• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

360 uçağı bulunan THY'de 700'e yakın müdür görev yapıyor

360 uçağı bulunan THY'de 700'e yakın müdür görev yapıyor
Türk Hava Yolları, Koronavirus pandemisi dolayısıyla mali olarak zor günler geçirirken, bir taraftan da ballı kadrolara torpilli atamalar yapılıyor.

İSTANBUL, Salgın nedeniyle zor günler geçiren THY'de yapılan atamalar dikkat çekti. Türk Hava Yolları, Koronavirus pandemisi dolayısıyla mali olarak zor günler geçirirken, bir taraftan da ballı kadrolara torpilli atamalar yapılıyor.

2020 yılının ilk çeyreğinde 4.5 milyar TL'lik rekor zarara imza atan ve yaklaşık 50 bin civarındaki çalışanına maaş ödeyemediği için İşkur Kısa Çalışma ödeneğinden faydalanan THY, bir taraftan da torpilli atamalara devam ediyor. THY'de ekonomik krizin en derinden hissedildiği bir dönemde yapılan iki müdür ataması dikkat çekti.

akben.jpgYENİ ATANAN İSİMLER

Airport Haber’de yer alan habere göre; yeni oluşturulan iki müdür koltuğuna birine AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın kardeşi Ümmet Şenocak, diğerine de BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben'in oğlu Feyyaz Akben atandı.

Krizden dolayı çalışanların maaşlarında kesintiye gitmeye hazırlanan THY'de, Ümmet Şenocak Özel Kalem Operasyon Müdürlüğü'ne, Feyyaz Alben ise yolcu hizmetleri müdürlüğüne getirildi.

Pandemi dolayısıyla yüzlerce uçağı yerde yatan ve işten çıkarma dahil birçok tasarruf tedbirini uygulamaya koyan ve hatta sipariş ettiği bazı uçakların teslimatını ertelemek için üretici firmalarla görüşen THY'nin, kriz ortamında dahi yeni oluşturulan müdürlük görevlerine siyasilerin yakınlarının atanması dikkat çekti.

Hatırlanacağı gibi THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, bir süre önce bir televizyon programında nakit ihtiyacı için ellerindeki bazı uçak motorlarını satacaklarını açıklamıştı.

HER UÇAĞA İKİ MÜDÜR DÜŞÜYOR

Ayrıca THY, 25 adet uçağını da sat/kirala yöntemiyle şirkete nakit girişi sağlamak için girişimlerini sürdürüyor.

Filosunda 360 uçağı bulunan THY'de 700'e yakın müdür görev yapıyor ve her uçağa neredeyse iki müdür düşüyor.

Bu haber toplam 1740 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.