• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

2011 Kış Olimpiyatları'na doğru

2011 Kış Olimpiyatları'na doğru
Erzurum'da düzenlenecek 2011 Kış Olimpiyatları'nın teknik ve alt yapı çalışmaları için Vali Celalettin Güvenç, çalışmaların devam ettiğini söyledi.

ERZURUM -Erzurum'da düzenlenecek 25. Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları için teknik ve altyapı çalışmaları değerlendirildi.

Konuyla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Vali Celalettin Güvenç, çalışmaların belirtilen program çerçevesinde devam ettiğini söyledi. Vali Güvenç, kayak kulüplerinin bünyelerine katacağı sporcu öğrencilerden maddi durumu iyi olmayanlara 500'er YTL yardımda bulunabileceklerini söyledi.

 



Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile daire amirleri ve spor camiası 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için oyunların düzenleneceği Palandöken'de değerlendirme toplantısı yaptı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kayak Merkezi'nde yapılan toplantıda bürokrat ve spor camiası, bu güne kadar yapılan teknik ve altyapı çalışmalarını ele aldı, bundan sonra yapılacak çalışmalar ve izlenecek yol masaya yatırıldı.

 

Vali Güvenç, toplantının amacının; 2011 öncesi kim ve kimlerin neler yaptığını, neler yapacağını, neler yapması gerektiği sorularına cevap aramak olduğunu söyledi. Bugüne kadar 2011 ile ilgili olarak yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Güvenç; "ABD'li firma, Palandöken ve Konaklı bölgeleri için hazırladığı master planı bitirme aşamasına geldi. Ayrıca kayak pistlerinin ihaleye esas projelerini de yakın bir zamanda bizlere teslim edecek. Konaklı ve Palandöken'in turizm master planını da hazırlayarak bizlere sunacak. Bu şu anlama geliyor; Erzurum'da Konaklı ve Palandöken'in gerek hava fotoğrafları, gerek 1/1000'lik haritaları hazır hale getirilirken, bölgede hangi yarış nerede yapılacak, hangi bölgede ne tür konaklama tesisi yapılacak, hangi tarafta sporcularla ilgili tesis kurulacak, göletler nereye yapılacak, suni kar makineleri bu göletlerde nerelere kurulacak, hangi yeni tesisler yapılacak hepsinin tamamı bu master planla belirlenmiş olacak." dedi. Master planın hazırlanmasından sonra işlerin planlandığı gibi hızlı bir şekilde yapılacağını kaydeden Vali Güvenç, takvimde herhangi bir sapmanın olmadığını, çalışmaların planlandığı gibi devam ettiğini kaydetti.

 

Toplantıda kayak kulüplerinin ve otellerin sıkıntılarını da dinleyen Vali Güvenç, kayak kulüpleri ile sporcuların sıkıntılarını ele alarak, kulüplerin fakir öğrencileri almaları halinde öğrenci başı 500 YTL yardımda bulunabileceklerini de sözlerine ekledi.

 

Toplantıya; Vali Celalettin Güvenç'in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Sodan, Vali Yardımcıları Kasım Yekeler ve Gürkan Polat, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile ilgili kurum yetkilileri ve spor camiasından temsilciler katıldı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.