• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

4 ülkeden 12 turist kürekle Ege'de mavi tura çıktılar

4 ülkeden 12 turist kürekle Ege'de mavi tura çıktılar
ABD, Kanada, İsviçre ve İsveç’ten en yaşlısı 80, en genci 55 yaşında 12 master kürekçi, 15-24 Ekim tarihlerinde İstanbul, Bodrum ve Datça kıyılarında kürek çekerek tarihi bölgeleri dolaşıyorlar.

BODRUM- ABD, Kanada, İsviçre ve İsveç’ten en yaşlısı 80, en genci 55 yaşında 12 master kürekçi, 15-24 Ekim tarihlerinde İstanbul, Bodrum ve Datça kıyılarında kürek çekerek tarihi bölgeleri dolaşıyorlar. Turun ilk etabında İstanbul Haliç’te kürek çekip zamanlarının bir kısmını da şehrin tarihi bölgelerini ziyaret ederek değerlendiren kürekçiler, daha sonra Bodrum’a geldi.  4 ülkeden 11’i kadın, 1’i erkek 12 kürekçi, Muğla’da kürekle mavi tura başladı. Turun, kürekle yapılan ilk mavi tur olma özelliğini taşıdığı bildirildi.

kurekle-mavi-tur.jpgHalikarnas Kürek Kulübünün misafiri olarak Bodrum kıyılarında kürek çeken sporcular, Bodrum’dan feribotla Datça’ya geçecek. Kürekçiler dört gün boyunca Datça’nın dünyaca ünlü koylarında kürek çekecekler ve aynı zamanda bölgedeki tarihi alanları ziyaret edecekler.

Halikarnas Kürek Kulübü, Bodrum ve Datça turu boyunca onlara karadan tam teçhizatlı bir treyler ve denizden iki tecrübeli kürekçinin kullandığı takip botu ile destek verecek. Bu turun, kürekle yapılan ilk mavi tur olduğu dile getirildi. 

Tura İsviçre’den katılan Kathleen Mary Berezin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Bu kıyılardan kürek turu olacak. Biraz dalga ve rüzgarı dört gözle bekliyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Daha önce Türkiye’ye geldim. Çok güzel bir ülke, insanlar çok nazik. Yemeklerinizi çok seviyorum. Çok güzel mavi bir gökyüzü, güneş var. Hava sıcaklığı 20 derelerin üzerinde ve bu yaz mevsimini daha uzun hale getiriyor.” dedi. 

ABD’li Marieta Westermeyer ise “Bu güzel büyüleyici, cana yakın insanlar var. Yemekler süper. Buraya ilk defa geldim ama çok sevdim. 9 yıldan beri kürek çekiyorum. Çoğunlukla ABD’nin farklı eyaletlerinde yarışmalara katılıyorum. Bu benim ilk kıyı turum olacak.” diye konuştu. 

kurekle-mavi-tur-001.jpgMAVİ YOLCULUK FELSEFESİNİN BİR DEVAMI NİTELİĞİNDE

Turu organize eden seyahat acentesi Hike’n Sail Travel’in sahibi Alper Ertübey ise turla ilgili şu bilgileri aktardı:

“Bodrum’da başlayan mavi yolculuk felsefesinin bir devamı niteliğinde. Biz kıyılardaki uygarlıklara deniz yoluyla ulaşarak turlar yapıyoruz 20 küsur yıldır. Konuklarımız genellikle yurtdışından geliyor, Kuzey Amerika ağırlıklı olmak üzere. Bu mavi yolculuğun ilk kez kürekle yapıldığı bir tur olacak. Buradan, yine Bodrum’dan başlaması güzel bir tesadüf. Antik limanlara kürek çekerek ulaşmayı planlıyoruz. İstanbul’da başladık. Haliç’te ve adalarda kürek çektik. Bugün Bodrum’da kürek çekeceğiz. Yarından itibaren de Bodrum’daki kürek kulübünün ekibiyle birlikte Datça’dan Knidos Limanı’na kadar 4 gün kürek çekmeyi planlıyoruz Misafirlerimiz çok değişik mesleklere sahipler, içlerinde arkeolog var, doktor var. Hepsi 55 yaş üstü ve kendi ülkelerinde kürek sporu ile ilgilenen kişiler. Yani dünyayı denizden kürek çekerek görmeyi tercih eden kişiler.”

kurekle-mavi-tur-002.jpgBodrum Halikarnas Kulübü Başkanı Celal Gürsoy ise yurtdışından kürekçilerle ağırlamak ve onlarla kürek çekmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek “Dünyanın çeşitli yerlerinden gelmişler. Onları ağırlamaktan çok mutluyuz. Bir ilki yapıyoruz, kürekle mavi tur. Çok değerli bizim için, önümüzdekilere örnek olur diye ümit ediyorum. Bir de insanlara yol açar diye düşünüyorum. Çünkü kürek ağır bir spor gibi tanınıyor. Halbuki burada 76 yaşında, 74 yaşında insanlar var. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelmişler. Amerika’dan kalkıp Türkiye’ye kürek çekmeye gelmişler. Bunun anlamının altını çizmek istiyorum. Çok önemli bizim için. Devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Kent TV
Bu haber toplam 1586 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.