• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

2020 4. Çeyreğin en iyi havayolu hisse senetleri

2020 4. Çeyreğin en iyi havayolu hisse senetleri
CHR değer ve en az kar düşüşü açısından en üst sırada ve RYAAY performans açısından en üst sırada yer aldı.

EMRE ALTıNTAŞ- TÜRKIYE TURIZM
LONDRA- Havayolu endüstrisi, tüketiciler ve kargo için çeşitli hava taşımacılığı ve seyahat hizmetleri sunan şirketlerden oluşuyor. Hizmetler arasında uçuş taşımacılığı, uçak kiralama, otel rezervasyonu, araba kiralama ve seyahat yönetimi hizmetleri bulunur. Havayolu endüstrisindeki bazı büyük isimler arasında Southwest Airlines Co. (LUV), Delta Air Lines Inc. (DAL) ve United Airlines Holdings Inc. (UAL) yer alıyor. 
COVID-19 salgınında uygulanan katı sosyal mesafe kuralları da dahil olmak üzere seyahat kısıtlamaları, havayolu seyahati talebinin düşmesine neden oldu ve bu yıl havayolu endüstrisini ciddi şekilde etkiledi.

havayollari-007.jpgAncak sadece bir havayolu ETF'si olan US Global Jets ETF JETS ) tarafından temsil edilen havayolu hisse senetleri, daha geniş pazarın önemli ölçüde altında performans gösterdi. JETS, 15 Eylül 2020 itibarıyla son 12 ayda Russell 1000'in toplam getirisi olan % 15,9'un çok altında,% 37,3'lük bir toplam getiri sağladı
Aşağıdaki tablolardaki tüm istatistikler 16 Eylül itibarıyladır.(1 )

En iyi değere, en az kar düşüşüne ve performansa sahip ilk 3 havayolu hissesi şöyle:

EN İYI DEĞER KAZANAN HAVAYOLU HISSE SENETLERI

Bunlar, 12 aylık en düşük fiyat / kazanç (P / E) oranına sahip havayolu hisse senetleridir . Kâr, hissedarlara temettü ve geri satın alma şeklinde iade edilebildiğinden, düşük bir P / E oranı, üretilen her bir dolar kar için daha az ödeme yaptığınızı gösterir.
 

En İyi Değer Havayolu Hisse Senetleri

 

Fiyat ($)

Piyasa Değeri (Milyar $)

12 Aylık Son F / K Oranı

Chorus Havacılık A.Ş. ( CHR.TO )

CA $ 2,53

0,4 CA $

5.6

SkyWest Inc. ( SKYW )

34.58

1.7

10.5

Exchange Income Corp. (Borsa Gelir Kurumu) (EIF.TO)

32,67 TL

CA $ 1,1

22.2

 

 

CHORUS AVIATION INC .: Chorus Aviation, Chorus Aviation Capital, Jazz Aviation ve Voyageur Aviation adlı iştirakleri aracılığıyla tarifeli yolcu hizmetleri de dahil olmak üzere havacılık hizmetleri sunan Kanada merkezli bir holding şirketidir. Şirket, sözleşmeli uçuş, uçak kiralama ve bakım hizmetleri sunmaktadır. Chorus, 30 Haziran 2020'de sona eren Q2 2020'de işletme geliri% 44.6 düştüğü için net gelirde% 25.1'lik bir düşüş bildirdi. Şirket, net gelirdeki düşüşün, yalnızca kısmen dengelenen COVID-19'un küresel etkisinden kaynaklandığını söyledi. gerçekleşmemiş döviz değişiminde. (2)


SKYWEST INC .: SkyWest, ABD, Kanada, Meksika ve Karayipler'deki varış noktalarına tarifeli yolcu hizmetleri sunan bölgesel havayolları işleten bir holding şirketidir. Şirket, 30 Haziran 2020'de sona eren Q2 2020'de toplam işletme geliri% 53,0 düştüğü için 25,7 milyon dolarlık net zarar bildirdi. (3) 

SkyWest, önceki çeyreğe göre daha düşük sonuçlarının, azalan uçuş programları ve düşük talep nedeniyle olduğunu söyledi. COVID-19 salgınının bir sonucu olarak. (4)


EXCHANGE INCOME CORP .(Borsa Gelir Kurumu): Exchange Income, havacılık ve üretime odaklanan Kanada merkezli, çeşitlendirilmiş bir şirkettir. Kanada'da belirli bölgelere planlı havayolu ve charter hizmetinin yanı sıra acil tıbbi hizmetler sağlar. Şirket ayrıca metal imalat ürünleri ve ilgili hizmetler sunmaktadır. Exchange Income, Ağustos ayı başında özel sektöre ait Window Installation Specialists Inc.'i 45 milyon $ karşılığında satın aldığını duyurdu. (5)

EN AZ KÂR DÜŞÜŞÜ OLAN HAVAYOLU HISSE SENETLERI

Bunlar, son çeyrekte yıldan yıla en az hisse başına kazanç (EPS) düşen havayolu hisseleridir . En son çeyrekte bildirilen zararlara baktık diğer tüm havayolu hisseleri. Bir şirketin zor bir iş ortamında karlılığını sürdürme yeteneği, iyi bir yönetimin ve / veya güçlü bir iş modelinin işareti olabilir.

havayollari-002.png
En İyi Performansa Sahip Havayolu Hisse Senetleri

Bunlar, incelediğimiz şirketler arasında son 12 ayda en iyi getiri veya toplam getiri açısından en küçük düşüş gösteren havayolu hisse senetleri.

havayollari-003.png

RYANAIR HOLDINGS PLC: Ryanair, Avrupa'daki varış noktalarına düşük ücretli yolcu havayolu hizmetleri sunan, İrlanda merkezli bir havayolu şirketidir. Şirket ayrıca, uçuş dışı tarifeli hizmetler gibi temel hava yolcu hizmetiyle bağlantılı yardımcı hizmetler de sunmaktadır. Ryanair, toplam işletme geliri 30 Haziran 2020'de sona eren 2021 mali yılının ( MY ) 1. çeyreğinde% 94.6 düştüğü için net bir zarar bildirdi . 6  Şirket, 35 yıllık tarihindeki "en zorlu" çeyrek Q1 olduğunu söyledi. pandemi nedeniyle. (7)


ALLEGIANT TRAVEL CO .: Allegiant Travel, uçuş taşımacılığı, otel rezervasyonu, araba kiralama, seyahat yönetimi ve diğer ilgili hizmetler dahil olmak üzere seyahat hizmetleri sunar. Şirket dünya çapındaki müşterilere hizmet vermektedir. Allegiant, Ağustos ayı için bir trafik raporusunarak, aylık gelirinin Ağustos 2019'a göre% 48,4 azaldığını belirtti. Yolcularla dolu olan kullanılabilir koltuk kapasitesinin yüzdesini ölçen bir gösterge olan yük faktörü 41,1 yüzde puan düştü. Bir yıl önceki aynı aya göre% 44.1. 8

EXCHANGE INCOME CORP . (Borsa Gelir Kurumu): Şirket açıklaması için yukarıya bakın.
 

Bu haber toplam 3210 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.