• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

2022'de dünyanın en güvenli 20 havayolu

2022'de dünyanın en güvenli 20 havayolu
AirlineRatings.com, dünyanın en güvenli 20 şirketini bulmak için 385 farklı hava yolculuğu şirketini analiz etti

LONDRA - Birçoğumuz pandemi nedeniyle tatilleri kaçırmışken, 2022 uluslararası tatillerin yeniden gündeme geldiği bir yıl olabilir. Ancak uçuşa ara vermek, uçaktan inmek konusunda normalden daha gergin hissetmeniz anlamına geliyorsa, bu havayollarından biriyle rezervasyon yapmak sizi rahatlatabilir.

AirlineRatings.com, dünyanın en güvenli 20 şirketini bulmak için 385 farklı hava yolculuğu şirketini analiz etti. Ayrı bir ankette, en iyi 10 bütçe havayollarını da bir araya getirdiler. Böylece ister birinci sınıf, ister ekonomik uçuyor olun, emin ellerde olduğunuzu bileceksiniz.

havayolu-001.pngAirlineRatings.com, ilk 20 sırasını belirlemek için son iki yıldaki ciddi olay kayıtları, hükümet denetimleri, filo yaşı ve tabii ki COVID-19 güvenlik protokolleri dahil olmak üzere bir dizi faktöre baktı.

Air New Zealand, uçak motorlarının gerçek zamanlı izlenmesini ve yeni bir hava navigasyon sistemini kullanmak da dahil olmak üzere, son rapordan bu yana yaptığı bir dizi güvenlik iyileştirmesi sayesinde masanın başında geldi. Havayolunun ayrıca çok genç bir filosu var - uçaklarının ortalama yaşı sadece 6,8 yıl.

airlineratings.com.png

Anket ayrıca, havayolunun zorlu hava koşullarında ve uzak ortamlarda da faaliyet gösterdiğini dikkate aldı.

“Air New Zealand, özellikle havayolu endüstrisinin sahip olduğu yüksek güvenlik standartları göz önüne alındığında, bu takdiri aldığı için çok mütevazi. Air New Zealand'ın CEO'su Greg Foran AirlineRatings.com'a verdiği demeçte, iyi bir şirketteyiz ve listedeki tüm havayollarını büyük bir tebrik ediyoruz.

“Air New Zealand, manaaki'yi (bakım) daha ileriye götürme sözü veriyor. Bunu yapmak için güvenlik yaklaşımımızı daha da ileriye götürmeliyiz. Bizim için önce güvenlikle ilgili değil – her zaman güvenlikle ilgili. Herkesin her gün güvenli bir şekilde eve gitmesini istiyoruz.”

İlk 20'ye başka hangi havayolları girdi?

Avustralya'nın amiral gemisi havayolu Qantas, 2018'de Perth Havalimanı'nda meydana gelen bir olay nedeniyle bir numaralı sıralamasını kaybetti. Etkinlikte, bir pistten yeni çıkmış bir 737 mürettebatı, taksi duraklarının yanından geçerek ve aldığı başka bir 737 ile neredeyse çarpıştı. - kapalı rulo.

Bu olayla ilgili rapor 2020'ye kadar dosyalanmadı, yani 2021 güvenlik sıralamasını etkiledi ve Qantas yedi numaraya düştü.

BAE'nin Etihad Havayolları ikinci sırada yer alırken, Katar Havayolları üçüncü sırada yer alıyor.

İlk 20'nin geri kalanı:

4. Singapore Airlines

5. TAP Air Portugal

6. SAS

7. Qantas

8. Alaska Airlines

9. EVA Air

10. Virgin Australia/Atlantic

11. Cathay Pacific Airways

12. Hawaiian Airlines

13. American Airlines

14. Lufthansa/Swiss Group

15. Finnair

16. Air France/KLM Group

17. British Airways

18. Delta Air Lines

19. United Airlines

20. Emirates

2022'de en güvenli bütçe havayolları hangileridir?

Derecelendirme web sitesi ayrıca, gezginler için de en güvenli bütçeli on havayolunu seçti. Belirli bir sıraya göre sıralanmasalar da, bu yıl uçmak için en güvenli düşük maliyetli havayolları bunlar:

Allegiant, easyJet, Frontier, Jetstar Group, Jetblue, Ryanair, Vietjet, Volaris, Westjet ve Wizz.

Ve uçma düşüncesi sizi hala sinirlendiriyorsa, hava yolculuğunun uzun mesafeli seyahatin en güvenli şekli olarak kabul edildiğini unutmayın. IATA'ya göre 2018'de 4,3 milyar yolcu 46 milyonu aşkın uçuşta güvenle uçtu.

Kaynak: AirlineRatings.com
Bu haber toplam 1448 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.