temiz kullandıkları için Alman turistleri istiyor. Yerli turist ağırlayan konaklama tesislerinin en önemli sorunu turizm çalışanı  bulamama.'' diye konuştu.

Bu haber toplam 1322 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.