• BIST 9524.59
  • Altın 2488.041
  • Dolar 32.4983
  • Euro 34.7526
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 21 °C

2022 Kültür Ve Turizm Bakanliği Özel Ödülleri

2022 Kültür Ve Turizm Bakanliği Özel Ödülleri
Türkiye’de özgün eser, uygulama, yorum veya bilimsel araştırmalarla katkı sunanlara verilen Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri’nde bu yılın sahipleri belli oldu.

ANKARA- Türkiye’de özgün eser, uygulama, yorum veya bilimsel araştırmalarla katkı sunanlara verilen Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri’nde bu yılın sahipleri belli oldu.

Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi ve Satranç Müzesi (Gökyay Vakfı) 2022 yılı ödüllerinin yeni sahipleri olarak belirlendi.

Türkiye’nin kültür mirasına ve sanat dünyasına gönül birliği içinde hizmet veren topluluk veya kuruluşları takdir ve teşvik etmek amacıyla verilen ödüller jüri değerlendirmesiyle belirlendi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un başkanlığındaki jüride Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan , Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Handan İnci Elçi, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. İskender Pala ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden yer aldı.

Kültürümüzün çok köklü bir parçası olan, temelinde “ahlâk” ve “çalışmanın” yani alın teri ile dürüst kazancın yer aldığı “Ahilik” kültürünün yaşatılması konusunda yaptığı önemli çalışmalar ile Ahilik kültürüne ilişkin yaptığı temsiller ve yayıncılık faaliyetleri sebebiyle Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı bu değerli ödüle layık görüldü.

Bulunduğu bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayarak, halk ile birlikte çalışarak ekonomik gelişimi ve sosyal yaşam kalitesini arttırması, deneyim turizminde özgün örnekler ortaya koyarak uluslararası platformlarda önemli bir ödül kazanması sebebiyle Kenan Yavuz Etnografya Müzesi bu değerli ödüle layık görülen bir diğer kurumumuz oldu.

Guiness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanan sayı ve nitelikteki benzersiz koleksiyonu; analitik ve çok yönlü düşünmeyi sağlayan satranç sporunun özellikle gençler arasında yayılmasını ve benimsenmesini sağlayan çalışmaları; satrancın sanatsal, kültürel, tarihi yönlerini toplumla paylaşan, Başkent’in kültür ve sanat yaşamına katkı sunan keyifli bir buluşma noktası olması ile Satranç Müzesi (Gökyay Vakfı) bu değerli ödülün bir diğer sahibi oldu.

Bu haber toplam 993 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.