• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

2020'de kaybeden esnaf, 2021'de Alman turist bekliyor

2020'de kaybeden esnaf, 2021'de Alman turist bekliyor
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) ile Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası(MESO)'ye kayıtlı 20 bin turizmci esnaf bulunuyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ ANTALYA -
Pandemiye bağlı 2020 turizm sezonunda Alman ve Avrupalı turistleri kaybeden Antalya Manavgat' geçimini turizmden sağlayan sabit ve seyyar pazarcı esnafı 2021'de Alman ve Avrupalı turistleri kaybetmek istemiyor.

300 bin yatak kapasiteli Side-Manavgat destinasyonunda sabit ve seyyar olarak turist pazarlarda sergi açan bin 600 esnaf bulunuyor. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) ile Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası(MESO)'ye kayıtlı 20 bin turizmci esnaf bulunuyor.

alman-turist.JPGSide- Manavgat destinasyonunda her yıl 10 bin yatak artışına bağlı 225 dört ve beş yıldızlı otel bulunduğu, bu otellerde Manavgat Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) İlçe Müdürlüğü verilerine göre 4/a'lı 120 bin turizm çalışanı bulunuyor. MESO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Alp, her yıl 5 milyon yerli ve yabancı turistin tatil yaptığı Side-Manavgat destinasyonunda her beş yıldızlı bir otelin iş istihdam etmede Anadolu'da bulunan her bir fabrikanı konumu ne ise Antalya'da her beş yıldızlı otelin konumunda o olduğunu söyledi. Hüseyin Alp,''Manavgat Imızda iş istihdamı bakımından her beş yıldızlı bir otel '' bacasız fabrika'' konumundadır. Bölge turizmini 30 yıldır şekillendiren turist yoğunluğunu Alman ve Avrupalı turistler oluşturuyor. 2020 yıl turizm sezonu başladığı bir döneminde Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)!'nün pandemi ilan ettiği Covid 19 korunma tedbirleri kapsamında Alman ve Avrupalı turisti önemli ölçüde kaybettik.

alman-turist-001.JPGSezonda bölgemize gelen Polonyalı, Ukrayna, Belarus ve Rus turistler kısa süreliğine esnafımıza can suyu oldu. Fakat bu kısa süren nisan yağmuru gibi oldu. Manavgat'ın ekonomik girdisi yüzde 90 oranında ''turizm'', tarım ve narenciye de turizmi destekleyen ana unsurdur. Covid 19 aşısı ,2021 turizm sezonunda bölgemize Alman , İskandinav ve Alman turist gelmesinde umut olmuştur. Turizmci dostlarımız bölgemizde '' güvenli tatil '' sertifikalı otelin çok sayıda olmasının turizm fuarlarında artı değer oluşturduğunu söylüyor. Almanlar Manavgat'ta pandemi nedeniyle tatil yapmayı özledi;turizmci esnafımızda Alman konuklarımızı özledi.'' diye konuştu

alman-turist-021.jpgTuristik pazarcı esnafı Mehmet Ali Bilir, 11 aydır bölgeye Alman ve Avrupalı turist gelmeyince turistik pazarlarda sergi açmadığını söyledi. Akman turist gelmeyince turistik pazarlarda sergi açan bin 600 esnafın yüzde 50'nin sergi açmadığını kaydetti. esnaf Bilir, ' 2021'de Almanlar gelmezse Manavgatlı esnafın işi çok zor. Manavgat ekonomisinin can damarı Alman ve Avrupalı turistler oluşturur. Alman ve Avrupalı turist gelmezse, bu can damarı 2021'de kopmuş olur. '' ifadesinde bulundu.

alman-turist-002.JPGSide Esnaf Birliği Derneği(SEBD)Başkanı Mehmet Ergen, Covid 19 korunma tedbirlerinde aşılama çalışması 2021 yılı turizm sezonu için umut olduğunu belirtti. Türkiye, Antalya ve Manavgat ve Side turizminin ekonomik canlılığını son 30 yıldır Almanların oluşturduğunun altını çizen Ergen şu bilgileri verdi:2020'de pandemi nedeniyle Side'ye Alman ve Avrupalı turist gelmeyince esnafımız ekonomik darboğaza girdi. Dükkan kiralarını ödeme de çok zorlandı. Borcu borçla kapatarak 2021 yılını açmak için çalışma yapıyor. Esnaf umutlarını 2021 turizm sezonuna bıraktı. Geçen sene Side esnafı son 30 yılın en büyük turizm kaybını yaşadı. Umudumuz 2021 yılı nisan ayında sezonun Side'de start alması'2

Bu haber toplam 1709 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.