• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

2008 Saint Paul yılına hazırlık

2008 Saint Paul yılına hazırlık
Valilik. belediye turizm sektörü temsilcileri, sivil toplum örgütleri bir araya gelerek, Saint Paul yılının ön hazırlıklarına ve tanıtım çalışmalarına başladı.

MERSİN- Vatikan’ın 2008’i Saint Paul yılı ilan etmesiyle birlikte Mersin’de ve Saint Paul’un doğduğu yer olan Tarsus’ta ciddi bir hareketlenme başladı. Mersin Valiliği, Mersin Ticaret Odası, Mersin Belediyesi ve turizm sektörü temsilcilerinin de aralarında olduğu sivil toplum örgütleri bir araya gelerek, Saint Paul yılının ön hazırlıklarına ve tanıtım çalışmalarına başladı. 

Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Çalışkan, Mersin’de birinci önceliklerinin 2008 yılı Sean Paul yılının ön hazırlıklarının yapılması olduğunu söyledi. Saint Paul’un doğduğu yer olan Tarsus’ta Saint Paul kuyusu ve Saint Paul Anıt Müzesi’nin ve çevre düzenlenmesine ilişkin çalışmaların başladığını belirten Çalışkan,  Mersin Valiliği’nin de Saint Paul yılı dolayısıyla altyapı çalışmaları ve düzenlenecek panel ve seminerler için hazırlık yaptığını kaydetti. Çalışkan, “10 sene önce başlatılan St. Paul kuyusunun çevre düzenlemesi en kısa zamanda bitirilecek. St. Paul Kilisesi'nin bulunduğu sokakta yer alan eski Tarsus evleri restore edilerek butik otele dönüştürülecek” şeklinde konuştu.

 

"Mersin'i tüm dünyada tanıtacağız"

İnanç turizmi kapsamında hacca gelecek Hıristiyanlara Silifke’deki Aya Tekla ve diğer kiliselerin günü birlik turlar ile tanıtılacağını işaret eden Çalışkan, “Saint Paul yılını kullanarak Mersin’i tüm dünyada ve Türkiye’de tanıtmaya çalışıyoruz” dedi. 

Haziran ayında turist yoğunluğunun başlayacağını belirten Çalışkan, “Açılışta St. Paul Kuyusu ve çevresinde değişik standlar oluşturup yazarlar, çizerler davet edilecek. Burada yıl sonuna kadar sürekli etkinlik olacak” diye konuştu.

 

"İkinci konutlar turizme kazandırılmalı"

Mersin’de sadece deniz-güneş-kum turizminin olmadığını hatırlatan Çalışkan, Mersin’de yayla, kültür turizmi yapıldığını kar boğazı kayak merkezi hazırlıklarının ise devam ettiğini ifade etti. Mersin’de 10 dakika içinde denizden yaylaya ulaşabildiğine dikkat çeken Çalışkan, yatak kapasitesini artırmak için ise butik otellerin ve ikinci konutların hizmete açıldığını söyledi. Mersin'de 7 bin civarında turistik yatak bulunduğunu ifade eden Çalışkan, bu sayının hazirandan itibaren yetersiz kalabileceğini bu durumda çevre illere de konaklama için turist gönderebileceklerini söyledi. Mersin’de yeni yatırımların da devam ettiğini hatırlatan Çalışkan, “Mersin’de ikinci konutlar ya bir ay ya da üç ay çalışıyor. Tüm sahilimiz Çin Seddi gibi  ikinci konutlarla dolu durumda. Bunların da turizme kazandırılması ve hizmet vermesi gerekir. O zaman yatak kapasitesi sorunumuz da azalmış olur” şeklinde konuştu.

Çalışkan ayrıca Turizm Haftası’nın, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından Mersin'de açılacağını hatırlattı.

 

St. Paul

İsa’nın 12 Havarisi’nden biri olan Saint Paulus Tarsus’ta doğup yaşadı. MS 64-67 yılında Roma İmparatoru Neron tarafından öldürtülen St Paul’un doğduğu ev, St Paul Kilisesi ve St. Paul kuyusu Tarsus’ta bulunuyor. Bu merkezler Hıristiyanlarca hac yeri olarak kabul ediliyor. Tarsus’ta ayrıca dünyanın ilk kanalizasyonlu Tarihi Roma Yolu, Kleopatra Kapısı, Donuktaş Tapınağı, Hz. Danyal (Danial) Peygamber’in kabri de bulunuyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.