• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

2008 Mersin turizminde hamle yılı

2008 Mersin turizminde hamle yılı
Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, şehrin turizmde çok önemli potansiyeli olduğunu belirterek, "2008 Mersin'de turizmde hamle yılı olacak." dedi.

MERSİN -Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, şehrin turizmde çok önemli potansiyeli olmasına rağmen arzu edilen yerde olmadığını belirterek, "2008 Mersin'de turizmde hamle yılı olacak." dedi.

Vali Aksoy, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen inanç turizmi komisyonları toplantısında, geçmişte turizmi geliştirme adına önemli çalışmalar yapıldığını fakat Mersin'in turizmde önemli bir hamleyi gerçekleştirme konumuna henüz gelemediğini belirtti.

 



Mersin turizm konumuna gelebilmesi için yürütülecek çalışmaların önemine işaret eden Aksoy şöyle devam etti: "Mersin'de bu güne kadar 8 turizm alanı veya gelişme alanı ilan edildi. Bunlardan bir tanesi olan Tarsus-Kazanlı projesinde kazma vuracak konuma gelindiği sırada bir şanssızlık yaşandı. Orman arazilerinin turizme tahsisisin Anayasa'ya aykırılığı iddiasıyla açılan dava ve bu dava neticesi Anayasa mahkememizin vermiş olduğu kararın gerekçesi uzun yıllar beklendi. Bu kararın gerekçesi ise geçtiğimiz günlerde açıklandı. Burada tamamen orman arazilerini turizme yasaklayan bir gerekçe ortada yok. Önümüzdeki günlerde bunun önünün açılacağı yönünde çalışmalar var."

 

Bu olayın sadece Mersin'i değil Tüm Türkiye'yi kapsadığını vurgulayan Aksoy, "Geçen hafta Mersin'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu konu ile ilgili bir çalışmalarının bulunduğunu ve muhtemelen Şubat ayında bir kanun tasarısını parlamentoya göndereceklerini ve kanun değişikliği ile bunun önünün açılacağını bize ilettiler. Yaşanan olumsuzluklardan özellikle Mersin çok etkilenmekte. Çünkü orada 7 bin 400 yatak, Golf sahası ve bir çok tesisi öngören yatırım bundan dolayı bekleme durumunda. Bunun önünün açılacağına ve çalışmaların süreceğine inancımız tamdır" diye konuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.