• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

5 ülkeden 320 halk danscı hünerlerini Side'de sergiledi

5 ülkeden 320 halk danscı hünerlerini Side'de sergiledi
Özbekistan, Ukrayna, Kazakistan, Belarus ve İran’dan Gelen 320 halk dansçısının katıldığı festivalin ilk gününde, Side girişinden itibaren kortej geçişi gerçekleştirildi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Antalya Manavgat Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 5. Uluslararası Side Halk Dansları ve Müzik Festivali, kortej geçişi ve çeşitli dans etkinlikleriyle yapıldı. Özbekistan, Ukrayna, Kazakistan, Belarus ve İran’dan Gelen 320 halk dansçısının katıldığı festivalin ilk gününde, Side girişinden itibaren kortej geçişi gerçekleştirildi.Dansçı ve müzisyenler, eğlenceli bir şekilde turistlere ve esnaflara selam vererek Side Liman’a kadar yürüdü. Kortej yürüyüşüne, Manavgat Belediyesi Başkanı Şükrü Sözen’i temsilen başkan yardımcısı İsmail Hakkı Ödevoğlu ve Mustafa Ceylan katıldı.

side-halk-danslari-ve-muzik-festivali,-001.jpg

side-halk-danslari-ve-muzik-festivali,.jpgHalk dansçıları, davul zurna eşliğinde yürürken, yerli ve yabancı turistler de bu renkli görüntüleri kameraya alarak anı ölümsüzleştirdi. Kortej geçişi sonrasında limana ulaşan ekipler, burada kurulan sahnede sırayla ulusal halk danslarının gösterilerini yaptı. Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin farklı kültürleri bir araya getirerek kaynaştırdığını belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kültürel ve sanatsal etkinliklerin devam edeceğini dile getirdi.

-side-halk-danslari-ve-muzik-festivali,.jpgBaşkan Şükrü Sözen, “ Dünyaca ünlü Antik Side’mizde gerçekleştirdiğimiz halk dansları festivali ile hem farklı kültürleri bir araya getiriyoruz hem de sanatsal etkinliklerimizi Manavgat’ımıza gelen misafirlerimiz ile paylaşıyoruz. Manavgat’ta farklı kültürlerin ve dansların sergilenmesi kentimiz için artı değer. Ülkemize gelerek bizlere muhteşem bir şölen yaşatan tüm dans gruplarına ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Manavgat’ımızı sanatsal ve kültürel etkinlikler ile buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

-side-halk-danslari-ve-muzik-festivali,-001.jpg

-side-halk-danslari-ve-muzik-festivali,-002.jpg

-side-halk-danslari-ve-muzik-festivali,-003.jpg

-side-halk-danslari-ve-muzik-festivali,-004.jpg

-side-halk-danslari-ve-muzik-festivali,-005.jpg-side-halk-danslari-ve-muzik-festivali,-006.jpg

-side-halk-danslari-ve-muzik-festivali,-007.jpg

-side-halk-danslari-ve-muzik-festivali,-008.jpg

 

Bu haber toplam 956 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.