• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

6 dil bilen 'Turizm Zabıtaları' turistlere rehberlik yapıyor

6 dil bilen 'Turizm Zabıtaları' turistlere rehberlik yapıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan yabancı dil bilen 6 kişilik ‘Turizm Zabıtası’ ekibi, tarihi Sur ilçesinde hizmet vermeye devam ediyor.

DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan yabancı dil bilen 6 kişilik ‘Turizm Zabıtası’ ekibi, tarihi Sur ilçesinde hizmet vermeye devam ediyor.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yerli ve yabancı turistlere daha iyi hizmet vermek için oluşturduğu Turizm Zabıtası ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Tarihi Sur ilçesinde bulunan Hazreti Süleyman Camisi ve çevresini ziyaret eden turistlere 6 dil bilen Turizm Zabıta ekibi eşlik ederek rehberlik görevi görüyor.

turizm-zabitalari.jpgTürkçe, Almanca, İngilizce, Rusça Kürtçe ve Zazaca olmak üzere 6 dilde haftanın 7 günü hizmet veren Turizm Zabıta ekibi, Hz. Süleyman Camisi ve çevresini ziyaret edenlere tarihi ve kültürel yapısını anlatıyor. Turizm Zabıta ekibi, pandemi dolayısıyla alınan tedbirlere ilişkin alanda sürekli denetimler gerçekleştirerek ziyaretçilerin maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaları için uyarılarda bulunuyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Turizm Zabıtası ekibini artırarak kentin farklı noktalarında yerli ve yabancı turistlere hizmet vermek için ise çalışmalarını sürdürüyor.

Yerli ve yabancı turistlere tarihi ve kültürel bilgiler veriliyor

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Zabıta Denetim Şube Müdürü Abdülaziz Ari: Diyarbakır’ın tarihi değerlerini korumak ve tanıtmak amacıyla kurulan Turizm Zabıta ekibinin, gelen yerli ve yabancı turistlerin hem güvenliklerini sağladığını hem de rehberlik hizmeti verdiğini belirtti. Ari, ekibin aynı zamanda Koronavirüs tedbirlerini de en üst seviyede tutulması için sürekli uygulama yaptığını anlattı. Turizm Zabıta Memuru Fatih Mehmet Turaç ise “Şehrimizin daha iyi tanıtılması için 6 dilde hizmet vermekteyiz. Bunlar; Türkçe, Almanca, İngilizce, Rusça Kürtçe ve Zazaca. Şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlere tarihi ve kültürel bilgileri vermekteyiz. Bunun dışında zabıtai görevlerimize devam etmekteyiz. Seyyar satıcıların ve dilencilerin vatandaşlarımızı rahatsız etmesini engellemekteyiz” dedi.

Koronavirüs tedbirleri için uygulamalar yapılıyor

Gelen yabancı turistlere İngilizce rehberlik yapan Turizm Zabıta Memuru Abdullah Karaman, Diyarbakır’ın ilk kurulduğu yer olan İçkale’de görev yaptıklarını ve gelen turistlere rehberlik ettiklerini söyledi. Karaman, 6 kişilik bir ekiple 6 ilde hem İçkale’de hem de tarihi Sur İlçesi’yle ilgili gelen yerli ve yabancı turistlere yardımcı olduklarını, Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel yapısı ile ilgili bilgiler verdiklerini aktardı. “Diyarbakır’da yaşanan huzur ortamı ile birlikte vatandaşlarımız tarihi yerleri görmeye geliyorlar. Biz onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gerek Diyarbakır ve diğer illerimizden gelen vatandaşlarımıza gerekse yurtdışından gelen turistlere yardımcı oluyoruz” diyen Karaman, pandemi süreci ile birlikte rehberlik görevinin yanı sıra vatandaşların sağlığını korumak amacıyla alınan Koronavirüs tedbirlerine uyulması için çalıştıklarını kaydetti. Karaman ayrıca gelen yabancı turistlerin kendilerine Turizm Zabıta ekibinin eşlik etmesinden oldukça memnun kaldıklarını ve verilen hizmeti çok beğendiklerini ifade etti.(Kaynak: Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi)

Bu haber toplam 1487 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.