• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

2022'de Selge ve Lybre'yi 30 bin Rus turist ziyaret etti

2022'de Selge ve Lybre'yi 30 bin Rus turist ziyaret etti
Ruslar ve Ukraynalılar birbirine karşı savaşmasına karşı Antalya'da Konyaaltı, Kemer, Muratpaşa, Belek , Kundu,Alanya ve Manavgat Side'de dostça birbirine saygı içinde birlikte tatil ve yerleşik yaşıyorlar.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Pandemi döneminde Antalya'nın kayıp Alman ve Avrupalı turist kaybını Rus, Ukrayna, Baltık, Polonyalı ve Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ülkeleri telafi etmişti. Geçen yıl Antalya'ya gelen turist sayısında 3 milyonla Rus turistler oldu. Pandemi döneminde 650 bin Ukraynalı turist Antalya'ya gelmişti. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması ve 11 Şubat'ta Kiev'in bombalamasından sonra Ukraynalılar Polonya sınırından Türkiye'de  Antalya'ya gelmişlerdi. Savaşa rağmen 2022 yılında Antalya'ya 133 bin Ukraynalı turist Antalya'ya tatile geldi. Ruslar ve Ukraynalılar birbirine karşı savaşmasına karşı Antalya'da Konyaaltı, Kemer, Muratpaşa,  Belek , Kundu,Alanya ve Manavgat Side'de dostça birbirine saygı içinde birlikte tatil ve yerleşik yaşıyorlar. 

rus-turisti-011.jpgrus-turist,-006.jpg

Antalya Manavgat Beşkonak Köprülü Kanyonda rafting ve kano yapmaları yanı sıra jeep safari turları ile Selge ve Lybre Antik Kenti ziyaret ediyor.  Kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turu kapsamında Rus ve Polonya turistler Side Antik Kent dışında özel olarak jeep safari turları ile Manavgat'a 70 kilometre uzaklıkta bulunan Zerk Mahallesi içinde bulunan Selge Antik Kent ile turizm kentine 18 kilometre uzaklıkta Bucakşeyhler Mahallesinde bulunan Lyrbe Antik Kenti ziyaret ediyor.  Rus Turizmi Uzmanı Natalia Baranov,'' Manavgat Ormanı yangını sonrası Lyrbe Antik Kentte bulunan çam ağaçları dayanmıştı Geçen yıl Selge ve Lyrbe Antik Kenti 30 bin Rus turist kültür, tarih ve arkeoloji turuna çıktı. Kültür turunda tarihi ören yerinde yanan çam ağaçları yanmış halini görünce Rus turistler çok üzülüyor. ' dedi. 
rus-turisti-012.jpg

Bu haber toplam 1457 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.