• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

25'er bin doları kabul etmediler

25'er bin doları kabul etmediler
Isparta'da 57 kişinin öloüğü uçak kazasının ardından, Atlasjet'in, yakınlarını kaybedenlere önerdiği 25'er bin dolarlık tazminat kabul görmedi.

ISPARTA-Isparta'da 1,5 ay önce 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının ardından, Atlasjet'in, yakınlarını kaybedenlere önerdiği 25'er bin dolarlık tazminat kabul görmedi.

 

Isparta'ya gelerek vekalet alan şirketlerden ABD'li Wisner Law'ın temsilcisi avukat İlhan Işık, 57 aileden yarısının vekaletnamelerini verdiklerini tahmin ettiklerini, kalanları da araştırdıklarını belirtti. Işık, ilk olarak ABD'de uçak yapımcısı Boeing ile birlikte uçağın elektronik kontrol sistemlerinin yapımcısı firmalarına, ardından da İngiltere'de sigorta şirketlerine dava açacaklarını söyledi.

 

ABD'de bu tür davaların hukuk şirketleri aracılığıyla takip edildiğini kaydeden Işık, "Bu davalar zor ve güçlü davalardır. Bilgilerini, güçlerini, tecrübelerini paylaşan ihtisaslaşmış hukuk şirketleri tarafından havayolu şirketlerine karşı mücadele verilir. Türkiye'de ise bu hukuk şirketleri henüz yeni gündeme gelmektedir. Bunun için hiç kimse çıkıp ailelerin davasını üstlenmemiştir." dedi.

 

İngiliz hukuk şirketleri ile ortak çalışan Kaya Partners Hukuki Danışmanlık Şirketi'nin sahibi Vahit Kaya, Isparta'daki altı aile ile bu konuda anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Kaya, ilk planda sigorta şirketi ile masaya oturmak için bilirkişiye rapor hazırlattıklarını, 400 YTL ile 1,6 milyon YTL arasında rakamlar çıktığını söyledi.

 

Aileler: Kafamız karışık, birtakım soru işaretleri var  

 

Kazada oğlunu kaybeden Ömer Çaylı hiç kimsenin kendilerini arayıp sormadığını ve hukuki destek vermediğini dile getirdi. Çaylı, "Atlasjet'in gönderdiği 25 bin dolarlık ibranameyi aldık. Parayı almadık, bazı tereddütlerimiz var. Kafamız karışık, kime inanacağımızı bilmiyoruz." dedi. Mağdur ailelerden Cihan Zengi de dava süreci ile ilgili bir gelişme yaşanmadığını; ancak sigorta ve hukuk şirketlerinin akınına uğradıklarını söyledi. En son ABD'li Wisner Law isimli hukuk şirketinin gelerek kendisiyle görüştüğünü kaydeden Zengi, "Herkesin bir beklentisi var. Benim beklentim de suçluların bir an önce bulunup cezalandırılması." dedi. Kaza mağdurlarından Süreyya Yiğitbaşı ise ABD'li Ribbeck Law Hukuk Şirketi'ne vekaletname verdiğini, ilk davanın bugün görüleceğini öğrendiğini söyledi. Yiğitbaşı, Türkiye'de hiçbir yetkilinin kendilerine bilgi vermemesinden yakındı. Öte yandan Isparta Barosu'nun ABD'li Ribbeck Law Hukuk Şirketi hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan tahkikat devam ediyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.